Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
''İnsanlık Ölmedi'' Gemisi Somaliye yolcu edildi
Kimse Yok Mu Derneği'nin, Somali için "İnsanlık Ölmedi" sloganı ile başlattığı yardım kampanyası kapsamında Mersin Limanı'ndan 3 bin 700 tonluk bir gemi dün yolcu edildi.

Türkiye'nin, insanlık dramının yaşandığı Somali'ye yönelik yardımları devam ediyor. Son olarak Kimse Yok Mu Derneği'nin, Somali için 'İnsanlık Ölmedi' sloganı ile başlattığı yardım kampanyası kapsamında, Mersin Limanı'ndan 3 bin 700 tonluk bir gemi kalktı.

Geminin yola çıkışı ile ilgili liman içerisinde düzenlenen törene; Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Somali'nin İstanbul Fahri Konsolosu Sermet Çetin, Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkanı Ünal Öztürk, Mersin Şube Başkanı Şahin Mirici, dernek gönüllüleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkanı Ünal ÖZTÜRK, Türkiye'nin Somali için dertlendiğini, kara kıtaya sahip çıktığını belirten ÖZTÜRK, Afrika'nın 'İnsanlık Öldü mü?' sorusuna bütün Türkiye, doğusundan-batısına, güneyinden-kuzeyine, çocuğuyla-yaşlısıyla, zenginiyle-fakiriyle, sanatçısıyla-iş adamıyla 'İnsanlık Ölmedi' cevabını verdiğini söyledi.

KİMSE YOK MU, SOMALİ'NİN MOGADİŞU BÖLGESİNE İLK YARDIM GÖTÜREN DERNEK OLDU

İstanbul Fahri Konsolosu Sermet Çetin ise Türkiye'nin kuraklıktan en çok etkilenen Somali için tek yürek olduğunu Kimse Yok Mu Derneği'nin Somali'nin başkenti Mogadişu'ya ilk yardım götüren bir dernek olduğunu belirten Çetin, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Kızılay, TİKA diğer STK'Lara yaptıkları yardımlardan dolayı teşekkür etti.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da çok önemli ve anlamlı bir buluşma için toplandıklarını belirterek, "Ramazan ayının insanLara yaşattığı birlik, beraberlik ve yardımlaşma, dayanışma noktasında Türk milletinin her kesiminden kişinin gönlünü kattığı yardımları, açlıktan ölen ve dünyanın gözü önünde büyük bir insanlık dramına sahne olan Somali'ye uğurlamanın mutluluğunu yaşıyoruz."dedi.

"İNSANLIK ÖLMEDİ" ADLI GEMİ: TÜRKİYE'NİN DUALARI, SEVGİSİ, UMUDUYLA YÜKLÜ OLAN BİR GEMİ

"İNSANLIK ÖLMEDİ " yardım gemisinin içeriği üç haftadır titizlikle yürütülen Afrika Gıda Kampanyası'nda yardımseverlerin yaptıkları ayni bağışlardan oluşuyor. 3700 tonluk gemi 185 konteynır içeriyor.

"İNSANLIK ÖLMEDİ " yardım gemisinde bulunan yardım malzemelerin arasında un, şeker, pirinç, bulgur, makarna, yağ, bebe bisküvisi gibi temel gıda malzemelerinin yanında bay-bayan giyim, ayakkabı, çadır ve kumaş da yer alıyor. Gemide bulunan yardım malzemelerinin maddi tutarı ise 7,5 milyon TL olarak ifade ediliyor. Yardım gemisi, 15 gün sürecek olan yolculuğun ardından Somali'ye ulaşacak.

Kaynak: Haberler.com
Eklenme tarihi: 25.08.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AKMAR Denizcilik
 ARKAS holding
 MİLLER&FLAMA Deni..
 VEYSEL VARDAL Gem..
 AKAR Shipping
 ÇAĞLAR Denizcilik
 FATOGLU Gıda San...
 ARAS Gemi Kurtarm..
 OZI Yatching
 PUTA Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim