Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
İzmir'de Yolcu Vapuru battı 200 kişi ölümden döndü
İzmir'de yolcusunu alıp Konak İskele'den ayrılan körfez vapuru deniz fenerine çarptı. Yaşanan olay sonrası yolcularını boşaltılan vapurun yarısı suya gömüldü.



İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez’de deniz ulaşımı yapan İZDENİZ’e bağlı ’İhsan Alyanak’ adlı yolcu vapuru saat 11.50’de Konak’dan 200 yolcusuyla Karşıyaka’ya gitmek üzere ayrıldı. Kaptan Abdurrahman Özdemir yönetimindeki vapur, Konak iskeleye birkaç yüz metre uzaklıkdaki Pasaport İskelesi’nin uçundaki fenere sol baş altından sürttü.

Dümen kilitlenmesi nedeniyle meydana geldiği öne sürelen kazada, vapuru hemen yeniden Konak İskeleyeye çeviren kaptan Özdemir, sorunsuz olarak iskeleye bağlamayı başardı. Yolcular da kısa sürede tahliye edildi. Bu sırada herhangi bir panik yaşanmadı. Ancak bir süre sonra vapurun ön tarafı suya batmaya başladı. Su alan vapur birsüre sonra da yan yatarken, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne bağlı ekipler kurtarma çalışması başlattı.

TAMAMEN BATTI

'İhsan Alyanak' adlı körfez vapuru yaklaşık bir saat içinde tamamen battı. İskele çevresinin sığ olması nedeniyle tabana oturan vapurun üst kısmı ve direkleri su üzerinde kaldı. Bu arada etrafının bariyerle çevrilmesine rağmen vapurdan sızan bin 200 litre mazot ve yaklaşık 300 litre yağ denize yayıldı. Su üzerindeki matozun temizlenmesi için Büyükşehir Belediyesi’nin körfez temizliği yapan deniz aracı da devreye sokuldu.

GEMİDE BÜYÜK PANİK VARDI

Konak Meydanı'nda fotoğrafçılık yapan Erdal Armutlu, vapurun deniz fenerine çarptığını gördüğünü söyledi. Deniz fenerine çarpan vapurun kısa süre sonra yeniden Konak İskelesi'ne döndüğünü belirten Armutlu, çevredeki vatandaşların olayı büyük şaşkınlıkla izlediğini anlattı.

Konak-Karşıyaka seferini yapan “İhsan Alyanak” adlı vapurda bulunan yolculardan Burçin Ata ise vapur kalktıktan sonra büyük bir gürültü duyduklarını, vapurun ani bir sarsıntı yaşadığını söyledi. Vapurdaki yolcular gibi kendisinin de korkuya kapıldığını dile getiren Ata, şöyle konuştu:
“Vapur kalktıktan sonra kırmızı deniz fenerine yaklaştık. Sanki kafadan çarpacaktık. Son anda yan döndü, yandan çarptık. Daha sonra vapur durdu. Yolcular bağırmaya başladı kaptana 'Niye gidiyorsun' diye. Vapur geri döndü. Vapur iskeleye döndüğünde çok büyük telaş vardı, merdivende insanlar birbirlerinin üzerine çıktılar. Sonra vapuru boşalttık.”

GERİ DÖNMESEYDİK İNSANLAR ÖLEBİLİRDİ

Kaptan Abdurrahman Özdemir, gemiden çok yolcuları düşündüğünü belirterek, "Dümen biranda kilitlendi. İkinci dümeni devreye sokmaya çalıştık. Ancak çabalarımız yetersiz kaldı ve mendireğe çarptık. Kazadan sonra ikinci dümeni devreye almayı başardık. Karşıyaka’ya gitmek yerine geri dönmeye karar verdim. Karşıyaka’ya gitsek vapur sulara gömülür yaşanan panikte çok sayıda kişi hayatını kaybedebilirdi. Bir kişi ölse ben bin kez ölürdüm" dedi.

Vapurda yolcu olarak bulunan Şükran Kılıç Anaç ise çok büyük korku yaşadıklarını söyledi. Karaya yanaşıncaya kadar tüm yolcuların dua okuduğunu belirten Anaç, "Çarpmanın gürültüsüyle yolcular panik yaşadı. Vapur su almaya başlayınca yaşanan panik daha da arttı. Vapur mürettabatı sakin olmamız, kaptanın bizi karaya ulaştıracağını söyleyerek sakinleştirmeye çalıştı. Verilmiş sadakamız varmış. Hiçbirimize birşey olmadan karaya ayak bastık. Karşıyaka’ya gitmem gerekiyor ama ancak vapura binmeye korkuyorum" diye konuştu.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

1,5 AY ÖNCE BİR KAZA DAHA OLMUŞTU

15 Haziran'da Bostanlı- Konak seferini yapan, kaptanlığını Ali Balıkçıoğlu'nun yaptığı 'Kordon' adlı yolcu vapuru, Konak İskelesi'ne yanaşırken makineleri durunca kontrolden çıkmıştı. İskeleden uzaklaşıp sürüklenen vapur, üzerinde oturma yerleri bulunan kıyıdaki beton duvara çarpmıştı. Vapur ve duvarda maddi hasar meydana gelirken, bir yolcu çarpmanın etkisiyle hafif yaralanmıştı.

Haber BeyazGazete , Görüntü Hürriyet

Eklenme tarihi: 25.07.2011




Share |




YORUMLARINIZ


Daha bekleyin
ALLAH yine merhamet etti de insalara birşey olmadı, hurdaları toplamayın bakalım denizden bir gün sizinde canınızı bir hurda yakar, metal yorgunluğundan artık ikiye bölünecek adam ikiye bölününce yarısını eminönüne yarısınıda üsküdara yolluycak az kaldı onuda görücez

Yazan: Türkün kaderi - 25.07.2011 22:13:23




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DEVAL Denizcilik
 KADIOĞLU Denizcil..
 ASYA Nakliyat Ve ..
 ARAS Gemi Kurtarm..
 ÜSTÜN Denizcilik
 MCE KARGO
 LORİ Denizcilik
 FORSA Yatçılık
 LALE Denizcilik
 ALİ RIZA AKSOY De..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim