Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
İtalya'dan itiraf: 'Pişmanız, bu bir trajedi'
İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano, Toskana bölgesinde yaşanan gemi kazasıyla ilgil olarak, 'Bu bir trajedi. İtalyanların ve İtalyan sorumluluğu olduğunu Pişmanlıkla ifade ediyorum.' dedi.

İtalya'nın batısındaki Toskana bölgesi açıklarında 1 ay önce kayalıklara çarparak kaza yapan ''Costa Concordia'' gemisinde, yaşamını yitirenler için bir ayin düzenlenirken, Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano, olayda İtalyanların sorumluluğu olduğunu pişmanlıkla ifade ettiğini belirtti.

Başkent Roma'daki Santa Maria Bazilikası'nda, gemide hayatını kaybedenler anısına düzenlenen ayini İtalyan Piskoposlar Konferansı (CEI) Genel Sekreteri Monsenyör Mariano Crociato yönetti.

Törene katılan İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano, "Bu bir trajedi. İtalyanların ve İtalyan sorumluluğu olduğunu pişmanlıkla ifade ediyorum" dedi.

Ayin yönetmesi beklenen CEI Başkanı ve Cenova Başpiskoposu Kardinal Angelo Bagnasco ise Cenova'daki kötü hava koşullarından ötürü Roma'daki ayine gelemedi. Bagnasco, ayin için gönderdiği mesajda, "Tanrı'nın ışığı, hakikate ve adalete ulaşmaya, yaraları sarmaya yardımcı olabilir" dedi.

İçişleri Bakanı Anna Maria Cancellieri, Kalkınma Bakanı Corrado Passera, Sivil Savunma Genel Müdürü Franco Gabrielli ve Roma Belediye Başkanı Gianni Alemanno'nun da hazır bulunduğu ayinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Napolitano, adli sürecin ilerlediğini belirtti ve konuyu takip eden yargı üyelerinin saygıyı hak ettiğini dile getirdi. Napolitano, geminin yakıt tankındaki mazotun çevreye yayılarak, kıyılara zarar vermesinden de kaçınılması gerektiğini vurguladı.

Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Hakkı Akil'in de ayine katılarak, Türk milleti adına İtalyan halkının acısını paylaştığı bildirildi.

''Costa Concordia'' isimli kruvaziyer, 4 bin 234 kişiyle, 13 Ocak Cuma günü yerel saatle 19.00'da başkent Roma'nın batısındaki Civitavecchia kentinden, kuzeybatıdaki Savona kentine doğru yol almak için hareket etmiş, yerel saatle 21.42'de Toskana Bölgesi sahillerindeki Giglio Adası açıklarında kayalıklara çarparak kaza yapmıştı. Kazanın ardından yaklaşık 3 hafta devam eden arama-kurtarma çalışmalarında 17 kişinin cesedi çıkarılmıştı. Adanın birkaç metre açığında yan yatık halde bulunan gemide, halen 15 kişinin olduğu söyleniyor.

Gemide bulunan 10 Türk vatandaşı da kazadan yara almadan kurtulmuştu.

Kanalahaber

Eklenme tarihi: 13.02.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DMV Denizcilik
 KARYAT Karadeniz ..
 CAPELLA Denizcili..
 LİDER Gemi San.Tu..
 BEKIR SENGUL Ship..
 ORSA Tanker İşlet..
 MIRAY Internation..
 ÖZDADAYLILAR deni..
 ÜNLÜ Denizcilik
 SAAT VE SAAT
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim