Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Çin’in ilk uçak gemisi faaliyete geçti
Çin'in platformunu Ukrayna'dan satın aldığı Varyag, düzenlenen bayrak töreninin ardından ülkenin ilk 'uçak gemisi' olarak donanmaya teslim edildi. Dümensiz ve motorsuz şekilde Ekim 2001'de Türkiye boğazlarından geçirilen geminin yenilenme projesine 2002'de başlanmıştı.

Varyag, Liaoning eyaletinin Dalian limanında düzenlenen törenle Çin'in ilk uçak gemisi olarak ilan edildi. Çin bayrağı güverte tepesine dün yerel saatle 16.40'da çekildi. Çinli uzmanlar, Varyag'ın önümüzdeki Ekim ayının başında ordunun hizmetine girmesinin beklendiğini açıkladı. Çin hükümeti, ülkenin resmi kuruluş yıldönümü 1 Ekim 1949'da Varyag gemisiyle gövde gösterisi yapmayı planlıyor. Geminin ise 2017 yılında tam olarak deneme süresini tamamlayacağı ve tam donanımlı bir savaş gemisi olacağı öngörülüyor.

Çin'in ilk uçak gemisi olan Varyag, Ukrayna'dan alınıp yenilendikten sonra geçen yılın 10 Ağustos tarihinde ülkenin kuzeydoğusundaki Dalian limanında suya indirilmişti. Kuznetsov sınıfından olan Varyag, 306.5 metre uzunluğunda ve 72 metre genişliğinde. Geminin J-15 savaş uçağı, JT-9 deniz eğitim uçağı ve Z-8 tipi helikopter gibi unsurları taşıyabileceği belirtiliyor.

Geminin yeni isminin ise Çin ordusunun hizmetine başlamasının ardından ilan edileceği öğrenildi. Geminin ismi yaygın kanının aksine "Pekin" veya "Maozedong" olmayacak.

Sovyetler Birliği'nin çökmesinin ardından Ukrayna'nın sahip olduğu gemi, 1998 yılında açık artırmayla "eğlence amaçlı kullanılacağı" iddiasıyla Çin'e satılmıştı. Dümensiz ve motorsuz olarak Ekim 2001'de İstanbul ve Çanakkale boğazlarından geçen geminin yenilenme projesine 2002'de başlanmıştı. Şu anda dünyada ABD, İngiltere, Fransa, Rusya, İspanya, İtalya, Hindistan, Brezilya ve Tayland'a ait toplam 21 aktif uçak gemisi bulunuyor.

HaberTürk

Eklenme tarihi: 24.09.2012




Share |




YORUMLARINIZ


YALAN
Bu uçak gemisini boğazlardan geçirirlerken Devletimizin yüksek yüksek şanlı makamlarımıza yüzer otel yapılması sözü verilmişti. Şimdi görüyorum ki o yalan oldu.

Yazan: M. L. ŞİRİN - 24.09.2012 17:18:53




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MERYEM ANA Deniz ..
 KOÇ Topluluğu
 ERS Denizcilik
 AGS Union İnşaat ..
 GENÇ KAPTAN DENİZ..
 AMİRAL Maritime
 ETA Petrol A.Ş.
 DOKA MARİN Gemici..
 LİDER Gemi işletm..
 DADAYLILAR
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim