Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Denizi olmayan Denizci şehir ''Gaziantep''
Denize yüzlerce kilometre uzaktaki Gaziantep'te artık denizci yetişiyor. Gaziantep'e deniz götüren Zirve Üniversitesi'nde dünyanın 22 ülkesinden öğrenci eğitim görüyor.

Gaziantep'te, 2009 yılında kurulan Zirve Üniversitesi kısa zamanda çok işler başardı. Üniversite yaklaşık bin 500 öğrencisine teknoloji ve yoğun İngilizce içeriğiyle evrensel bir eğitim imkânı sunarken, burs plus ile çok sayıda öğrenciye burs olanağı da sağlıyor. Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa ile Zirve Üniversitesi'nin çalışmaları, imkanları ve geldiği son durum hakkında konuştuk. "Bilgi güçtür, nitelikli bilgi ise stratejik güçtür" diyen Kısa, stratejik bilgide dışa bağımlılığın kalkmasından yana. Zirve Üniversitesi'nin klasik eğitim sistemiyle işleyen bir üniversite olmadığının altını çizen Kısa, "Hiç bir zamanda böyle olmayı düşünmedik. Her zaman en farklı olanı yapmaya çalışırken hayatın her noktasında aktif rol almaya çalıştık. Üniversitemiz akademik çalışmalarının yanı sıra Türkiye'nin dış politikada yükselen profiline paralel olarak bu sürece katkıda bulunmaya çalışıyoruz" diyor. Öğrencilerine bugünün ve geleceğin gözde mesleklerini kazandırmayı amaçlayan Zirve Üniversitesi, denizcilik programları ile Türkiye'de denizciliğin gelişmesine katkıda bulunmayı ve bu gelecek vaat eden sektöre kaliteli gemi adamları kazandırmayı hedefliyor. Bu amaç doğrultusunda üniversite, denizi olmayan Gaziantep'te Deniz Ulaştırma ve İşletme bölümü açtı.

MEZUNA İŞ GARANTİSİ

Adnan Kısa, öğrencilerin gelecek garantisini de sağladıklarını şu sözlerle anlatıyor: "Güçlü akademik kadromuz, uluslararası geçerliliğe sahip İngilizce eğitimimiz, teknoloji odaklı eğitimimiz ve iş dünyasının önemli kuruluşlarında kariyer yapma fırsatı ile Zirve öğrencisinin iş bulmada sıkıntı yaşayacağını sanmıyoruz. Çünkü gerçekçi eğitim felsefesiyle hareket ediyoruz. Türkiye'nin en önemli kuruluşlarında okul dönemi boyunca staj ve çalışma imkânıyla öğrencimize mezun olduktan sonra parlak bir gelecek sunmuş oluyoruz. Mezuniyet sonrası öğrencilerimizin iş bulmasını garanti ediyoruz. Mütevelli Heyeti Başkanı Taner Nakıboğlu çok başarılı bir sanayici. Bize üniversite- sanayi işbirliği, sanayicilerin beklediği mezun tipi ve diğer beklentiler konusunda çok yararlı katkılarda bulunuyor."

Spor ve sanat eğitimi de veriyor

Zirve Üniversitesi, öğrencilerinin hem mesleki hem de sosyal alanda gelişmesi için de çalışıyor. Zirve Üniversitesi'nde öğrencilere karate, atıcılık, basketbol, futbol, tenis, satranç, masa tenisi, güreş, tekvando, dalgıçlık gibi branşlarda kurslar veriliyor. Ayrıca öğrencilerin kişisel gelişimini sağlamaya yönelik ebru, bağlama, ney, gitar, keman, resim, takı tasarımı ve hat kurslar da mevcut. Öğrencilerin kurduğu 16 kulüp yardımıyla organizasyon, konferans ve panel düzenliyor.

4 kıtadan öğrenci var

Suriye, Nijerya, Hindistan, Endonezya, Çad, Burkino Faso, Fas, Myanmar, Nijerya, Filipinler, Yemen, Kenya ve Rusya'nın da aralarında bulunduğu 22 ülkeden öğrenci, Zirve Üniversitesi'nde eğitim görüyor. Kapılarını eğitime kısa bir süre önce açsa da Zirve Üniversitesi'nde özellikle Suriyelilerin ilgisi yoğun. Suriye ile sınırların kalkıp mesafelerin daralması ticaretin de kenti kazançlı çıkardı. Suriyeli öğrencilerin Gaziantep'teki Zirve Üniversitesi'ni tercih etmesinde etkili olan sıcak ilişkilere üniversitenin evrensel eğitimi de eklenince kazanç bir değil iki oldu. Suriye'nin Şam, Halep ve Humus şehirlerinden gelen öğrenciler iki ülkenin kültürünün birbirine benzediğini bu nedenle de yeni bir ülkeye yada yeni bir şehre alışmakta zorlanmadıklarını dile getiriyor.

SABAH (Yaşar Özay)


Eklenme tarihi: 17.03.2011




Share |




YORUMLARINIZ



BU ZİHNİYETTEKİ REKTÖR ÖGRENCİLERİN STAJINI DA HERHALDE BAKLAVA TEPSİSİNDE KAGIT GEMİLERDE YAPTIRIR

Yazan: berat yedican - 18.03.2011 20:03:58



BİNLERCE MEZUNUN TÜRKİYEDE BOŞTA OLDUĞU OKUTULAN BÖLÜMLERİN KADROLARININ GEMİLERDEN KALDIRILARAK HERKESİN YÜKSELME VE TERFİ ETME HAKKI ELİNDEN ALINIRKEN .. GEMİLERİN OTOMASYON İLE 6 7 PERSONELLE HAREKET ETTMESİ SAĞLANMIŞKEN HALA DAHA SİZLERE GELECEK VE İŞ İMKANI VADEDİYORUZ DİYEN SİSTEME LANETLER OLSUN . OKUL ÜSTÜNE OKUL KURACAĞINIZA OKUMUŞ VATAN EVLATLARINIZA SAHİP ÇIKIN YÜZÜ GÜLMEYEN MAĞDUR DENİZCİ KARDEŞLERİM VE ŞAHSIM VARKEN HALA DAHA İŞ İMKANI VE İSTİHDAM DENİLMESİNİ HAKARET KABUL EDİYORUZ
Yazan: serhat taşdemir - 18.03.2011 13:16:47




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ABC SHIPSTORE D..
 TEMEL Denizcilik
 İSKOLDEN A.Ş.
 CANAS Petrol ve G..
 DERİN Dalgıçlık
 HACIÖMEROĞLU Deni..
 RİZE İPEKYOLU Den..
 NİSA Uluslararsi ..
 MS Denizcilik ve ..
 GOODHOPE Shipping
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim