Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Gürcistan'a pasaport yerine kimlikle geçiş başlayacak
Türkiye'nin 'komşularla sıfır problem' politikası çerçevesinde bölge ülkelerle işbirliğine yenileri ekleniyor.

Suriye, Lübnan ve Ürdün ile vizelerin kaldırılmasının ardından, Gürcistan ile geçişlerde kolaylık sağlanması konusunda görüş birliğine varıldı. İki ülke arasındaki Sarp Sınır Kapısı'ndan geçişlerin pasaportlarla değil, kimliklerle yapılması konusunda çalışma başlatma kararı alındı.

Gürcistan'a resmî ziyarette bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, temaslarına Özerk Acarya bölgesinin başkenti Batum'dan başladı. Burada yetkililerle görüşen Davutoğlu, daha sonra Hükümet Başkanı Levan Varşalomidze ile kentte faaliyet gösteren Refaiddin Şahin Lisesi'ni ziyaret etti. Davutoğlu, burada Çağlar Eğitim Kurumları ve Uluslararası Karadeniz Üniversitesi Yönetim Kurulu Başkanı Adem Önal'dan okulla ilgili bilgi aldı. Davutoğlu, bu ülkede bulunan okulların faaliyetlerini anlatan tanıtım filmi izledi. Öğrencilerin hazırladığı Türkçe ve Gürcüce şarkıları dinleyen Davutoğlu, öğrencileri yanına çağırarak sohbet etti. Davutoğlu'na Batum'u simgeleyen el yapımı tablo hediye edildi. Bakan Davutoğlu da Türkiye-Gürcistan dostluğuna katkılarından dolayı okul idarecilerine porselen tabağa işlenmiş gemi portresi hediye etti. Daha sonra Gürcistan'ın başkenti Tiflis'e geçen Ahmet Davutoğlu, Gürcistan Dışişleri Bakanı Grigol Vaşadze ile bir araya geldi. İki bakan daha sonra heyetler arası görüşmeye katıldıktan sonra ortak basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu burada yaptığı konuşmada, iki ülke halklarına beş müjde vermek istediğini belirterek, "Bundan sonra iki ülke arasındaki geçişler pasaportlarla değil, kimliklerle de olabilecek. Biz bunun için çalışmaları başlatma kararı aldık." dedi.

Muratlı ve Camili sınır geçişlerindeki çalışmaların tamamlanması konusunda da uzlaşma sağlandığını ifade eden Davutoğlu, Çıldır Aktaş geçişini de bir an önce tamamlayarak, bu hatta çok sayıda sınır geçiş noktası oluşturmayı hedeflediklerini kaydetti. Davutoğlu, Türkiye ile Gürcistan arasındaki Sarp Sınır Kapısı'nda tek pencere uygulamasına geçileceğinin de müjdesini vererek, "Gümrükte tek pencere uygulamasına geçeceğiz. Böylece ekonomilerimizin entegrasyonu süreciyle ilgili çok ciddi atılım yapmış olacağız." diye konuştu. Son olarak, ortak kültürel mirasın korunmasıyla ilgili karşılıklı olarak adımlar atma yönündeki iradelerini de hayata geçireceklerini belirten Davutoğlu, "Bu beş güzel hedefin gerçekleşmesi için de önümüzdeki mayıs, haziran ayına kadar bir hedef koyduk." dedi.

Kaynak: Zaman
Eklenme tarihi: 14.02.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BİRLEŞİK Denizcil..
 SEFER Chartering
 KEVSER Denizcilik
 CİHAN Gemi Elektr..
 MCS Denizcilik Na..
 ELDAŞ Gemicilik
 ANADOLU Kimyasal ..
 MİNA Denizcilik v..
 NEMTAŞ Denizcilik
 CM Denizcilik San..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim