Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Kızılay, Somali'ye''İyilik Gemisi'' gönderiyor
Türk Kızılayı, Somali'ye 77 iş makinası gönderiyor. Somali'nin başkenti Mogadişu'nun yeniden inşa edilmesi için gerekli iş makinaları ile 2 bin ton şeker ve 2 bin ton un, bugün Mersin Limanı'nda düzenlenen törenle Türk Kızılayı'nın 'İyilik Gemisi'ne yüklenmeye başlandı.

Mersin Limanı 5 nolu rıhtıma demirleyen Türk Kızılayı'nın "İyilik Gemisi' ile Somali'ye gönderilecek iş makinaları ile gıda malzemelerinin yüklenmesi dolayısıyla düzenlenen törene Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Somali'nin Türkiye Büyükelçisi M. Nursal Sheikh Abdurahman, Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, SANKO Makine Adana Bölge Müdürü Mehmet Zahit Çamurdan, İş Geliştirme Müdürü Raşit Özgül, Kızılay görevlileri ve il protokolü katıldı.

Türk ve Kızılay bayrakları, kırmızı-beyaz balonlarla süslenen geminin önünde gerçekleştirilen törende konuşan Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar, Somali'ye yardım operasyonunun 1 yıl önce başladığını ifade ederek, Başbakan Erdoğan'ın Somali ziyaretinde kurdukları Cezire Hayat Çadır Kenti'ndeki çadır sayısını bugün 2 bin 600 çadıra ulaştırdıklarını bildirdi. Bu çadırlarda 15 bin 600 Somalili ihtiyaç sahibini barındırdıklarını, kendi çadırlarında kalan insanlar da dahil 25 bin kişiye günübirlik hizmet verdiklerini dile getiren Akar, "Türk Kızılayı'nın kamplarında bütün ihtiyaçları karşılanan insanlar günlük temizlik, tuvalet, duş ihtiyaçlarını fevkalade bir şekilde görmektedirler. Devletimizin tüm imkanlarıyla oradayız. Mobil mutfağımızda günde 10 bin kişiye sıcak yemek pişirilmekte, ekmek fabrikamızda günde 10 bin ekmek üretilmektedir" diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ortak geliştirdikleri proje kapsamında Somali'de kentsel dönüşümün sağlanması, belediyecilik faaliyetlerinin yeniden oluşturulması ve orada bir beton fabrikasının kurulması için gerekli olan tüm alet ve ekipmanın Somali'ye transfer edilmesini organize ettiklerini anlatan Akar, "Bugün özellikle Somali'nin başkenti Mogadişu'nun yeniden inşasında kullanıp orada bırakacağımız 77 ağır iş makinesini Kızılay'ın halkımızdan aldığı bağışlarla temin ettik. Bugün bu makinalar ile devletimizin Somali'ye göndereceği 50 bin ton un ve 50 bin ton şekerin bir kısmını da bu gemiyle göndereceğiz. Gemi 1-2 gün içinde Somali'ye yelken açacak" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE, SOMALİ HALKININ KADİM DOSTUDUR

Somali'nin Türkiye Büyükelçisi M. Nursal Sheikh Abdurahman ise Türkiye'nin, geçen iki yıllık zaman içerisinde Somali'nin yeniden yapılanmasına yönelik uluslararası çabaların her daim ön saflarında yer aldığının altını çizdi. "Bu tür bir desteğin Türkiye'den gelmesi de bizim için hiçbir şekilde şaşırtıcı bir durum olmamıştır" diyen Büyükelçi Abdurahman, Türkiye Cumhuriyeti'nin, Somali halkının kadim dostu olduğuna vurgu yaparak, şöyle devam etti: "Huzurunuzda Somali'ye en büyük katkıları sağlayan Türk Kızılayı'na teşekkür ederim. Türk Hükümeti'nin halkımızı destekleme yönünde almış olduğu kararın çok cesur bir karar olduğunu hepimiz kabul ediyoruz. Bu anlamda Türkiye hükümetinin bu yardımları, uluslararası toplumun Somali halkının ülkedeki barışın tesis edilmesi yönündeki her türlü yardımı hak ettiğini gösterir en güzel örnek olarak sergiliyoruz. Somali'nin her zaman Türklerin dostu olacağını ve Somali halkının sonsuza dek Türk halkına kardeş olacağını bir kez daha ifade etmek isterim."

TÜRK İNSANININ YARDIMLARI SOMALİ HALKININ HAYATA TUTUNMASINDA UZATILAN BİR DAL OLDU

Mersin Valisi Güzeloğlu da Türk Kızılayı'nın gönlünü, sevgisini ve kardeşliğini taşıyan, Somali halkının yaşadığı sıkıntıları, zorlukları aşmasına katkı sağlayan bir 'iyilik gemisini' Mersin Limanı'ndan Somali'ye uğurlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Somali'de yaşanan ve tüm dünyanın gözü önünde gerçekleşen insanlık dramına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat Somali'ye giderek tüm dünyanın dikkatini çektiğini belirten Güzeloğlu, bu hareketin dalga dalga tüm Türkiye'ye yayılarak, herkesin gönlünden kopan bir iyilik hareketine dönüştüğünü kaydetti. Güzeloğlu, "Buradan giden her gemi bu ülkenin her bir ferdinin gönlünü ve sevgisini götürdü. Kardeşlik hukuku içerisinde her bir birey Somali'deki her bir kardeşinin yaşadığı bu sıkıntıya kendi açısından katkı verdi. En önemlisi, sahipsiz ve çaresiz olan o insanlara yaşama ve tekrar hayata tutunmada uzatılan bir dal oldu. Türk Kızılayı bunun öncüsü oldu. Sayın Başbakanımızın başlattığı bu hareket bugün dünya çapında Somali'ye dönük bir ilgiye dönüşmüşse bu şüphesiz, Türk milletinin ortaya koyduğu büyük bir kadirşinaslık, vefa ve insanlık örneğidir" dedi.

SANKO MAKİNA'DAN SOMALİ'YE 12 İŞ MAKİNASI

Somali'ye gönderilecek 77 iş makinasına12 makinayla destek veren SANKO Makine'nin Adana Bölge Müdürü Mehmet Zahit Çamurdan, İş Geliştirme Müdürü Raşit Özgül ve Kamu Satışları Müdürü Hakan Saral da törene katılarak, bu gurura ortak oldu. Yaptıkları destekle ilgili İHA muhabirine açıklama yapan SANKO Makine İş Geliştirme Müdürü Özgül, Türk Kızılayı'nın ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı bu projede yer almaktan mutluluk duyduklarını söyledi. SANKO Makine olarak Gaziantep'te yerli olarak ürettikleri makinalar ve ithal olarak getirdikleri makinalar olmak üzere 12 adet iş makinası, yedek parçaları ve aksamını 'İyilik Gemesi' ile Somali'ye göndereceklerini kaydeden Özgül, "Bu makinalarla Somalili kardeşlerimizin altyapı ve inşaat faaliyetlerinde hizmet vermekten gurur duyacağız. Böyle bir mübarek Ramazan gününde burada olmaktan son derece mutluyuz" dedi.

Konuşmaların ardından, 'Dadalı' isimli gemiye yardımlar törenle yüklenmeye başladı. Somali'ye iş makinalarının yanı sıra 2 bin ton un ve 2 bin ton şeker gönderileceği de öğrenildi.

Haberler.com

Eklenme tarihi: 26.07.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ATA Holding A.Ş.
 DOĞANBEY Denizcil..
 KASAPOĞLU Yat Tur..
 SEACOR INTERNATIO..
 CAPELLA Denizcili..
 B.A.S.K
 MARİNPET Petrol D..
 SEA PARTNER Inc.
 UFUK DENİZ Gemici..
 GN GROUP
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim