Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Greenpeace'nin gemisi karaya oturdu
Greenpeace'in Bayrak gemisi Rainbow Warrior, Flipinler Palawan yakınlarında, Sulu Denizi'nde bulunan Dünya Mirası Sit Alanı'nda karaya oturdu. Sözkonusu olay, deniz haritasının, Rainbow Warrior'un mercanlardan 1.5 mil uzakta olduğunu gösteriyor olması nedeniyle meydana geldi.

Greenpeace Güneydoğu Asya yetkilisi Red Constantino, “Bu kaza malesef çok üzücü. Olayın meydana gelir gelmez deniz parkı güvenliğini aradık ve kaza hakkında bilgilendirdik.” dedi. Deniz parkı yetkilileri Greenpeace’in de yardımıyla hemen zarar gören mercanlarla ilgili değerlendirme yaparak zarar gören alanın 32 metreye 3 metre alanında olduğunu tespit ettiler ve bu genişlikte bir mercan alanının 384 bin peso (6857 Amerikan Doları) olduğunu belirlediler.

Constantino konuşmasına şöyle devam etti: “Harita yanlışsız hazırlanmış olsaydı bu kaza önlenebilirdi. Yine de kendimizi sorumlu hissediyoruz. Bu miktar 2 Kasım Çarşamba günü ödenecektir.”

Karaya oturma gemiye zarar vermedi ve geminin güzergahında bir gecikmeye neden olmadı. Greenpeace ve Tubbataha Yönetim Bürosu’ndan bir görevlinin planlı dalışlarıyla karaya oturmuş olan gemi yürütüldü.

Tubbataha Park Yöneticisi Angelique Songco, “Greenpeace’in çevre için yürüttüğü çalışmayı takdir ediyoruz. Aynı zamanda zarar değerlendirmesinin bir an önce yapılabilmesi için hemen harekete geçmelerini de takdirle karşılıyoruz.” diye belirtti.

Greenpeace ve Tubbataha Koruma Bölgesi Yönetim Kurulu, bu tip kazaların engellenmesi için haritaların güncelleştirilmesine ve Tubbataha mercanlarının daha açık çizelgelerinin çıkarılmasına ciddi bir şekilde ihtiyaç duyulduğu konusunda fikir birliğindeler.

Tubbataha Mercanları keşif seferi, küresel ısınmanın ne ölçüde kötüleştiğini belgelemek için Greenpeace’in yürüttüğü küresel bir çabadır.

Rainbow Warrior Avustralya, Çin, Filipinler ve Tayland’ı hemen kömürden vazgeçerek toplu halde yenilenebilir enerjiye geçmeleri için yapılan Asya Enerji Devrimi Turu’na devam ediyor.

Eklenme tarihi: 03.11.2005




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SERHAT Feribot A...
 AKDENİZ Ro-Ro Den..
 ORTAKS Shipping c..
 FERAH TUR. Sey. İ..
 MARİNPET Petrol D..
 EDO TURİZM
 UTL Denizcilik
 MS Denizcilik ve ..
 GAMMA Shipping
 TEB Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim