Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Van'ın ilk denizcileri mezun oldu
Van Denizcilik Meslek Lisesi, ilk mezunları verdi. Düzenlenen mezuniyet töreninde konuşan Van Valisi Münir Karaloğlu,Türkiye'nin en büyük gölü olma özeliğini taşıyan Vangölü'nün, turkuvaz maviliğiyle, büyüklüğüyle ve güzleğiyle denizci mezun etmeyi hak ettiğini söyledi.

2007 Yılında kurulan Van Denizcilik Meslek Lisesi, düzenlenen törenle ilk mezunlarını verdi. Feribot iskelesindeki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Törende konuşan Van Valisi Münir Karaloğlu, doğunun en büyük gölünde bir denizcilik lisesinin gerçekten ihtiyaç olduğunu söyledi.

Lisenin, 2007 yılında günün milli eğitim bakanının talimatıyla açıldığını hatırlatan Karaloğlu, "Tabi her doğanın bir emekleme dönemi vardır, bu okulun da bir emekleme dönemi oldu, oluyor ve devam edecek. Ama bizim çocuklarımızın şansı, İstanbul'la çok iyi bir kontak kuruldu. Çocuklarımız, belki burada göremeyecekleri, burda tecrübe edemeyecekleri konuları da İstanbul'da işin merkezinde gittiler gördüler, gidip görmeye de devam edecekler. Van bir deniz şehri ve Van'dan denizciler çıkar. Bugün yetişen çocuklarımız mezun oluyor ve arkadan da gelenler var. Bu çocuklarımız inşallah iyi denizci olacaklar." dedi.

Van denizinin artık seyirlik kalmasını istemediklerini dile getiren Karaloğlu, "Sadece geçip karşısında ya da uçakla uçarken bu ne güzel bir görüntüdür, bu ne güzel bir renktir demeyelim. Biz artık denizin etinden, sütünden, yumurtasından istifade edelim. Ulaşımda, sporda, turizmde, beslenmede istifade edelim, balığımızı çoğaltalım, Vangölü'nün etrafında daha çok balıkçımız balıktan geçimini sağlasın. Bunların hepsini geliştirelim istiyoruz. Gelecekte daha iyi olacağı kanaatindeyiz. Bölgemiz gelişiyor, ülkemiz gelişiyor, artık sorunları, Türkiye bir bir aştıkça bölgeler arasındaki fark ortadan kalkıyor. Bugün bölgenin altyapısı, ulaşım altyapısı, eğitim, sağlık altyapısı, kırsal kalkınmadaki altyapı batıyla arasındaki farkı ciddi anlamda kapatmıştır. Bu fark devam ettikçe, 5-6 yıl içerisinde hiç bir farklılık kalmayacak. Bu da bölgeye olan ilgiyi artıracaktır. Van denizine olan ilgiyi artıracaktır." diye konuştu.

Konuşmanın ardından tören, Denizcilik Lisesi'nden birincilikle mezun olan Nihat Özar'ın mezuniyet kütüğüne plaket çakması ve ilk üçe girenlere ödüllerin verilmesiyle devam etti. Mezun olan öğrencilerin, hep bir ağızdan yemin etmesinin ardından kepler havaya atıldı. Mezuniyet töreni, gemi gezisiyle son buldu.

BeyazGazete

Eklenme tarihi: 04.07.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BEY Denizcilik
 ELDAŞ Gemicilik
 ÖZDADAYLILAR deni..
 ERKAN ÖZTÜRK Yat ..
 MERİDYEN Denizcil..
 NNC Shipping. co.
 ALGEM Denizcilik
 ASYELKEN Gemi Ace..
 JALE Tur
 BATUHAN Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim