Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Deniz Ticaret Filosu'na nitelikli Zabitler kazandırıyoruz
Yakın Doğu Üniversitesi, Denizcilik Fakültesi Kurucu rektörü Dr. Suat İ. Günsel, üstün vizyonlarıyla 1996 yılından beri “Deniz Ticaret Filosu’na” nitelikli zabitanlar kazandırdıklarını belirtti.

Yakın Doğu Üniversitesi, Denizcilik Fakültesi Kurucu rektörü Dr. Suat İ. Günsel 'in açıklamaları;

Yakın Doğu Üniversitesi, Denizcilik Fakültesi üstün vizyonlarıyla 1996 yılında kurulmuş ve o tarihten beri “Deniz Ticaret Filosu’na” nitelikli zabitanlar kazandırmaktadır.

Mezunlarımız, Türk denizciliğinin önde gelen kurumlarında, yönetim düzeyinde, karada, denizde, makine odasında önemli görevler ifa etmekte, okyanuslarda şanla şerefle bayrağımızı dalgalandırmaktadırlar .

Yakın Doğu Üniversitesi, Denizcilik Fakültesi, Dünya Denizcilik Örgütü’nün ve T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın tüm kuralları çerçevesinde, dünya standartlarında, en son teknoloji ile eğitim veren, bunun sonucunda da öğrencilerimize hiçbir sorunla karşılaşmadan denizlerde staj yapma ve sorunsuz çalışma olanağı sağlayan bir kurumdur. Bölgenin en donanımlı denizcilik fakültesiyiz ve çok deneyimli çok iyi bir eğitici kadrosuna sahibiz. Denetimler sonucunda Kalite Belgesi‘ne sahip olan fakültemiz uluslararası standartlardaki simülatör merkezleri yanında TEAL isimli eğitim-araştırma gemisine sahiptir.

YDÜ Denizcilik Fakültesi’nde üç bölümümüz bulunmaktadır. Bunlar; Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Bölümü, Güverte ( Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği ) Bölümü ve Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü ‘dür.

Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Bölümü deniz ulaştırması konusunda gerekli temel işletmecilik ve yönetim bilgileri kazandırmak amacındadır.Kısaca gemilerin sevk ve idaresini, yük ve insan taşımacılığını karadan yöneten uzmanları yetiştiren bölümdür. İş olanakları ise
bölüm mezunları, denizcilik işletmelerinin merkez personeli, liman işletmecisi, acente, shipchandler, deniz sigortacısı ve marina yöneticisi olarak çalışabilmektedirler. Bölüm olanakları Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Bölümü’nde deniz ticaret filosunun yönetim, destek ve acenta hizmetlerini yerine getirecek personeli yetiştirmeye yönelik bir eğitim uygulanır. Öğrencilere Deniz Hukuku, Sefer Planlama, Liman ve Terminal Hizmetleri, Brokerlik ve Deniz Sigortacılığı konularında da bilgi ve beceri kazandırılır.

Güverte ( Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği )Bölümü‘nün amacı, öğrencilere gemi kullanma ve gemi içi yönetim ile ilgili bilgi ve yetenekler kazandırmaktır.Kısaca Uzakyol kaptanı yetiştiren bölümdür. Güverte Bölümü mezunları, uzakyol seferi yapan gemilerde IV. Zabit’ten Kaptan’a kadar olan görevlerde çalışabilmekte, ayrıca denizcilik işletmelerinin denizcilikle ilgili teknik bilgi gerektiren kademelerinde de çok iyi koşullarla iş bulabilmektedirler. Öğrenim, 1995 tarihli Gemiadamlarının Eğitim, Belgelendirilme ve Vardiya Tutma Esasları Uluslararası Konvansiyonu (STCW 95) uyarınca öngörülmekte olan Uzakyol Vardiya Zabiti IMO MODEL COUSE 7.03 ile Kaptan ve Birinci Zabit IMO MODEL COURSE 7.01 eğitim standartlarını birarada karşılamaktadır. T.C.,Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından 24 Temmuz 2001 tarihinde 24472 Sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan “Gemiadamları Yönetmeliği” ve bu Yönetmeliğe bağlı olarak “Eğitim ve Sınav Yönergesi” ölçütlerine uygun eğitim verilmektedir. Dört yıllık öğrenimin yedi yarıyılı üniversite kampüsümüzde, bir yarıyıl ( altıncı yarıyıl ) eğitimi ile 1. ve 2. sınıf yaz tatil dönemleri Deniz Ticareti Filosu’nun gemilerinde staj yapılarak, öğrencilerin teorik bilgilerinin yanında, deniz deneyimi de kazanmaları öngörülmektedir. Disiplinlerarası bir öğrenim olan bu dal öğrenimi içinde deniz hukuku, gemi kiralama, brokerlik, ekonomi, personel yönetimi gibi deniz işletmeciliği bilgileri ile temel mühendislik dersleri, gemi teknolojisi bilgileri ve deniz meteorolojisi ve oşinografi gibi konular da yer almaktadır. Öğrenciler ilk beş yarıyılda görmüş oldukları öğrenim ve toplam 12 ay’ı bulan uygulamalı deniz eğitimleri sonucunda üçüncü sınıfı tamamladığı zaman STCW95 Konvansiyonu’nun Uzakyol Güverte Vardiya Zabitliği için öngördüğü bilgi, beceri ve yeterlilik düzeyine erişmekte, dördüncü yıl eğitimleri ile de Uzakyol Kaptanı / Uzakyol Birinci Zabiti için öngörülen bilgileri kazanmaktadırlar.

Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü gemilerde bulunan ana sevk sistemi ve yardımcı sistemlerin işletmeciliği ile ilgili özel bir mühendislik dalıdır. Bu programda, Makine Mühendisliği öğretiminin ana konularını oluşturan dersler yanında elektrik mühendisliği, kontrol mühendisliği, gemi inşaatı mühendisliği gibi konularda ve denizde görev yapmanın gerektireceği çeşitli bilgi ve becerileri kazandırmaya yönelik dersler okutulmaktadır. Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü mezunları, uzakyol seferi yapan gemilerde IV. Mühendis’ten Başmühendis’e kadar olan düzeylerde görev yapabilmekte, ayrıca denizcilikle ilgili faaliyet gösteren işletmelerde ve tersanelerde teknik sorumluluk üstlenebilmektedirler. Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği dalındaki dört yıllık eğitim, lisans diploması için akademik yeterliliğin yanısıra, 1995 tarihli Gemiadamlarının Eğitim, Belgelendirilme ve Vardiya Tutma Esasları Uluslararası Konvansiyonu (STCW 95) uyarınca öngörülmekte olan Uzakyol Vardiya Mühendisi ve Uzakyol Başmühendisi / Uzakyol İkinci Mühendisi eğitim standartlarını (IMO Model Kursları 7.02 ve 7.04) birarada karşılamaktadır. T.C., Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından 24 Temmuz 2001 tarihinde 24472 Sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan “Gemiadamları Yönetmeliği” ve bu Yönetmeliğe bağlı olarak “Eğitim ve Sınav Yönergesi” ölçütlerine uygun eğitim verilmektedir. Fakültemizde verilen teorik bilgiler yanında, simülatör merkezlerimiz ile TEAL isimli eğitim ve araştırma gemimizde yapılan uygulamalı eğitimler ve deniz ticaret filosu gemilerinde yapılan gerek dönem gerekse yoğun yaz stajları sonucunda öğrencilerin deniz deneyimi kazanmaları sağlamaktadır.

Fakültemiz, öncelikle Türkiye Cumhuriyetindeki kardeş eğitim kurumları ile mükemmel bir uyum içerisinde işbirliğini sürdürmekte, Türk Denizcilik Eğitiminin layık olduğu seviyede olması için üzerine düşeni şevkle, zevkle yapmaktadır. Türk Denizciliğine eleman yetiştiren dört yıllık denizcilik eğitimi veren okulların oluşturduğu “ Denizcilik Eğitim Konseyi” ‘nin kurucu üyeleri arasında fakültemiz de yer almaktadır. Bu konseyin ikinci toplantısı YDÜ Denizcilik Fakültesinde gerçekleştirilmiş, gelecek olan sekizinci toplantının Mayıs ayında Rize’de yapılması planlanmaktadır.

Denizcilik Fakültemiz kardeş kuruluşlarla işbirliği çerçevesinde, yoğun bir döneme başlamak üzeredir. Bu cümleden olmak üzere fakültemiz; 2-4 Nisan’da Mersin Üniversitesi, Denizcilik Meslek Yüksek Okulunu ziyaret edilecek, 9-14 Nisan’da Gemiadamları Sınavları Merkezi (GASM) Başkanlığı’nın Antalya’da düzenlediği Gemiadamları 3. Soru Çalıştayı’na katılacak, 19-23 Nisan’da ise GASM Kurulu’nun toplantısına ev sahipliği yapacaktır.

Din, dil, ırk ayırımı yapmayan, ülke ve sınır ayırımına saygılı olan, uluslararası suları ortak kullanan , bunları gerçekleştirebilmek için de dünya standartlarında eğitim veren YDÜ Denizcilik Fakültemiz; ayni amacı taşıyan gerek ulusal gerekse uluslararası eğitim kurumları işbirliğini geliştirerek sürdürme kararlığındadır.Çünkü okyanuslar ne kadar büyük, ne kadar kıymetli ise hepimize bol bol yetecek o kadar büyük nimete sahiptir.Bu nimetten faydalanmanın oranı alabileceğimiz eğitimle doğru orantılıdır.YDÜ Denizcilik Fakültesi bu bakımdan üzerine düşeni yapmanın haklı gururunu duymaktadır.

Kıprıspostası

Eklenme tarihi: 28.03.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 YALOVA Sualtı Su ..
 PARİON Gözetim
 USTAOĞLU Denizcil..
 ALAPINAR Su Ürünl..
 LİDER Gemi
 RTS Denizcilik Sa..
 KAŞ Diving
 MIRAY Internation..
 CHISIEL Dış Ticar..
 THH Shipping
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim