Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
'Mavi Karadeniz'e alıcı çıkmadı
Trabzon Belediyesi’ne ait Mavi Karadeniz gemisi belediyede ihaleyle satışa çıkartılırken hiç kimse ihaleye girip teklif vermedi. Belediye Meclisi Grup Başkanı Turgay Şahin ise satış kararına ateş püskürdü. Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise geminin Karadeniz şartlarında çalışmasının mümkün olmadığını bu nedenle satışa çıkarıldığını kaydetti.

Trabzon Belediyesi’ne 2 yıl önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İDO tarafından verilen Mavi Karadeniz isimli gezi vapuru satılıyor. Trabzon Belediyesi’nde encümen aracılığıyla gerçekleştirilen ihaleye teklif veren olmazken önümüzdeki günlerde geminin tekrar ihaleye çıkarılması bekleniyor.

İHALE TEKRARLANACAK

2 yıl önce İDO tarafından Trabzon Belediyesi’ne bedelsiz verilen ve ismi Mavi Karadeniz olarak değiştirilen Kızıltoprak gemisinin Trabzon macerası böylece kısa sürdü. Trabzon Belediyesi aldığı kararla Mavi Karadeniz gemisini satma kararı aldı.1 milyon Türk lirasına satılmasına karar verilen gemi için satış ihalesinin önümüzdeki günlerde tekrar yapılması bekleniyor.

İDO tarafından Trabzon Belediyesi’ne hibe edildiğinde ismi Kızıltoprak olan gemi Trabzon’a geldiğin de, o dönem yaşanan Mavi Marmara olayı dolayısı ile Trabzon Belediyesi tarafından ismi Mavi Karadeniz olarak değiştirilmişti.

O dönem Trabzon Belediye Başkanı olan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da yaptığı açıklamalarda, geminin Trabzon’da önemli bir hizmeti yerine getireceğini kaydetmiş ve gemi talebinin vatandaşlardan geldiğini söylemişti.

GEMİYİ SATMA KARARI ALARAK BÜYÜK AYIP ETTİLER

750 kapasiteli yolcu gemisinin satışa çıkarılmasına Belediye Meclisi CHP Grup Başkanı Turgay Şahin tepki gösterdi. Şahin, “Gemiyi satmakla büyük ayıp ederler. Sebebini mecliste açıklasınlar. Niye satıyorlar? Paraya mı ihtiyaçları var? Kamuoyuna geminin hibe edildiğini söylediler. Hibe gemiyi niye satıyorlar? Bunların herhangi bir proje konusunda fizibilite yaptıkları yok. Oturuyorlar böyle yapalım diyorlar ondan sonra vazgeçiyorlar. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Satılmasını hiçbir şekilde doğru bulmuyorum. Bu konuyu Şubat ayı meclisinde gündeme getireceğim” şeklinde konuştu.

TEKNİK OLARAK ÇALIŞMASI UYGUN DEĞİL

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise geminin Karadeniz şartlarında çalışmasının mümkün olmadığını, bu nedenle satışa çıkarıldığını belirterek, “Geminin teknik olarak Karadeniz’de çalışması sağlıklı değil. Bu yönde rapor var. Dolayısıyla yapacak bir şey yok, gemiyi satışa çıkarmak durumundaydık. Herhangi bir kazayı beklemek kötü olurdu. Biz Karadeniz’de tur yapacak nitelikte gemi siparişi vereceğiz. İhalede alıcı çıkmamasını ise normal karşıladım. Farklı şekilde değerlendirme yoluna gideceğiz” dedi.

Günebakış

Eklenme tarihi: 19.01.2012




Share |




YORUMLARINIZ


HİBE
GemininKardeniz'de(Trabzon'da,belirlenen şartlada)çalıştırılacağı satın alınmadan önce bilmesi ve ona göre kara verlmesi gerekli iken hibedir diye alındı... Personel,tamir ,bakım ve diğer giderleri Beldiye Bütçesinden ödeniyor, çalıştırılamayan MAVİ KARADENİZ'e... Teknik olarak çalışması uygun değil ise daha önceki geminin çalıştırlmasına uzman rapor vermedi mi? Trabzon'da hizmet verecek gemi ,buraya çok değer kazandıracağına inanıyorum ...

Yazan: M.NEDİM İÇÖZ - 12.07.2012 10:33:24




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 UTL Denizcilik
 DALICI Denizcilik
 ASLI Deniz Taş. V..
 METE KARDEŞLER De..
 ATASOY Grup Deniz..
 İS-BİR Denizcilik..
 TEMEL Denizcilik
 ATLAS Gemicilik v..
 EN-KO Denizcilik ..
 ADAFARM Su Ürünle..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim