Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Gürcistan'da rehin tutulan Gemicilerin aileleri Başbakan'dan yardım istiyor
Gürcistan'da Abhazya sınırlarına girdikleri gerekçesiyle Gürcistan Sahil Güvenlik askerleri tarafından gözaltına alınan Işık - 3 isimli Türk bayraklı gemi mürettebatının yakınları merak içinde bekliyor.

Karadeniz Ereğli Limanı'ndan 16 Şubat tarihinde yola çıkan Türk Bayraklı Işık - 3 isimli gemi, Sochi'ye giderken kötü hava şartları nedeniyle Abhazya sınırları içinde demirlemek zorunda kaldı. Daha sonra Sochi Limanı'na yükünü boşalttıktan sonra yeni bir yük yüklemek üzere Poti Limanı'na uğrayan Işık - 3 isimli gemi 25 Nisan tarihinde Gürcistan Sahil Güvenlik askeri tarafından gözaltına alınarak Gemi personeli için tutuklama kararı çıkartıldı.

Gürcistanlı yetkililerin istediği fidyenin ödenmesine rağmen gemicilerin serbest bırakılmadığını ifade eden Samsunlu gemi kaptanı Turfan Kiriş'in kızı Özlem Kiriş, "Babamla en son bu sabah görüştüm, kendileri Dışişleri Bakanlığı'nın bu durumdan ne kadar bilgi sahibi olduğunu bilmiyorlar. Kendilerini herhangi bir yetkilinin aramadığını söyledi. Dışişleri Bakanlığı'nın bu olaydan haberdar olup olmadığını bilmediklerini söyledi" dedi.

Gürcistan'ın bu uygulamayı Türk gemicilere uyguladığını belirten Özlem Kiriş, "Bu tamamen Gürcistan'ın bir senaryosu ve sadece babam ve onun mürettebatı için değil, oraya giriş yapan her Türk mürettebatına uygulanabilecek bir senaryo. Gerekçeleri sadece zorunlu hava muhalefeti nedeniyle demir almış olmaları. Yükü alıp oradan çıkacakları anda tutuklandılar. Bu da başlıbaşına iki ülke arasında sorun olması gereken bir şey, elle tutulur bir gerekçeleri yok. Kendileri tutsak aldıkları mürettebat için istenilen fidye ödendiği halde gemiyi serbest bırakmıyorlar. Çok zor şartlar altındalar. Babam 25 Nisan'dan beri Gürcistan'da tutsak durumda. Gemide temiz su var mı, erzakları var mı yok mu? Hiçbir bilgi yok. Ben Cumhurbaşkanlık, Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı'na ulaşmaya çalıştım ve ulaşabildiğim numaralar sürekli beni başka numaralara yönlendirdi, muhatap olarak karşıma kimse çıkmadı. Dışişleri Bakanlığı'ndan kimseyle görüşemedim. Babamlar Türkiye'deki yetkililerin bu durumdan haberdar olup olmadığını dahi bilmiyorlar"
diye konuştu.

Özlem Kiriş, gemi telefonundan ulaştığı babası Turfan Kiriş ile konuştuğu esnada telefon kesildi. Kiriş, babası ve babası ile birlikte bulunan 10 kişilik mürettebatın kurtarılması için Türk yetkililerinin yardımcı olmalarını istedi.

Haberyurdum


Eklenme tarihi: 03.05.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BERRGANİ Denizcil..
 ABC SHIPSTORE D..
 MAKSİMUM Denizcil..
 BEKIR SENGUL Ship..
 EREĞLİ Denizcilik..
 GÖCEK Yatçılık
 ATLANTİK Deniz ve..
 DENİZ FENERİ Ulus..
 PAKSOY KARDEŞLER ..
 BAYRAMOĞLU Denizc..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim