Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
17 Nisan 2024
Haber
Anket
ODEK'ten İngilizce Denizcilik gazetesi
ODEK (Oruç Reis Denizciler Kulübü) Türk Denizciliği’ni dışa açma yolunda ilk adımını gerçekleştirmek üzere bir ilke imza atarak uluslararası denizcilik sektörünün Türk denizciliğindeki gelişmeleri takip edebileceği İngilizce bir yayın hazırladı. “Turkish Marine Post” adı ile yayımlanan tabloid boyutlardaki gazete, uluslararası yayınlar ve şirketlerin Türk denizciliğindeki gelişmeleri takip edememe engelini ortadan kaldıracak. 1500 adedi yurtdışındaki resmi kurumlar ve denizcilik şirketlerine gönderilecek “Turkish Marine Post”, böylece bir anlamda Türk denizcilik sektörünün yurtdışında PR’ını yapacak.



Misyonu yerine getirmede önemli bir araç olacak

Üyeleri başta olmak üzere denizcilik şirketlerini dışa açmak ve sektöre katma değer yaratmak misyonu ile kurulan ODEK, bu gazete ile bu konudaki ilk adımını da atmış oldu. Dernek, ‘Turkish Marine Post’ adını verdiği gazeteden 5 bin adet basacak ve yaklaşık 1500 tanesini Avrupa başta olmak üzere, Afrika, Orta Doğu ve Karadeniz ülkelerine gönderecek.

Sadece kendi ve üyeleri değil...

Tamamı İngilizce hazırlanan gazetenin en büyük özelliği alışılan bir kurum yayınından farklı olması. ODEK, dergide faaliyetleri ve üyeleri yerine ayırım yapmadan Türk denizcilik sektöründeki hemen tüm gelişmeleri ve tersaneciler başta olmak üzere şirketlerin faaliyetlerini sayfalarına taşıdı.

Turkish Marine Post gazetesinin Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğü’nü de yürüten ODEK Genel Sekreteri Vedat Parlar, “Böyle bir uluslararası yayın ile Türk denizciliğinin yurtdışındaki sesi olmayı hedefliyoruz” dedi. Bazı dernek ve kurumlarin Türkçe-İngilizce yayımladıkları dergilerin olduğunu ifade eden Parlar, “Bunlar daha çok kurum ve kendi üyelerinin faaliyetlerine yer verdikleri , Türkçe-İngilizce olduklarından yabancılar açısından takibinde zorluk çekildiği ve yurtdışında yeterince dağıtılmadıkları için Türk denizciliğini takip etmek isteyen uluslararası şirket ve kurumların ihtiyaçlarını karşılamıyordu. Biz planladığımız yayınla neler hedeflediğimizi, 11 yıldır denizcilik yayını alanında çalışan Genel Koordinatör ve Editörümüz Ali Yıldız ve İngilizce Editörümüz Gemi İnşa Mühendisi Engin Koçak gibi bir uzman kadrodan oluşan derginin yazı işlerine anlattık ve bağımsız çalışmalarını sağladık. Böylelikle Yönetim Kurulumuz başta olmak üzere üyelerimizi ve dergimizi gören firmaları heyecanlandıran bir yayın ortaya çıktı” diye konuştu.

“Dünyaya bu gazete ile ulaşacağız”

İki ayda bir yayımlanması planlanan gazetenin SMM İstanbul başta olmak üzere Türkiye’deki uluslararası fuarlarda dağıtılacağını söyleyen Parlar, 3 bin dergiyi de Türkiye’de belirlenen adreslere göndereceklerini belirtti. Derginin Uluslararası Denizcilik Örgütü-IMO başta olmak üzere birçok resmi kuruma gönderileceğini ifade eden Parlar, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Avrupa, Afrika, Ortadoğu ve Karadeniz ülkelerindeki Büyükelçilikler, Ticari ataşeliklerin yanı sıra, bu bölgelerdeki armatörlük ve gemi işletmeleri, büyük tüccarlar, yabancı bankalar, ülkelerin önde gelen sivil toplum kuruluşlar dergimizi öncelikli olarak göndereceğimiz yerler. Türkiye’de faaliyet gösteren tersane, yan sanayi, bunker ve gemi acenteleri gibi denizcilik şirketleri için iş potansiyeli yaratabilecek herkese bu dergi ile ulaşmayı hedefliyoruz. Şu anda 1500 adresten oluşan bir listemiz var. Her sayımızda müşteri potansiyeline sahip yeni şirketlerle bu listeyi artıracağız. Yapım aşamasında olan (www.turkishmarinepost.com) web sitemizin yayına girmesi ile de özellikle yurtdışından Türkiye ile ilgilenenler Türk denizcilik sektörünü rahatlıkla takip edebilecekler. Ayrıca ODEK olarak 2011’de yapmayı planladığımız yurtdışı seyahatlerimizde kendimizi daha iyi tanıtabileceğimiz bir yayına sahip olduk.

Yabancı yayınlar için kaynak olacak

Lloyd’s List, Fairplay ve TradeWinds gibi uluslararası denizcilik yayınlarında Türk denizcilik sektöründeki gelişmelerin yeterince yer almadığını dile getiren Parlar, bunun nedeninin Türk denizciliği ile ilgili İngilizce yayımlanmış haber eksikliğinden kaynaklandığını belirterek “Turkish Marine Post ile bu eksikliği gidermeyi de planlıyoruz. Türk denizcilik sektöründeki olumlu gelişmeler ve firmalarımız bu tür yayınlarda daha fazla yer bulmaya başlayacaktır” dedi.


Eklenme tarihi: 02.02.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ATİPOST Turizm Lt..
 ALFA SİSMİK Deniz..
 ADRASAN Denizcili..
 İLKE Denizcilik
 KINAY Denizcilik
 SELEN Denizcilik
 KAYRAPORT Liman I..
 URANUS Denizcilik
 ESENYALI Gemi İşl..
 SMARİNE Elektrik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim