Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Savaş gemisi, Biga'da ziyarete açıldı
Türk mühendisleri tarafından dizayn edilen, yapımı geçen yıl tamamlanan ve denize indirilen savaş gemisi, adını aldığı Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı Karabiga beldesinde halkın ziyaretine açıldı.

“TCG Karabiga” adlı savaş gemisi, 35 personeliyle, bir günlüğüne Karabiga Limanı'na geldi. Karabiga Belediye Başkanı Muzaffer Karataş ve Karabiga Liman Başkanı Kemir Doğan tarafından karşılanan geminin komutanı Deniz Kıdemli Yüzbaşı Levent Fisunoğlu'na çiçek verildi.

Gemiyi gezen Karataş, Karabiga'nın isminin savaş gemisine verilmesi için birkaç yere başvuruda bulunduklarını belirterek; “Ordumuzun, Deniz Kuvvetlerimizin Karabiga ismini taşıyan bir gemiyle beldemize girmesi, halkımızla birlikte bizi çok mutlu etti. Çok duygulandık. Aynı zamanda beldemizin isminin duyulması ve tanınması açısından da son derece önemli olan bu gemi ile Karabiga adı sonsuza kadar yaşayacaktır” dedi.

27 Eylül Preveze Deniz Zaferi'nin yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri günü olması dolayısıyla geminin birinci yaş gününü kutladığını belirten Fisunoğlu, gemi hakkında şunları aktardı: “TCG Karabiga, büyük çoğunluğu Türk sermayesi ile ilk kez sivil tersanelerde üretilen yeni tip karakol botu projesinin 6. gemisi olarak İstanbul Tuzla'da inşa edilmiştir. 27 Eylül 2011'de denize indirilmiş olup 15 Haziran 2012'de Deniz Kuvvetleri'nde göreve başlamıştır. 57 metre boyunda, 9 metre eninde su üstü hava hedefleri ve denizaltı bertaraf etmek üzere hazırlanan gemi, Türk mühendisleri tarafından dizayn edilmiş olup radara yakalanma özelliği çok düşük seviyededir.”

“Geminin birinci yaş günü” ile Preveze Deniz Zaferi'nin yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri günü olması dolayısıyla bir günlüğüne halkın ziyaretine açılan gemi, büyük ilgi gördü. Ziyaretçiler, gemiyi gezdi, hatıra fotoğrafları çektirdi.

ÇanakkaleOlay

Eklenme tarihi: 28.09.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SENKRON Travel
 KAPTANOĞLU Denizc..
 REKA Denizcilik
 ELKENZ Denizcilik..
 HABAŞ Petrol Ürün..
 FERGÜN Denizcilik
 SUNSAİL
 KARE Eğitim Ltd v..
 B.A.S.K
 ATA Holding A.Ş.
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim