Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Dürüst Türkler Çin’i alt etti
Krizde iptal olan siparişlerin peşinatını geri ödeyerek dürüst davranan Türk denizcilerine gemi siparişi yağıyor. Ülkeler, verdikleri peşinatları geri ödemeyen Çin’e sırt çevirerek, siparişleri Türkiye’ye kaydırıyor.

Türk gemi inşa sanayi kriz öncesi üretim kapasitesine geri döndü. Bugün kapılarını açacak Europort İstanbul 11. Uluslararası Denizcilik Fuarı’nı düzenleyen NTSR Fuarcılık’ın Grup Direktörü Esin Aslıhan, bunda en büyük payın kriz döneminde Türk denizcilerinin verilen siparişlere karşı dürüst davranmaları olduğunu dile getirdi. Dünyanın en büyük gemi üreticilerinden biri olan Çin’in kriz öncesi aldığı sipariş peşinatlarını geri ödemediğini dile getiren Aslıhan, şöyle konuştu: “Kriz döneminde birçok sipariş iptali oldu. 150 milyon dolar değerinde peşinatını yakan armatörler var. Çin, aldığı peşinatı geri ödemedi. Türk denizcileri ise bu paraları iade etti veya sipariş erteledi. Şimdi bunun meyvelerini yiyoruz. Birçok ülke daha öncesinde Çin’e yaptırdığı gemileri Türkiye pazarına kaydırdı. Şu an bekleyen 10 milyar dolardan fazla sipariş mevcut.”

İşten çıkarılan 30 bin istihdam geri döndü

Yaşanan krizin birçok sektörü derinden etkilendiği gibi Türk gemi inşa sanayini de etkilediğini fakat kalıcı etki yapmadığını belirten Aslıhan “Şu ana kadar iflas etmiş tek bir Türk tersanesi, armatör yok. Ağzımız burnumuz kırıldı belki ama ölmeden atlattık” ifadesini kullandı. 2010’un ikinci yarısında devletin 500 milyon dolarlık destek paketinin can suyu olduğunu vurgulayan Aslıhan “Asgari yüzde 15’i bitmiş gemilerin yapımı için kredi uygulaması sektörü hareketlendirdi. Bu uygulama ile 100 civarında geminin yapımı tamamlanacağı gibi işten çıkarılan 30 bin istihdam geri döndü” dedi.


Kaynak: Stargazete
Eklenme tarihi: 23.03.2011




Share |




YORUMLARINIZ



Bir ülkenin kendi kendine yetebilmesi,kalkınması,diğer ülkelere açılabilmesi,bu yolda güven sağlaması tümüyle''DÜRÜSTLÜK'' kavramının içindedir.Diğer taraftan Çin yapısı gemiler genel kondisyon,mekanik açısından beklenenden çok daha önce kullanım dışı kalmaktadır. Geriye dönen siparişlerin muhataplarına,ülkemize hayırlı olmasını diler,bu dalda çalışanlara Allah'ın kolaylık vermesini ve kaza,beladan esirgemesini dilerim.

Yazan: Yaşar DERİN - 25.03.2011 18:47:59




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DUMAN Gemicilik v..
 OZI Yatching
 FURUNO Denizcilik
 MARİNTEK Danışman..
 JALE Tur
 ÇAKIROĞLU Denizci..
 DENİZ FENERİ Ulus..
 SELEN Denizcilik
 HİCRİ ERCİLİ Deni..
 KADIOĞLU Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim