Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
İzmir Körfezi'ne 15 Gemilik yeni Filo
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir iç ve dış körfezinde çalıştırılmak üzere 15 yeni gemi alımı için 6 Aralık'ta ihale yapacak.

Toplam 400 yolcu kapasiteli olacak ve ilkinin 420 günde teslim alınacağı şartname hazırlanan ihale kapsamındaki gemilerden üçü, Foça, Karaburun, Mordoğan gibi dış körfez kıyısındaki ilçelere de gidecek hız ve donanıma sahip olacak.

Deniz ulaşımını geliştirmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, randıman alamadığı eski vapurlar ve mil başına kiraladığı özel deniz otobüslerinin yerine, modern ve hızlı katamaran tipi gemiler almak için harekete geçti. Yurtdışında da incelemeler yapan Başkan CHP'li Aziz Kocaoğlu ve bürokratlar önce İç Körfez'de kullanmak üzere 15 yolcu gemisi ve 2 arabalı vapur alma kararı verdi.

295 MİLYON TL KREDİ BAŞVURUSU YAPTI

İhaleye çıkmadan önce dış kredi almak için Hazine'ye kefalet için başvuran ve uluslararası bankalar ve kredi kuruluşlarıyla görüşen Büyükşehir Belediyesi, Fransız Kalkınma Bankası ve Alman Kalkınma Ajansı'yla olumlu görüşmeler yapmasına karşın Hazine'den kefalet alamadı. Bunun üzerine gemi alımıyla ilgili İller Bankası'na 15 yolcu vapuru ve 2 arabalı vapur alımında kullanmak üzere 295 milyon TL kredi başvuru yapan Büyükşehir Belediyesi, ihalenin idari ve teknik şartnamesini de tamamladı. Büyükşehir Belediyesi 6 Aralık'ta ihaleye gerçekleştirecek.

ARABALI VAPURLAR İÇİN AYRI İHALE YAPILACAK

Gemi satın alma ihalesi şartnamesini göre 12 İç Körfez, üç tane de dış körfezde kullanılmak üzere toplam 15 gemi alınacak. Arabalı vapurların alımı için ayrı bir ihale yapılacak. Şartnamede yolcu gemilerinin, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin deniz ulaşımını geliştirme projesi kapsamında kent içi ulaşımdaki deniz ulaşımı payını artırabilmek için planlandığı, bu nedenle teknolojik yeterlilik ve üstünlüğün yanı sıra İzmir Körfezi'ne yıllar sonra bile görselliği ve konsepti ile iz bırakacak marka oluşturacak modern çizgilere de sahip bir gemi siluetinin dizayn edilmesinin birinci öncelik olduğu açıklandı. Gemilerin, Türk bayraklı ve Türkiye Cumhuriyeti liman otoritesine bağlı olarak çalışacak, ancak istenildiğinde Avrupa Birliği sularında da çalışabilecek ilgili gereklilikleri kapsayacak şekilde inşa edilmiş ve donatılmış olması istendi.

GEMİLERİN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Gemilerin teknik özellikleri arasında kapalı alanda serbest tavan yüksekliğinin 2.10 metreden az olmaması, tekerlekli sandalyeli ve tüm engelli yolcular ile Bebek arabalı yolcuların inmeleri ve binmeleri için gerekli teçhizat ve düzenleme yapılması koşullar arasında yeraldı. İzmir Körfezi gel git koşulları göz önüne alınarak iskelelerde hızlı biçimde yolcu iniş ve inişlerine uygun özellikte tasarlanacak. Yolcuların genel iniş-binişleri, genel yerleşim planına uygun olarak baş taraftan olacak gemilerde, ayrıca sancak, iskele ve kıçtan da yolcu iniş-binişleri olabilecek şekilde dizayn edilecek. Gemilerin tam boyu 37 metre eni 11.5 metre olacak. Yolcu kapasitesi 400 kişi olacak gemilerde en az 10 bisikletin güvenli taşınması sağlanacak. Dış Körfez gemileri daha hızlı hareket kabiliyetine sahip olacak.

SÖZLEŞMEDEN 14 AY SONRA İLK GEMİ GELECEK

İlk geminin teslim süresi sözleşmenin imzalanmasının ardından 420 takvim günü (14 ay) olacak. Teslim alınan ilk geminin ardından her gemi için teslim süresi 75 gün olarak belirlendi. Önce 12 adet İç Körfez gemisi yapılacak. Dış Körfez gemileri en son teslim alınacak. Büyükşehir Belediyesi toplam bedelin yüzde 10'unu avans olarak ihaleyi kazanacak firmaya verecek.

SonDakika

Eklenme tarihi: 19.10.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DENİZ Destek
 LİKİTGAZ gemicili..
 RTS Denizcilik Sa..
 BEYTUR Turizm
 İKİZLER Denizcili..
 KILIÇ Deniz Ürünl..
 YAKAMOZ Denizcili..
 ENKA İnşaat
 KERMANTRANS deniz..
 SDS Denizcilik ve..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim