Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
TGC Giresun Marmaris'te
Aden Körfezi, Somali açıkları, Arap Denizi ve mücavir bölgelerde yürütülen Deniz Haydutluğu ile Mücadele görevini tamamlayan TCG Giresun askeri gemisi tarihinde Aksaz/Marmaris'e geldi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre TCG Giresun, Nato Daimi Deniz Görev Grubu-2 (SNMG-2) komutası altında 17 Ocak-15 Haziran 2011 tarihleri arasında icra ettiği 151 günlük görev süresince, 122 gün seyir yaparak 40 bin 922 deniz mili yol kat etti.

Deniz haydutlarının bölgedeki ticari gemilere yönelik saldırı girişimlerini önlemek amacıyla gemi tarafından yabancı bayraklı gemilerin yanı sıra, 205 Türk bayraklı/Türkiye bağlantılı ticaret gemisine uluslararası güvenlik koridorundan geçişleri sırasında refakat ve destek, 10'una ise yakın destek sağlandı.

2 kez deniz haydudu teknelerine çıkma (boarding) harekâtı icra ederek 26 deniz haydudunu etkisiz hale getiren gemi, bağlı Türk birlikleri, deniz haydutlarının saldırıda bulunduğu ve personeli emniyetli bölmede bulunan, Panama bandıralı M/V Full City ve Kore bandıralı M/V Tianjin adlı ticari gemilere, gemiye çıkma (boarding) harekâtı icra ederek emniyetlerini sağladı.

TGC Giresun gemisi, görev yaptığı bölgede Cibuti/Cibuti, Mombasa/Kenya, Salalah-Muskat/Umman, Male/Maldivler ve Cidde/Suudi Arabistan limanlarını ziyaret etti.

TÜRK ASKERİ GEMİLERİ ADEN KÖRFEZİ'NDE LİMAN ZİYARETLERİ YAPIYOR

30 Mayıs - 8 Ağustos 2011 tarihleri arasında Aden Körfezi'nde güvenliği sağlaması görevi verilen, Türk Deniz Görev Grubu'na bağlı gemiler ve askeri birlikler Aden Körfezi, Somali açıkları, Arap Denizi ve mücavir bölgelerde deniz haydutluğu ile mücadele harekâtını yerine getirirken, bölge ülkelerine eğitim ve liman ziyaretleri gerçekleştiriyor.

Türk Deniz Görev Grubu, Tümamiral Sinan Ertuğrul komutasında; TCG Barbaros (F-244), TCG Gemlik (F-492), TCG Gelibolu (F-493) firkateynleri ile gemilere denizde ikmal desteği sağlayacak olan TCG Yb. Kudret Güngör (A-595) lojistik destek gemisinden oluşuyor. Gemiler ve personeli 19-21 Haziran 2011, tarihleri arasında Muscat-UMMAN'a bir liman ziyareti yapacak.

Haberx

Eklenme tarihi: 15.06.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 UMAR Denizcilik S..
 AVRASYA Dentur
 KİRAZOĞLU Denizci..
 ECA Ship Trade Co..
 İZMİR DENİZ NAKLİ..
 HOLIDAY Yachts
 DENTAŞ Denizcilik
 DESAS A.Ş.
 FUL Denizcilik Lt..
 MEMORIES Yatching
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim