Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
16 Nisan 2024
Haber
Anket
Koç'un inşaa ettiği en büyük muharip gemi seferde
RMK Marine'in Sahil Güvenlik Komutanlığı için inşaa ettiği 4 adet Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi'nden ilki olan 'TCSG Dost', ilk seyir testini gerçekleştirdi.

Koç Topluluğu'nun gemi inşa tersanesi RMK Marine, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın ihtiyacı çerçevesinde Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nın (SSM) açtığı 4 adet Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi inşaa ihalesini kazanarak, özel sektör tarihindeki en büyük muharip gemi projesini üstlendi. SSM ile sözleşme imzalanarak Projesine 2008 yılında başlanan, Eylül 2009'da kızağa konan, Haziran 2010'da denize indirilen 'TCSG Dost', 2011 yılının Eylül ayında teslim edilecek. Projenin ikinci gemisi 'TCSG Güven' de 17 Aralık'ta başarıyla denize indirildi. Proje kapsamında 'TCSG Dost'u takiben 'Güven', 'Umut' ve 'Yaşam' isimli gemiler de Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın hizmetine sunulacak.

88,6 metre uzunluğa, 12 metre genişliğe ve bin 700 ton deplasman ağırlığa sahip gemiler, boyutları ve kapasite yönü ile bakıldığında "korvet sınıfı" gemiler ailesine mensup. 92 personelin görev yapacağı gemiler 6 deniz durumunda harekat yapabilecek.

Dört adet Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi projesinde 2008 yılı başından bugüne kadar 1 milyon adam/saat işçilik yapıldı. Bir gemide 6 bin adet elektrik kablosu ve toplam 130 kilometre kablonun yanı sıra 20km çeşitli çaplarda boru ve 2 bin 900 adet vana kullanıldı.

Proje kapsamında komuta kontrol sistemi yazılımı ve donanımı, elektro optik direktör, haberleşme sistemleri, cayro sistemleri, atış kontrol sistemleri ve konsollar gibi önemli askeri sistemlerin yurtiçinde milli kabiliyetlerle tasarımı ve üretimi gerçekleştiriliyor, silah ve elektronik sistemlerin gemiye entegrasyonları yapılıyor. Saatte 20 milin üstünde hız yapacak gemiler; arama kurtarma görevlerinin yanı sıra karakol, kaçakçılığı önleme, denizde yangın söndürme, denizde kirlenmeyi önleme gibi alanlarda da faaliyet gösterecek.

'TCSG Dost' gemisinin ilk seyir testi için RMK Marine'den yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Bugün Türk savunma sanayi için çok önemli bir gündür. İlk Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemimiz 'TCSG Dost'un ilk seyrini başarıyla tamamlamasının gururunu yaşıyoruz. Sahil Güvenlik Komutanlığı için inşa ettiğimiz gemilerimizin üretiminde, mümkün olan azami yerli katkı payı kullanarak, savunma sanayinde dışa bağımlılığın azaltılmasını hedefledik. Gemilerimiz Türk mühendislerimizin başarısıdır. 'TCSG Dost'tan sonra diğer gemilerimizin seyirlerinin de başarıyla tamamlanmasını diliyoruz. Emeği geçen bütün çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ederiz."

Kaynak: Türkiye
Eklenme tarihi: 14.01.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AR Shipping
 İSTANBUL MARİNE P..
 UNICOR İnternatio..
 SANBER Denizcilik..
 NEVMAR Denizcilik..
 ORTAK Denizcilik
 SAHA Ltd.
 AYNACI Denizcilik
 RİMİT Denizcilik
 USTAOĞLU Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim