Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Piri Reis gidiyor, 'Barbaros Hayrettin' geliyor
TPAO Genel Müdürü Uysal, Piri Reis yerine yeni bir sismik gemi alma kararı aldıklarını söyledi ve ekledi: Adı Barbaros Hayrettin olacak.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) Genel Müdürü Uysal, Akdeniz'deki petrol arama çalışmaları hakkında bilgi verdi. Uysal, İskenderun açıklarında 25 yıl önce açtıkları Gülcihan adlı kuyuyla ilgili yaşanan ilginç bir olayı anlattı. 1985 yılında ABD'li Esso firmasının İskenderun açıklarında Gülcihan adlı kuyu açtığını belirten Uysal, 'O kuyuda şu anki adı Exxon olan Esso şirketi petrol keşfi yaptı. Ancak yapılan çalışmada rezerv 10 milyon varildi ve petrol varil fiyatı o tarihlerde 10 dolardı. Rakam düşük olduğu için kuyu ekonomik bulunmadı ve çimento ile kapatıldı' dedi.

AKDENİZ'DEN ÜMİTLİYİZ

Uysal, yaptıkları hesaplamalara göre sadece o alanda 25 milyon varil petrol rezervi olduğunu kaydederken, 'Bunun da değeri neredeyse 2,5 milyar dolar. Önümüzdeki yıl bu kuyuyu kazıp Akdeniz'in ilk sondajını yapacağız. İlk petrolü buradan üretmeyi hedefliyoruz' dedi. Uysal, kuyunun bu sefer 'Gülcihan 2' adıyla açılacağını ve sondaj derinliğinin 5 bin metre olacağını söyledi.

Akdeniz'de Antalya, Mersin ve İskenderun körfezlerinde çalışmalar yaptıkları ve ilk sismiği bitirdikleri Antalya'dan çok umutlu olduklarının altını çizen Uysal, 'Akdeniz'de Antalya körfezi çok ümitliyiz. Burada büyük ve uluslararası bir şirketle ortaklık için el sıkışmak üzereyiz. Anlaşma kapsamında sismik çalışmalar dahil tüm masrafları ortak olan şirket ödeyecek' dedi. Uysal, Akdeniz'de bir kuyu kazmanın maliyetinin 300 milyon doları aşacağını belirterek, 'Tüm bunların sonunda bulunacak petrol 1 milyar varilin altında olursa, ekonomik olmaz. O zaman kuyu çimento ile kapatılır' dedi.

Şirketlere baskı yapılıyor

KIBRIS'ta yaşanan arama krizine de değinen Uysal, Piri Reis ile amaçlarının bu alanların muvazaalı olduğunu dünyaya duyurabilmek olduğunu söyledi. Uysal, Rumların bu nedenle Piri Reis çalışmalarına engel olmadıklarını anlattı. Akdeniz sondaj çalışmalar için Norveçli CGG Veritas şirketi ile anlaştıklarını hatırlatan Uysal, 'CGG Veritas ile uzun zamandır çalışıyoruz. Geçen yıldan itibaren Norveç bandıralı şirketin gemisinin bizimle çalışmaması için çok baskı yapıldı. Şuan da CGG programımızı gerçekleştiriyor. Alanya açıklarında 3 boyutlu sismik bitince işimizin durumuna bakacağız' dedi.

Maliyeti 100 milyon doları aşacak

KIBRIS açıklarında araştırma yapan Piri Reis sismik gemisinin yetersizliğine yönelik tartışmalar sürerken, Uysal, Türkiye'ye yakışan yeni bir sismik alacaklarını da söyledi. Uysal, 'Yönetim kurulumuzdan karar çıktı ve Yüksek Planlama Kurulunda talebimiz bekliyor. Bir ay içinde yeni gemi almayı planlıyoruz' dedi. Uysal maliyetin 100 milyon doları aşacağını tahmin ettiklerini belirterek, 'Kıbrıs'ın güneyindeki ruhsatlar dahil olmak üzere tüm alanlarımızı tarayacağız' diye konuştu ve geminin adının 'Barbaros Hayrettin'olacağını söyledi.

Akşam

Eklenme tarihi: 28.10.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ÇAVANOZ Motor
 IŞIK Group Shippi..
 BAŞARANLAR Su Ürü..
 GRUP İSTANBUL
 LİDER Gemi San.Tu..
 DENAŞ Deniz Nakli..
 İDÇ Denizcilik
 GRANMAR Denizcili..
 EGE KUMANYA
 CASPI Cargo Lines..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim