Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
İhsan Kalkavan: Gemim battı, sigortadan filika parası alabildim
Beşiktaş Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Kalkavan: “2.5 milyon dolarlık sigortam varken 1.2 milyon dolar teklif ettiler. Dava açtım ve yıllar sonra ancak bir filika parası alabildim. Yıllar sonra sigorta şirketi kurdum, bu sefer de gemilerini bilerek batırıp bizden para aldılar.” dedi.

Nakliyat sigortasıyla ilgili dosya konumuza görüşleriyle katkıda bulunan bir isim de Beşiktaş Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Kalkavan oldu. Aynı zamanda Işık Sigorta’nın da kurucusu olan Kalkavan, işin hem nakliyat hem de sigorta tarafını iyi bilen bir isim. Türk gemilerinin önemli kısmında yabancı bayrak olduğu için sigortasının da yabancı şirketlerde olduğunu söyleyen Kalkavan şu noktalara değindi: “Yabancı bankalar kredi verdiklerinde, gemide Türk bayrağı olmayacak diye şart koyuyorlar. Çünkü Türkiye’deki kanuni düzenlemeler nedeniyle, Türk bayraklı gemiye el koyamıyor. Ayrıca, yabancı bayrak taşıdığın zaman ucuz yabancı personel çalıştırma şansın da oluyor. Türkiye’de harçlar, primler fevkalade yüksek. Yani bunların getirdiği zafiyetlerden kaynaklanıyor primdeki düşüş. Yoksa Türkiye 10 yıl içinde kendini ekonomik açıdan 10’a katladı. Sigortacılar açısından bakıldığında bu iş için gerçek ödenen prim miktarına ulaşabilmek için mevcut primi 3’le çarpmak gerekiyor. Çünkü filo sahipleri bu rakamı ödüyor. Ancak tabii ödenen prim yabancı sigorta şirketlerine gidiyor.”

CIF SATIŞLARDA BAŞARI DÜŞÜK

Yerli şirketlerde gemideki yük için de sigorta bedelinin yüksek çıktığını belirten Kalkavan, “O zaman genelde sigorta yabancı sigorta şirketinde kalıyor. Emtia nakliye prim üretimi düşükse, tek sebep Türk sigorta şirketlerinin primlerinin yüksek olmasıdır. O zaman bütün satışları FOB yaparlar ve karşı taraf malını geminin bordasında alır. Gemi zaten başka ülkeye sigortalı, FOB alan da yükü kendi sigortalıyor. Bu da Türkiye’nin genelde CIF satışlarda başarısız olduğunu gösteriyor” dedi. Yabancı sigortacıların çok yüksek kapasiteli firmalar olmalarından dolayı sürümden kazandıklarını söyleyen İhsan Kalkavan, globalde çok yüksek prim elde ettikleri için rekabette çok avantajlı olduklarının altını çizdi.

SİGORTACI YARI FİYAT ÖNERMİŞ

İhsan Kalkavan kendi filosuyla ilgili sigorta maceralarından da bahsetti. Kalkavan, “80’li yıllarda bir gemim bir Türk şirketinden sigortalıydı. Bankaya kredi borcum yarı yarıya düşünce, 5 milyon dolar üzerinden yapılan sigortayı 2.5 milyon dolara düşürdüm ve bir ay sonra gemi battı. Sigorta şirketi 1 milyon 200 bin dolar vereyim ve anlaşalım ya da mahkemeye git dedi. Ben de razı olmadım ve o zamanın şartlarıyla Türk parası üzerinden dava açmak zorunda kaldım. Yıllar sonra davayı kazandım ve ancak bir filika alabilecek para aldım. Ondan sonra bir süre gemilerimi sigortalatmadım.”

Kalkavan, sigortacı tarafına geçince de nakliyat sigortasında yüzünün gülmediğini anlattı: “Biz Işık Sigorta’da hiçbir sigortalımızı mağdur etmeme duygusuyla hareket ettik. Ama bu iyi niyetimiz öyle suiistimal edildi ki, sektörün içinde olduğum için biliyorum, gemisini göz göre göre batırıp sigortadan para alan firmaları gördüm. Olaylar yurtdışında olduğu için çaresiz kalıyorsun. Zaten herkesin birbirini tanıdığı bir sektördeyiz, olayı nasıl yapıldığını da çok iyi biliyorsun, hatta armatör olayı nasıl yaptığını da anlatıyor. Akıl almaz şekilde haksız kazanç elde ediyor. Ben armatör olduğum için tekne sigortası çok yapmıştık ama göz göre göre 3-4 hileli hasar yaşadığım için bu branştan çıkalım dedim arkadaşlara. Ucuz armatörlerde bu mantık çok fazla. Gemiye kıyıyor ve sigortaya rücu ediyor. Bunlara şahit olduktan sonra denizde kalmak istemedim.”

RİSK ANALİZİNDE ARMATÖR DE ÖNEMLİ

Nakliyat sigortasında en önemlisi risk unsurunun armatör olduğunu belirten Kalkavan, “Şirketin mazisi, disiplini, çalışma sistemi çok önemlidir. Bunlar risk analizi yapılırken çok fazla dikkat edilecek hususlar. Yoksa tonaja, yaşa göre acentenin eline liste vererek bu iş olmuyor. Her meseleyi münferit olarak değerlendireceksiniz ve risk analizi yaparken birinci maddesi onu işletenin mantalitesi, iş disiplini olacak. Sigortalıyorsunuz ama nasılsa sigortalı diye hiçbir tedbir almıyor. Siz de bu kadar zayıf mantaliteli, çalışanına eğitim vermeyen, güvenliği bozuk olan, disiplini olmayan bir şirketin riskini üstlenmiş oluyorsunuz” şeklinde konuştu.

ALINTI RÖPORTAJ:
sigortacigazetesi


Eklenme tarihi: 11.03.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 TEMEL REİS Shippi..
 DEVAL A.Ş.
 OSMAN VE YAŞAR EK..
 TUZLA Tersanecili..
 AYGAZ A.Ş.
 JALE Tur
 GAMMA Denizcilik
 HİCRİ ERCİLİ Deni..
 BAKAN Denizcilik
 SİMPLYDİVİNG
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim