Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Gemiler Ankara'dan takip edilecek
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gemi Trafik Yönetim Sistemi Projesi kapsamında gemi trafiğinin tek merkezden yönetileceğini ve izleme sisteminin komuta merkezinin Ankara'da olacağını söyledi.

Bakan Yıldırım, yaptığı açıklamada, 2003 yılından bu yana denizciliğin hemen her alanında kayıp yılları telafi etmek için gerek yasal düzenleme, gerek denizcilik eğitimi ve gerekse yatırım noktasında çok ciddi adımlar attıklarını belirterek, “Denizciliği siyasi iktidar değişikliğinden etkilenmeyecek konuma getirdik. Denizciliğe kazandırdığımız ivme ile Türk milleti bir daha denizciliğe sırtını dönemeyecek” dedi.

Eskiden her 4 Türk gemisinden birinin yabancı ülke limanlarında tutulduğunu, şimdi bu oranın 20'de bire düştüğünü ifade eden Yıldırım, Türk gemilerinin dünyanın her yerine gitmeye başladığını, bu nedenle de Türk gemilerini dünyanın her yerinde takip edilebileceği bir sistem olan Gemi Trafik Yönetim Sisteminin (GTYS) devreye sokulacağını kaydetti.

İhalesi 20 Kasım 2009 tarihinde yapılan ve ihaleyi kazanan firma tarafından kurulum çalışmaları devam eden Gemi Trafik Yönetim Sistemi Projesinin iki alt bölümden oluştuğunu kaydeden Yıldırım, İzmit Körfezi, İzmir Körfezi ve Kuzey Ege ile Mersin ve İskenderun Körfez Bölgelerini kapsayan Bölgesel Gemi Trafik Hizmetleri Sistemleri (GTHS) ile tek bir ülke deniz resminin oluşturulduğunu belirtti.

Martı uçsa haberimiz olacak

Proje kapsamında 3 adet Gemi Trafiği hizmet Merkezi ve 24 adet Trafik Gözetleme İstasyonu tesis edileceğini belirten, Yıldırım, sistemin, Türk Boğazları Gemi Trafik Hizmetleri Sistemi ile entegre edilerek Ankara'da Ulusal Deniz Resmi oluşturulacağını ve trafiğin buradan adım adım takip edilerek yönetileceğini söyledi. Bakan Yıldırım, kurulacak GTHS'ler sayesinde gemilere, bilgi, seyir yardımı ve trafik organizasyonu hizmetlerinin tamamının sunulacağını ifade etti.

Gemi trafiğinin yoğun ve riskli olduğunu, tehlikeli yüklerin büyük bir kısmının elleçlendiğini hatırlatan Bakan Yıldırım, şunları kaydetti:
“Yolcu taşımacılığının yapıldığı limanlardaki bölgesel Gemi Trafik Hizmeti Sistemleri ile verimli ve emniyetli deniz trafiği akışı sağlanacak. Buna göre gemi hareketleri düzenlenecek, trafik organizasyonu yapılacak. Gemilere seyir yardımı hizmeti verilecek. Çatma ve karaya oturma gibi deniz kazaları ve bunlardan doğacak riskler mümkün olduğu kadar azaltılarak seyir, can, mal ve çevre emniyeti artırılacak.
Herhangi bir kaza olayında arama-kurtarma çalışmaları, çevre ve deniz kirliliğinin önlenmesine yönelik çalışmaların koordinasyonları daha kolay yapılacak. Olay kayıtları tutulacak. Kısacası denizlerimiz seyir, can, mal ve çevre emniyeti açısından daha güvenli olacak.”

Hürriyet

Eklenme tarihi: 23.07.2012




Share |




YORUMLARINIZ


güldürüyorsun yine
gemileri takip edeceğine armatörleri takip et vermedikleri maaşları eksik yatırdıkları sigorta primlerini takip et denizcilik bakınıymış...

Yazan: rüzgar - 24.07.2012 09:45:02




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AR Shipping
 URANUS Denizcilik
 ÖZPINAR Denizcili..
 MİLENYUM Denizcil..
 VATAN PLASTİK San..
 KARE Eğitim Ltd v..
 BORA Denizcilik S..
 ULUÇAY Yatçılık
 ESRA Denizcilik
 AYKOP Gemi
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim