Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
İDO'ya Bursa'dan rakip geliyor !
Bandırma, Yalova ve Bursa'daki denizyolu ulaşımını tekelinde bulunduran İDO'nun fiyat dengesizliğine karşı Büyükşehir Belediyesi, Mudanya'dan İstanbul'a yolcu taşımak için kolları sıvadı.

Büyükşehir Belediyesi, deniz ulaşımına da el attı. Bandırma, Yalova ve Bursa'daki deniz ulaşımını tekelinde bulunduran İDO'ya karşı atağa geçen Büyükşehir Belediyesi BURULAŞ vasıtasıyla bir deniz otobüsü işletmesi kuracak.

Başkan Recep Altepe, yolcu taşıma ve liman izni için harekete geçtiklerini belirterek, deniz ulaşımı konusundaki çalışmaların 3 yıldır sürdüğünü ifade etti. Bursa ile İstanbul'un önemli şehirler olduğunu kaydeden Altepe, "Bursa, İstanbulluların nefes aldığı bir kent. Bu çalışmalar çok önemli Bugüne kadar kara ulaşımı kadar deniz ulaşımı da bizim gündemimizdeydi. Deniz ulaşımı kısa yoldan İstanbul'un Avrupa yakasıyla bağlantıyı direkt sağlayabiliyor. Bu açıdan da büyük bir avantaj. Yaklaşık 1,5 saatte oraya ulaşılabiliyor. Bugüne kadar İDO güzel bir şekilde götürüyordu. Özelleştimeden sonra her yerde önemli sıkıntılar oluşmaya başladı" dedi.

ALTEPE'DEN İDO'YA TEPKİ

İDO'nun fiyat tarifesini kendisinin de beğenmediğini ifade eden Altepe, "Bu benim de hiç beğenmediğim bir politika. Hiç hoşuma gitmiyor. Bir 10 liradan 30 liraya çıkmaz. 10 liradan olsa 12 lira olur. Böyle bir dengesizlik olunca herkes rahatsız oluyor. Keşke İDO aynı şekilde işletmeye devam etseydi. Her zaman bu deniz ulaşımı konusunda yana çalışmamızı yapmıştık. Herhangi bir sıkıntı olursa, kriz çıkarsa biz bu konuda 3 yıldır çalışma yapıyoruz. Son zamanlarda sadece Bursa'dan değil, Yalova'dan ve çevre şehirlerden şikayetler artmaya başladığını biliyoruz. Biz de bu konuda çalışmalarımızı hızlandırdık. Bu konuda alternatif olması gerek. Keyfi kararlar olmamalı. 10 liralık bir araç 30 liraya çıkmamalı" diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR DENİZ OTOBÜSÜ İLE İSTANBUL'A YOLCU TAŞIYACAK

Deniz otobüsü işletmeciliği konusunda girişimlerin hız kazandığını vurgulayan Altepe, şöyle devam etti:
"Bunları daha ileri noktaya götürdük. Her an uygulamaya geçme safhasına geldik. Şu anda izinlerle ilgili başvurular yapıyoruz. Onlarla ilgili liman başkanlığında izin çıkarsa hemen başlayacağız. İstanbul Avrupa yakasına Bursa'dan direkt ulaştırmak istiyoruz. Yollardaki en ufak kriz bütün yolları kilitliyor. Toplu ulaşım, raylı sistemler ve deniz ulaşımı önemli. Yeterli hale getirilmeli. İDO yapabildiği kadar bu işi yapsın dedik. Bu şartlarda biz bu işlemleri başlattık. Biz rahat rahat alır ve işletiriz. O konuda arkadaşlarımız pazarlığı yapıyorlar. Bu uygulamayı kısa sürede sonuçladıracağız" açıklamalarında bulundu.

Bursadabugün

Eklenme tarihi: 20.06.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DİPMAR Gemi Kurta..
 EVRİM 1 Tur Tekne..
 TİM Gemi Mühendis..
 DİNÇ denizcilik
 KARAS Denizcilik
 KARTAL Gemi İşlet..
 UTL Denizcilik
 MEGA-MAR Denizcil..
 GÜLHAN Denizcilik
 ADA YATCILIK ve T..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim