Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
''Başbakan tankerleri o kanaldan geçiremez''
İTÜ Gemi Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Reşat Baykal, Başbakan’ın dün açıkladığı Kanal İstanbul projesine ilişkin olarak Gazeteport’a, “Başbakan Montroe Antlaşması dururken uluslararası tankerleri o kanaldan geçiremez” değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Erdoğan dün açıkladığı İstanbul Kanal projesini anlatırken, “1979’da İstanbul Boğazı’nda patlayan Rumen tankerini unutamadığını", İstanbul Kanal projesini aklına getirenin de bu kaza olduğunu, İstanbul Kanal yapıldıktan sonra Boğaz’ı tehlikeye sokan tankerlerin artık yapılacak "Kanal"dan geçeceğini söylemişti. Başbakan’ın sunduğu bu bakış açısını İstanbul Teknik Üniversitesi’nin efsanevi hocalarından, İTÜ eski rektörü ve dünyaca tanınan bilim adamı Prof. Reşat Baykal ile konuştuk. Prof. Baykal’ın değerlendirmeleri şöyle:

DOĞMAMIŞ ÇOCUĞA DON BİÇME

Bir proje açıklandığında onun her detayının belli olmuş olması gerekir. Oysa Başbakan’ın açıkladığı projede belli olmayan çok sayıda husus var. Buna proje denemez o nedenle. Daha ziyade bir doğmamış çocuğa don biçme durumu var.

GEMİLERDEN PARA ALINACAK MI?

Mesela kanaldan geçecek ulusal ve uluslar arası tanker ve gemilerden ücret alınacak mı? Buna dair bir şey söylemedi Başbakan. Bir projenin bu tür detaylar belli olmadan sunulmaması gerekir.

BAŞBAKAN MONTROE ANTLAŞMASINI ÇÖZDÜ MÜ?

Yine, mesela, diyelim ki Başbakan ücret almayı planlıyor gemi ve tankerlerden. O zaman da şu soru çıkıyor meydana; Başbakan Montroe Antlaşmasını çözdü mü? Çünkü Montroe Antlaşması’na göre İstanbul Boğazı’ndan geçen gemi ve tankerler ücret ödemek zorunda değil. Kılavuz alma zorunlulukları dahi yok.

NAVLUNLAR YÜKSEK

Uluslararası tanker ve gemilerin tonajlarına göre ödedikleri ücretler hayli yüksek. Bu durumda ücretsiz geçebileceği İstanbul Boğazı dururken neden yeni kanaldan geçsinler? Bunun bir açıklaması var mı?

ÜCRET ALAMAYACAKSA YENİ BİR KANALA NEDEN BU KADAR PARA YATIRILSIN ?

Ve de gündeme gelen bir başka soru da şu bu kapsamda; Başbakan eğer yeni kanaldaki gemi ve tanker geçişlerinden para alamayacaksa, bu kadar çok para yeni bir kanala neden yatırılsın?

BAŞBAKAN PANAMA’YI KÜÇÜMSÜYOR AMA…

Başbakan İstanbul Kanal projesini açıklarken Panama ve Süveyş Kanallarını küçümser tarzda konuştu. Oysa Panama Kanalı’nın yanında açıkladığı İstanbul Kanal’ın sözü bile edilmez. Panama Kanalı o kadar büyük ki, Kuzey ve Güney Amerika’nın ortasından geçiyor ve iki okyanusu birleştiriyor. Başbakan sanırım bahsettiği konuya tam hakim değil.

PANAMA, SÜVEYŞ PARA ALIYOR

Ayrıca, Panama ve Süveyş kanallarından geçen gemi ve tankerlerden yüksek ücret alıyor bu ülkeler. Bu ücreti İstanbul da alabilecek mi? Bu belli değil.

PATLAMA İSTANBUL KANALDA DA OLABİLİR

Bu konular belli olmadan, Başbakan’ın yeni projesini İstanbul Boğaz’ındaki tehlikeler üzerine oturtması da çok anlaşılır değil. Çünkü yeni kanal İstanbul Boğazı’nın çevresindeki nüfus yoğunluğu dikkate alındığında biraz daha güvenli olabilecek olsa da, patlamalar yeni kanalda da olabilir.

PROF. REŞAT BAYKAL KİMDİR

1940 yılında Ardahan'ın Hanak ilçesi Ortekent beldesinde doğdu. Ankara Atatürk lisesi, İTÜ Makine Fakültesi Gemi Bölümü mezunudur. 1968'de doktorasını alan Baykal 1969-1971 yılları arasında Glasgow Strattclyde Üniversitesi'nde araştırma çalışmaları yürüttü. İTÜ Gemi inşaat ve Deniz Bilimleri fakültesi dekanlığından sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğü yaptı. Alanında çok sayıda kitabı ve çevirisi bulunan Baykal halen İTÜ'de öğretim üyeliğine devam etmektedir.

Gazeteport (Safile USUL)

Eklenme tarihi: 29.04.2011




Share |




YORUMLARINIZ



Sevgili arkadaşlar, 21.yy da yaşıyoruz.yeniliklere alışmamız gerekir.yapılan hiç bir şey kötü olmaz.malumunuz istanbul bogazını ve istanbulumuzun güvenliğini artırıcı tadbirler alındığı zaman bir sürü itirazlar olmuştu.ancak türkiyenin kararlı duruşuyla uygulama başlatıldı.bizler memleketimizi veya istanbulumuzu koruma amaçlı projelere destek olmamız gerekmezmi.istanbulada çanakkaleyede gereken önem verilmelidir.eleştiren arkadaşlar niçin altarnatif proje sunmuyorlar.sahip olunan değerler kaybedilmeden anlaşılamaz.hem istanbulumuzun korunması ve hemde ekonomik bir kazanç elde etmek bizler için iyi olmazmı.ama trakyadan ama izmit körfezinden karadeniz bağlantısının(Kanalının) olması iyi olur.izmit körfezi trafik yönünden uygun olmayacağı kanaatindeyim.yinede trakyadan olması daha uygun olacaktır.incelemeden tartışmadan yorum yapmamamız daha doğru olacaktır.tezlerimizi iyi savunmak durumundayız.eleştirilere açık olmalıyız.dünyaya tezimizi kabul ettirerek projelere destek almalıyız.biz daha bir birimize köstek oluyoruz.dünya da bundan istifade ederek tokat atıyor şimdiye kadar hep yabancıların tokadını yedik.onun için gelin güzel olanları paylaşalım.kötüleride fikirlerimizle yok edelim. Açılan tüm kanallar hep ekonomi düşünülerek açılmadımı eger projeye dünyadanda destek alabilirsek bizler kazanacağız.türkiye kazanacak.Hepinize saygılar

Yazan: recep gülay - 7.05.2011 09:14:19



Hocamıza yaptığı bilimsel ve gerçek açıklamalarından dolayı teşekkür ederim. sizi eleştirenler acaba suveyş ve panama kanalının ne amaçla açıldığını ve önemini biliyorlarmı. ona göre yorum yapsalar.
Yazan: YAŞAR HUT - 2.05.2011 16:06:44



bu tamamıyla bir rant meselesi.istanbulda inşaat yapılacak alan kalmadı trakyaya gidiyorlar.madem bir iş yapacaklar izmit körfezini karadenize bağlasınlar hadi yapın.oraya açılacak bir boğaz tamamıyla hayal ve boşuna türkiye için hiç bir karı olmayan ama inşaat firmaları için bayağı büyük duygusal.HİÇ BİR FİRMA GEMİSİNİ O KANALDAN GEÇİRMEK İÇİN PARA VERMEZ.GİDİN KORENT KANALINA BAKIN.BU ARADA DA BUNLAR GALİBA PANAMA KANALINI KESİNLİKLE GÖRMEDİLER.ÖNCE ORAYA BAKSINLAR.YALANDAN İŞLER
Yazan: selami öztürk - 2.05.2011 14:28:22



sayın beyefendi her kimse önce o antlaşmanın bitiş tarihini öğrensin sonra da kanalın bitiş tarihini
Yazan: fahri atilla - 2.05.2011 14:20:02



Yazan :kapitano uzun zamanlardan beri gemilerde kaptanlık yapıyorum.tüm kanallardan geçtim.Amaaa İstanbul bir başka,istanbul boğazı ve sehri istanbul bir kültür ve tarih merkezidir.bunun korunması,muhafaza edilmesi hertürk insanının vazifesi olduğu kadar tüm dünyadaki insanlarında buna sahip çıkması gereken önemli ve insani bir vazifedir.Değerli hocalarımızın bu konuda yapıcı fikir ve projelerini istanbullulara sunmaları daha doğru olurdu.eleştirmek elbette iyidir ancak devletimizden senelerce destek görmüş ,maaş almış ama hiçbir katkısı olmayan yalnızca eleştiri ile yetinen değerli hocalarımıza katkıda bulununki sizlerin değerlerini anlayalım diyorum. Sn.Başbakanımızın ufkunun geniş olduğunu düşünüyorum.şimdiye kadar istanbula kazandırdıkları içinde kutluyorum.beğenmeyenler olur ancak beğenenlerinde çok olduğu kanaatindeyim.40 seneden beri istanbulda yaşadığım için eski ile yeniyi bir araya getirdiğimde çok şeylerin değiştiğini görmekteyim.yapılanların hep insanlar için yapıldığını görmekteyim.yeterlimi hayır dahasını istiyorum.sorunları çözdükçede bir insan olarak çözenler için sağolsun diyorum,Teşekkürler ediyorum keşke fırsatım olsada ellerinide sıkabilsem.Hadi sayın hocalarım görev başına sizlerde katkıda bulunun 21.yy türkiyesini (istanbulunu )kuralım. Malumunuz gemilerimizde baş mühendisler makine dairelerinde bulunduklarından yukarıdaki güzellikleri göremiyorlar.çıkın köprüüstünede İstanbul boğazımızın güzelliğini görünki belki sizlerde projeye sağlıklı katkılarda bulunursunuz.saygılarımla
Yazan: Recep Gülay - 2.05.2011 09:50:07



resat baykal hocamizada siyasi usak gibi degerlendirmede yapildi ya bisey demem benim kendime ornek aldigim cok degerli bir hocamizdir
Yazan: aydin - 30.04.2011 17:57:21



Zaten Prof. Baykal adında anlaşılacağı gibi siaysi bir uşak bugüne kadar şu memlekete göstermelik işler haricinde bir çivi çakmış değildir kendileri, bu memlekete ne zaman bir hayır yapılacaksa olsa hep aynı kişiler olumsuz, baltalıyıcı,yokedici tavırlar ve uygulamalarla böyle .. yaparlar ...
Yazan: Birşeydemesenizşaşardım - 30.04.2011 03:04:24



pes arkadaş bu baykallardan memlekete faydayok herhalde
Yazan: enescecen - 29.04.2011 20:14:18




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MOST Denizcilik
 İSKETE Deniz Taşı..
 ERS Denizcilik
 UĞUR Den. San. Lt..
 TEMEL Kum Çakıl v..
 MARMARA Denizcili..
 CENGİZ Denizcilik
 GÜLHAN Denizcilik
 İNKA
 ARIF KALKAVAN
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim