Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Markulli: Türkiye’nin Kıbrıs’a ambargosu AB üzerinde de etkili
Rum Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erato Kozaku Markulli, Türkiye’nin hava ve deniz ulaşımında Kıbrıs uçaklarına ve Kıbrıs bandıralı gemilere uyguladığı ambargo nedeniyle Kıbrıs’ın ekonomik kayıplarının Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’nın % 1,3’üne denk gelen 138,5 milyon Avro tutarında olduğunu söyledi.

Larnaka’da düzenlenen ulaşım konulu uluslararası konferansta konuşan Markulli, Türkiye’nin ambargosunun Avrupa Birliği ve üye devletler için birçok olumsuz finansal yan etkileri bulunduğunu anlattı.

Türkiye’nin Kıbrıslılara veya diğer AB şirketlerine ait 2800 geminin kısıtlamalara maruz kaldığını, Kıbrıs’ta kayıtlı gemilerin Türk limanlarına demirlemelerinin engellendiğini, bu uygulamanın Avrupa’ya büyük zarara neden olduğunu belirten Bakan, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin bu kısıtlamalara son verilmesi için çalışmalarını yoğunlaştırdığını açıkladı.

Hava ulaşımıyla ilgili olarak Markulli, Türkiye’nin Kıbrıs’a hava ulaşımında sorunlar yarattığını, bölgesi üzerinde yasadışı sınır ötesi uçuşlar yaptığını bildirdi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erato Kozaku Markulli, bunun kabul edilmez olduğunu, Türkiye’nin politikasının Uluslararası Hava Hizmetleri Transit Anlaşmasını ve 1944 Şikago Anlaşmasını ihlal ettiğini, bunun Kıbrıs hava ulaşımı için büyük mali ve teknik sorunlar yarattığını kaydetti.

Nisan 1987’de Kıbrıs bandıralı gemilere kısıtlamalar getiren Ankara, Mayıs 1997’de yeni talimat yayımlayarak Kıbrıs Cumhuriyeti’yle bağlantısı olan yabancı ülke bandıralı gemileri de kısıtlamalara dâhil etti.

Rum tarafının iddialarına göre denizcilik endüstrisinin bu kısıtlamalar dolayısıyla yıllık kaybı 100 milyon Avro’yu buluyor.

Avrupa Birliği’ne kayıtlı gemilerin % 16’sı Türk limanlarına demirleyemiyor.

Kıbrıs denizcilik kayıtlarına göre Avrupa kayıtlı % 12 ve dünya genelindeki gemilerin dörtte biri Kıbrıs idaresinde bulunuyor.

Bazı AB resmi belgeleri, Türkiye’nin yasal yükümlülüğünün Kıbrıs ve AB gemilerine ambargoyu kaldırması olduğunu ana hatlarıyla belirliyor. Ancak Ankara bugüne kadar Avrupa Birliği’ne taahhütlerini yerine getirmeyi reddediyor.

Kıbrıs denizcilik kayıtları bugün uluslararası filolar arasında onuncu Avrupa Birliği sıralamasında ise üçüncü sırada yer alıyor. Adada yaklaşık 60 gemi şirketi bulunuyor.

Kaynak: abhaber
Eklenme tarihi: 16.02.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 NES TEKNOLOJİ
 FENWICK MARITIME
 EFEMAY Denizcilik..
 SVR Maritime Corp
 ARYA SHİPYARD CO.
 SERHAT Feribot A...
 ZİRVE Denizcilik
 KARYAT Karadeniz ..
 CAN Dış Tic. ve L..
 RANA Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim