Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Dev Gemi Marmaris’e Turist Yağdırdı
Marmaris'e bu yıl ilk seferini gerçekleştirilen İtalyan bayraklı 'Costa Pasıfıca' isimli yolcu gemisi 2900 yolcu ve 1050 mürettebatı ile Muğla'nın Marmaris ilçesi Limanı'na demir attı.

Marmaris'e bu yıl ilk seferini gerçekleştirilen dev gemi, Marmaris Körfezi'ne giriş yaptıktan sonra Sahil Güvenlik Komutanlığı ve deniz polisi ekiplerinin gözetiminde Marmaris Limanının büyük iskelesine demir attı.

Sabah saatlerinde Marmaris Limanı'na geniş güvenlik önlemleri altında gelen 'Costa Pasifica'dan inen turistler minik öğrencilerin folklor gösterileriyle karşılandı. Gemiden inen turistler çiçekler verilirken turistlere Lokma ve Türk lokumu ikram edildi. Çoğunluğu İtalyanlardan oluşan Fransız, İspanyol ve Alman zengin turistler ellerinde kamera ile folklor ekibini çektiler. İlçe Gümrük Müdürlüğü'nde yapılan karşılama töreni sonrası turistler otobüslerle Muğla'nın Ortaca ilçesinin Dalyan beldesinde bulunan çamur banyolarına götürüldü.

Avrupa'nın en büyük kruvaziyer firmalarından Costa Cruises firmasına ait dev Costa Pacifica gemisi 114 bin 500 gros ton ve 290 metre uzunluğundaki gemi 3 bin 780 yolcu kapasiteli.

MARMARİS'E TURİST YAĞDI, ESNAFIN YÜZÜ GÜLDÜ

Marmaris'e inen çoğunluğu İtalyan olmak üzere Fransız, İspanyol ve Alman turistler Yat Limanı'nda yapılan kazı çalışması nedeniyle Kapalı Çarşı'ya akın ettiler. Marmaris Liman İşletme Anonim Şirketi tarafından önceden gemi geleceğini öğrenen esnaf hazırlıklarını tamamladı. Çarşı içinde bulunan hediyelik eşya dükkanlarından alışveriş yapan turistler, dönerci dükkanlarını doldurdular. Kordon, Atatürk ve Ulusal Egemenlik Caddesi'nde dolaşan turistler bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler. Hava sıcaklığının 25 derece olduğu ilçede güneşli havayı gören turistler kafeterya ile restoranlarda oturarak sıcağın tadını çıkardılar.

MARMARİS'E ÖNEMLİ MİKTARDA TURİST GELECEK

Marmaris Liman İşletme Müdürü Şükrü Tugay; " Mısır ve Kuzey Afrikada'ki karışıklıklardan sonra, Türkiye'de en çok faydalanacak yerleşim merkezinin Marmaris olacağını ifade ederek, "Costa, Aida ve Celaberity firmaları ilçemize 20 ek sefer koydu. Yani, neredeyse söz konusu 70 seferin 3'te biri Marmaris'e, gerçekleşecek. İptal sonrası Marmaris'e yönlenen seferlerle, limanımıza, dolayısıyla, ilçemize önemli sayıda fazla turist geleceğini tahmin ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Haber7
Eklenme tarihi: 11.04.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BAKAN Denizcilik
 SANBER Denizcilik..
 DİNÇ denizcilik
 ÇANAKKALE Liman İ..
 NAMAR Denizcilik
 BEYKİM Petrolcülü..
 TRIO Denizcilik İ..
 DOĞUŞ Denizcilik ..
 TEMEL REİS Shippi..
 ÇAVUŞOĞLU Kara ve..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim