Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Cide açıklarında yanan gemi Ereğli'de battı
Zonguldak'ın Ereğli İlçesinin yaklaşık 3 mil açıklarında Rusya'ya feldspat madeni taşıyan Moldova bandıralı 'Yukka' gemisi battı.

Gemide bulunan 3 mürettebat ise römorkörler sayesinde kurtarıldı. Geminin batış anı amatör kamera tarafından saniye saniye görüntülendi.



Moldova bandıralı 13 mürettebatlı 'Yukka' gemisi, Muğla'nın Güllük Limanı'ndan cam, seramik, kaynak elektrotları ve boya sanayisinde kullanılan feldspat madenini aldıktan sonra Rusya'ya gitmek üzere denize açıldı. Kastamonu'nun Cide ilçesinin 36 mil açığında kablo tesisatında başladığı yangın nedeniyle 13 mürettebat kurtarılırken, gemi yükünü boşaltması için römorkörlerle Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde limana çekildi. Gemi limanda yükünü boşaltırken arka kısmından su alması üzerine römorkörlerle limandan çıkartılarak açığa çekildi. 2 mil açıkta römorkörlerin kontrolünde batan geminin mürettebatı daha önceden tahliye edildiği için can kaybı olmadı.

Ereğli Sude Denizcilik yetkilisi Oğuz Ünlüer konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında “Kastamonu Cide açıklarında yangın çıkması sonrasında haberimiz oldu. İstanbul’dan merkez acentesi bize haber verdi. İnebolu Bartın ve Zonguldak Limanlarının yoğunluktan dolayı dolu olduğunu geminin Ereğli Limanına çekilerek yükünün armatörün başka bir gemiye boşaltılması söylendi. Fakat sabaha karşı gemi römorkör eşliğinde geldiğinde açığa çıktığında geminin kıç tarafından su aldığını gördük. Herhangi bir müdahale yapılamadı. Limana da alınamadı. Armatöründen talimat bekledik. Ama şiddetli su almasından dolayı gemiyi 3,5 mil açığa alarak Liman sahası ve deniz sahasını engellememek için kendiliğinden su alarak battı. Geminin 3 personeli römorkördeydi. Diğer personelde İnebolu Sahil güvenlik tarafından alınmıştı. Daha öncede VERA isimli gemimiz batmıştı. O kötü hava koşulları nedeniyle batmıştı. Bu gemimiz ise kablolarında başlayan yangın sonrasında battı.” dedi.

Gemiden alınan 3 mürettebat, işlemlerin tamamlanmasının ardından acenteye ait araç ile Liman Başkanlığı'na götürüldü.

Geminin batması amatör bir kameraman tarafından kaydedildi. Görüntülerde römorkörlerin açığa çektiği gemi, su almaya başlarken görülüyor. Gövdesi batan geminin daha sonra arka kısmı su içinde kalıyor. Gemi en son ön kısmı dik biçimde Karadeniz'in sularına gömülüyor.
Haberdar.com

**************************

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERİMİZ
10.08.2012 - Cide açıklarında Gemi yangını


Eklenme tarihi: 12.08.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AYANOĞLU Denizcil..
 LCM ROTA Denizcil..
 JUNIORORCUN Yat İ..
 EKİNCİ Gemi Hizme..
 ESENKIYI Denizcil..
 KASAPOĞLU Yat Tur..
 LNS Marine Ltd. Ş..
 NİYANA Denizcilik
 TURMAR Gemicilik ..
 TRANSAL Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim