Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Lüks gemiler İzmir'den mal almaya hevesli
“Türk Kruvaziyer Forumu” kapsamında, “Yerel Tedarik Kaynağı Bulmaya Yönelik Alım Stratejileri ve Fırsatlar” konulu oturum ve “Şirket Sergileri” gerçekleştirildi. Forumun düzenlendiği salonun fuayesinde yaklaşık 30 Türk firması stand açarken adeta mini bir fuar havası oluştu.

İzmir Ticaret Odası ve Seatrade tarafından düzenlenen Türk firmaları ile kruvaziyer firmaları yöneticileri, kruvaziyerlere mal satımı konusunda görüşmeler yaptı.

Kruvaziyer firmalarının üst düzey yöneticilerine alışverişlerini Türk firmalardan yapmaları için çağrıda bulunan İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, “Türkiye'ye güvenin, alışverişlerinizi buradan yapın” dedi. İzmir Ticaret Odası'nın 75 bin üyesi olduğunu ve bunlardan 4 bin üyenin ihracatçı olduğunu söyleyen Demirtaş, “Belli standartta ve kalitede mal üretiyoruz. Rekabet ve kalite konusunda hiçbir endişemiz yok. Her türlü altyapımız var. Eğer kontrat olursa ve ne istediğimizi bilirsek her türlü malı temin ederiz” dedi.

Seatrade toplantısının İzmir'de yapılmasını özellikle istediklerini sözlerine ekleyen Demirtaş, “Amacımız, kruvaziyer firmalarına potansiyelimizi göstermekti. Bize güvenin, Türkiye'ye güvenin” diye konuştu. Kruvaziyer gemilerinin İzmir'de daha uzun sure kalmasını istediklerini belirten Demirtaş, “İzmir'de sizi ve yolcularınızı şaşırtacak çok şey var. Alternatif turlar hazırlayalım. Sizin gidebileceğiniz yerleri araştıralım. Ama 8 saat kalıyorsunuz. Bunları yapabilmeniz için bir gece İzmir'de kalın” diye konuştu.

ANA TEDARİK LİMANI OLMAK İSTİYORUZ

Türkiye'nin kruvaziyer gemiler için bir lojistik merkez olabileceğini söyleyen Türk Gemi Tedarikçileri Derneği Başkanı Yorgo Saris ise, “Gemi tedarikçileri olarak genellikle kargo gemileri üzerine konsantre oluyoruz. Ama kruvaziyer gemilerinin talepleri farklı. İstedikleri bazı ürünleri 2-3 günde bulamıyoruz. Eğer bir kruvaziyer şirketi ile sözleşme yaparsak stoklarımızı ona göre tutabiliriz. Kruvaziyer şirketlerinin satın alma yöneticileri ile ilişki kurmamız, onlara tanıtım yapmamız gerekiyor. Ama maalesef şu anda ana tedarik limanı olarak görülmüyoruz. Ana tedarik limanı olmak isteriz” dedi.

TÜRKİYE PİYASASINDA BÜYÜK BİR İSTİKBAL VAR

Türkiye'nin dünyanın önde gelen üreticileri arasında yer aldığına ve yükselen bir piyasa olduğuna dikkat çeken V.Ships Leisure İş Geliştirme Yöneticisi Costas Kontes, “Yerel tedarikçilerden sadece taze ürünleri alıyoruz. Genellikle de son derece memnunuz. Ama bunun dışında alımlar da yapılabilir. Örneğin son derece iyi fiyatla iyi kalitede halı satın aldık” diye konuştu. Kruvaziyer turizmi piyasasındaki rekabetin karlılığı azalttığını sözlerine ekleyen Kontes, “Türkiye piyasasında büyük bir istikbal olduğunu görüyoruz” dedi.

Kruvaziyer turizmi piyasasında rekabetin çok fazla olduğunu söyleyen Cruse Emena UTi Bölge Müdürü Andreas Schwertfeger ise, ürün kalitesinde tutarlılığın önemine dikkat çekerek, “Yerel tedarikçilerin sattıkları ürünlerin belli bir tutarlılığa sahip olması gerekiyor. Örneğin satın alınan etlerin hepsinin aynı ebatta olması gerekiyor. Bu da doğal olarak yerel tedarikçi için bir zorluk oluyor” diye konuştu.

Türkiye'de kaliteli ve çok çeşitli ürünler olduğuna dikkat çekerek Pullmantur Kara Operasyonları Başkan Yardımcısı Eduardo Lopez-Puertas, “Şu anda Türkiye'den hiçbirşey satın almıyoruz diyebilirim. Hiç yok denecek kadar az. Satın almaları genellikle Pire'den yapıyoruz. Aslında Türkiye'de potansiyel var ve bu potansiyel değerlendirilebilir. Bu konunun üzerine konsantre olmak gerekiyor. Çok fazla imkan var. İyi teklif verirseniz kesinlikle iş yapabilirsiniz” dedi.

Hürriyet

Eklenme tarihi: 05.07.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 UFUK DENİZ Gemici..
 VİLLA Denizcilik ..
 BEYA Denizcilik
 OCEAN Shipping Ap..
 LUNA Roro
 DİZMAN Denizcilik
 BEKO Ticaret A.Ş.
 ÜNLÜ Denizcilik
 KOÇLAR Denizcilik
 LİDER Gemi işletm..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim