Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Düzgit Grup'a 3.köprü piyangosu
Gemi inşaat sanayinde faaliyet gösteren Düzgit Grup, İstanbul’un en güzel yerlerinden biri olan Beykoz’a bağlı Riva’da 146 dönümlük konut imarlı arsasını satışa çıkardı.

Turyap tarafından kapalı zarf usulüyle yapılacak ihale 7 Haziran Perşembe günü saat 14:00’da gerçekleştirilecek. Riva’da Çayağazı Beylik Mevkii’nde yer alan arsa 2975, 2976, 2977, 3005, 3006 ve 3007 parsellerden oluşuyor. 1/ 1000 binlik planları onanan ve inşaata hazır durumda bulunan arsanın büyüklüğü brüt 146 bin 626 metrekare. Yol ve yeşile terk alanının 31 bin 973 metrekare olduğu arsanın net alanı ise 114 bin 653 metrekare. Arsa üzerinde yapılacak inşaat alanı da 32 bin metrekare.

3. köprü yoluna yakın

Arsanın 1/1000 ölçekli koruma uygulama imar planı dahilinde planlarının onanması ve inşaata hazır durumda bulunması cazibesini daha da artırıyor. 3. Köprü otoyolunun bölgeden geçmesi Riva’nın değerini daha artırırken, proje alanı Riva otoyolu ve Kavacık kavşağına 15 dakika mesafede yer alıyor. Devlet Ormanı’na 400 metre, Karadeniz’ e 3 kilometre ve 3. Köprü otoyol bağlantısına ise 1.5 kilometre mesafede yer alıyor.

3.Köprü arsaya ilgiyi artırdı

Turyap Genel Müdürlük’ten Müzayede Koordinatörü Rauf Bozok, önceki gün gerçekleştirilen 3. Köprü ihalesiyle birlikte arsaya talebin arttığını belirterek, “GYO’lar ve büyük inşaat firmaları ilgileniyor. Anadolu yakasında Çekmeköy ve Riva’da faaliyet gösteren ve bölgeyi iyi tanıyan firmaların ihaleye katılmasını bekliyoruz” dedi. Rauf Bozok, arsanın imar sorunu olmamasının diğer arsalardan bir adım öne çıkmasını sağladığını belirterek, “Bu arsanın tüm harçları yatırıldı ve imarı alındı. Bölgede bunun gibi sorunsuz bir arsa şu an için bulunmuyor” diye konuştu.

Bozok, arsa için belirledikleri muhammen bedelin 18 milyon dolar olduğunu vurgulayarak, “İhalede bu rakamın artmasını bekliyoruz. Rakam 20 milyon dolara çıkabilir. 3. Köprü ihalesinin yapılmasıyla bölgede fiyatların daha da artması bekleniyor” değerlendirmesini yaptı. Bölgede inşaatı sürdüren büyük gruplardan Ant Yapı’nın Ant Riva projesi dışında fazla bir hareket olmadığını vurgulayan Rauf Bozok, “Büyük grupların arsaları var ama hemen hemen hepsinin imar sorunları var. Bu nedenle inşaat başlayamıyor” dedi.

2.5 kat yapılabilir

Bozok, bölgedeki yüksekliğin 7 metre olduğunu ve bu nedenle arsa üzerinde 2.5 katlı villalar yapılabileceğini belirterek, “Yükseklik artarsa bölge daha da değerlenir ama bu zor görünüyor. Arsayı bu haliyle alan iyi bir firma yapacağı villayı 500-600 bin dolara satabilir. Toplamda da 85 milyon dolara yakın bir ciroya ulaşılabilir” diye konuştu.

Milliyet

Eklenme tarihi: 31.05.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 FATOGLU Gıda San...
 EREĞLİ Denizcilik..
 BATUHAN Denizcili..
 ARAZLAR Denizcili..
 İSKOLDEN A.Ş.
 ALİ RIZA AKSOY De..
 MİLENYUM Denizcil..
 KUMSAL1 Gezi Tekn..
 ARKAS holding
 BARBAROS Yatçılık
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim