Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Batan 'Edirne' tankerinin kayıp olan kaptanı aranıyor
Arnavutluk'un Durres limanında dün çıkan yangın ve patlamanın ardından yaklaşık 20 dakika sonra batan "Edirne" tankeri ile ilgili arama kurtarma çalışmalarının bugün de sürdürüleceği bildirildi.

Durres Emniyet Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, Siera Leone bandıralı geminin 15 kişilik mürettebatından şimdiye kadar 12 kişi sağ olarak kurtarıldı, 2 kişinin de cesedi bulundu. Gemide bulunan 3 Türk personelin kurtulduğu kazada Gemi kaptanı halen kayıp.






Geminin battığı Porto Romano bölgesindeki arama kurtarma çalışmaları sonucu kurtarılan 12 kişi Durres hastanesine kaldırıldığı ve sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

"Edirne" gemisinin battığı sırada yüksüz olduğunu ifade edilirken, gemi mürettebatından Arif Medenov gazetecilere yaptığı açıklamada, Durres'e getirdikleri 3.500 ton benzini boşalttıklarını, 15 Ocak'ta İtalya'ya hareket etmeyi planladıklarını anlattı.

Medenov, "Porto Romano bölgesinden hareket ettiğimizde her şey iyi gidiyordu. Gemide bulunduğumuz zamanda büyük bir patlama oldu ve bir anda alevler ortaya çıktı. Müretebatın bır kısmı denize atladı. Patlamanın tankerdeki benzin kalıntılarından meydana geldiğini sanıyorum" dedi.

Yetkililer, Merkezi İstanbul'da bulunan bir Türk denizcilik firmasına ait olan gemi mürettebatının 3 Türk, 4 Azerbaycan, 6 Gürcistan ve 2 Ukrayna vatandaşından müteşekkil olduğunu belirtti.

Adriyatik'te batan "Edirne" tankerinin kayıp kaptanı için arama kurtarma çalışmaları sürdürülüyor

Arnavutluk'ta Durres yakınlarında Porto Romano bölgesinde dün meydana gelen kazada batan Türk şirketine ait tankerin kayıp olan kaptanının bulunması için arama kurtarma çalışmaları sürdürülüyor.

Durres Emniyet Müdürlüğü, Siera Leone bandıralı "Edirne" adlı tankerin kaptanı, Azerbaycan vatandaşı Hayyam Mammadov'un bulunması için hem havadan hem de denizden arama kurtarma çalışmalarının yapıldığını ancak şimdiye kadar herhangi bir ize rastlanmadığını açıkladı.

Bu arada kaza ile ilgili soruşturma da sürdürülüyor. Savcılık yetkilileri ilk belirlemelere göre geminin patlama ve ardından çıkan yangın sonucu battığının tespit edildiğini belirterek, patlamanın neden kaynaklandığının araştırıldığınıbildirdi.

"Edirne" adlı tanker toplam 3500 ton olan benzini boşalttığı Durres limanından ayrıldıktan kısa bir süre sonra Porto Romano bölgesinde yanmaya başlamış ve 15-20 dakika içinde sulara gömülmüştü.

Kazada 3 Türk toplam 15 personelden 12'si sağ olarak kurtarılmış, 2 kişi hayatını kaybetmiş, gemi kaptanı da kaybolmuştu.

Ölen iki denizcinin Gürcistan vatandaşları Malkhaz Lazişvili ile Beka Urşadze oldukları bildirildi.

Akşam

Eklenme tarihi: 16.01.2012




Share |




YORUMLARINIZ


geçmiş olsun
allah daha büyük kazalardan korusun. ölenlere allah rahmet eylesin.

Yazan: iskenderun - 18.02.2012 23:54:30


Bulıyev
ALLAH rahmet etsın
Yazan: samir - 18.01.2012 17:30:09


Geçmiş olsun!
Kazada hayatını kaybedenlerin ailelerinin ve gemi şirketinin başı sağ olsun, kazadan sağ kurtulanlarada geçmiş olsun ...Kazanın olduğu gemide kaza nedeni iyi araştırılmalıdır.Karma personelle donatılmış olmasıda dikkat çekmektedir.Kayıp kaptanın sağ olarak bulunmasını diliyorum.
Yazan: Davut Ozgür - 16.01.2012 21:59:38


BAŞSAĞLIĞI
ALLAH RAHMAT EYLESİN KİMSEYE GÖSTERMESİN.
Yazan: AHMET - 16.01.2012 19:25:00




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 UZMAR Uzmanlar De..
 YEŞİL DALYAN Deni..
 EGEBİRLİK Taşımac..
 ICM Havacılık A.Ş
 ALTINTAŞ Gemi Ace..
 MEGAMAR Denizcili..
 ASPET Gemi
 LAMIA Yat İşletme..
 TİM Gemi Mühendis..
 YOROZ Agency
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim