Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
16 Nisan 2024
Haber
Anket
Cezayir’de de ava çıkalım balıklar eceliyle ölmesin
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Tunus ve Cezayir gezisine katılan işadamları arasında bulunan balıkçılık sektörü temsilcileri, Cezayir’de eceliyle ölen ve kimsenin denizden toplamadığı balıklara talip oldu. Türk işadamları Cezayir’de balık avına çıkmak için eylem planı hazırladı.

ULUSLARARASI sulara açılmak isteyen balıkçılar, gözlerine Afrika’yı kestirdi. Türk balıkçıların ilk hedeflerinden biri de ‘Cezayir’de tutan olmadığı için eceliyle ölen balıkları’ avlamak. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Tunus ve Fas’ı kapsayan ikinci Afrika seferinde görüşme masasına balıkçılık konusu da geldi. Erdoğan, Tunus Başbakanı Muhammed El Ghannouchi’ye Türkiye ile Tunus arasında balıkçılık alanında işbirliği önerisinde bulundu.

EYLEM PLANI HAZIRLANDI:

Ghannouchi’nin de bu öneriye sıcak bakması üzerine iki ülke Tarım Bakanları bir araya gelerek, balıkçılık alanındaki işbirliğine ilişkin bir eylem planı hazırladılar. İki bakan, Nisan ve Mayıs aylarında işbirliği alanlarını belirleyip, Haziran ayında da Ankara’da biraraya gelerek, bu alanda somut işbirliğine ilişkin gerekli anlaşmaları imzalamayı kararlaştırdılar.

BAYRAK SORUNU:

Erdoğan’ın heyetiyle Afrika’ya gelen Türk balıkçılık sektörünün önde gelenleri de balıkçılık alanındaki hedeflerini anlatırken, Afrika başta olmak üzere hem uluslararası sularda, hem de diğer ülke karasularında balık avlamak istediklerini söylediler. Dardanel’in patronu Niyazi Önen, önceki akşam kendileriyle bir toplantı yapan Sanayi Bakanı Ali Coşkun ve Tarım Bakanı Sami Güçlü’ye, Türk balıkçılarının bu hedefe ulaşabilmeleri için bazı sorunların aşılması gerektiğini belirterek, şöyle dedi: ‘Bir başka ülkenin karasularına giren balıkçı tekneleri bayrak değiştirmek zorunda kalıyor. Ancak bunlar tekrar bayrak değiştirip Türk bayrağı çekip Türkiye’ye dönecekleri zaman önlerine engel çıkıyor. Çünkü bunlar o zaman, kullanılmış gemi sayılıyor ve ithalatına izin verilmiyor. Bu engelin aşılması için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması şart.’

ALTYAPI BİTSİN, AVA ÇIKARIZ:

Heyetteki balıkçılık sektörünün temsilcileri de gerekli altyapı sağlanıp olanak tanındığı takdirde Cezayir’in eceliyle ölen balıklarını da avlayabileceklerini söylediler. Türk balıkçılar, ‘Biz, uluslararası sularda balık avlama olanaklarına sahibiz, yeterli olanak sağlansın’ dediler.

Özal bana, ‘Gemi yoksa Afrika’ya yüzün’ dedi

SANAYİ ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Tunus’ta, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın yıllar önce verdiği ‘Afrika talimatını’ açıkladı. Coşkun TOBB Başkanlığı yaparken kendisini çağıran Özal’ın, ‘Afrika ülkeleriyle ilişkilerimizi geliştirmemiz gerekiyor’ dediğini söyledi. Coşkun, Özal’a gidip, ‘Afrika ülkelerinde çok ciddi ulaştırma, haberleşme ve bankacılık sorunları var. Gemi bile bulamıyorsunuz’ dediğini aktardı. Coşkun, Özal’ın kendisine, ‘Eğer uçak, gemi bulamıyorsanız, yüzerek gidin’ dediğini anlattı.


Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 02.04.2005




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SOLAR Gemi Kurtar..
 GUNGOR Shipping
 DOLPHİN Scuba Tea..
 EKOL Denizcilik
 DOĞUŞ Denizcilik ..
 GMARİN
 GÖCEK Yatçılık
 AZAK Denizcilik
 TUZLA Tersanecili..
 GÜNEŞLİ Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim