Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Denizcilik Müsteşarlığı, 63 okuldan 10'unu tanıdı
Denizcilik Anadolu meslek liselerinin önündeki engeller tek tek kaldırılıyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na bağlı Denizcilik Müsteşarlığı, ülke genelinde faliyet gösteren 63 okuldan 10'una, uluslararası sözleşmelerde yer alan "Zabitlik ve Gemi Adamı (STCW)" belgesi vererek, mezun olacakların devlette iş bulmasını ve denkliğini sağlamış oldu.

Son denetimler sonucunda İzmir'in Konak ilçesindeki Nevvar–Salih İşgören Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi de yeterlilik belgesi almaya hak kazandı. Belgeyle birlikte müsteşarlığın açacağı "Gemi Adamı" sınavına girme hakkı tanınan öğrenciler, aynı zamanda bu alanlarda resmi olarak istihdam edilme imkanı da yakaladı.

Yeterlilik belgesi alınması sebebiyle okulun toplantı salonunda düzenlenen törene İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rağip Üye, Şube Müdürü İsmail Çetin, Nevvar–Salih İşgören Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi Müdürü Şerafettin Bayram ve çok sayıda öğrenci katıldı. Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Üye, "Yeterlilik belgesi, doğrudan doğruya mesleki eğitimin uygulama alanlarını yakalaması, hem akademik hem de mesleki eğitimleri sağlaması demektir. Dolasıyla çocuklarımızın tam donanımlı olmasında çok büyük fonksiyonu vardır. Sertifikanın verilmesi dolayısıyla Denizcilik Müsteşarlığı'na teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza iş imkanı tanımışlardır. Bizim bakış açımız, çocuklarımızın mesleki eğitimini tamamlarken yüksek eğitimini de yapması ve aynı zamanda donanımlı tamamlaması. Sadece teorik olarak mesleki eğitim görmesinler." dedi.

Müdür Bayram ise, "Okulumuz, 2009-2010 eğitim öğretim yılında faaliyete başladı. Güverte üzerine eğitim vermekteyiz. Atölye ve okulumuzun donanımını tamamladık. Uluslararası sözleşme olan STCW'nin yükümlülüklerini yerine getirdik. Bu yükümlülükler gereği Denizcilik Müsteşarlığı Denetleme Kurulu da okulumuzu denetledi. Standartlara uygun eğitim verildiği için yeterlilik belgesi aldık." şeklinde konuştu.

Denizcilik alanında eğitim görmek isteyen vatandaşlara yönelik yat kaptanlığı, STCW ya da tayfa olarak gemicilik kursları açma imkanına da kavuştuklarını belirten Bayram, bunun yanında il genelinde güverte konusunda tek oldukları için haberleşme ve yangın simülatörlerinden diğer okulların da faydalanabileceğini sözlerine ekledi.

Ajans5.com

Eklenme tarihi: 11.01.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MFS Line
 DENİZCİLER Turizm
 ASYA Ro-Ro Tur. N..
 ÇAYELİ Shipping L..
 MCS Denizcilik Na..
 ELKENZ Denizcilik..
 İSKELE Denizcilik..
 AKASYA DENİZCİLİK
 ONUR Denizcilik v..
 INDEKS A.Ş
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim