Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
İskenderun'da ro-ro seferleri
Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, ro-ro seferlerinin olumlu sonucunun eylül ayının ihracat rakamlarına yansıdığını, eylül aynın ihracat rakamlarındaki artış sıralamasında Hatay'ın 4'üncü sırada yer aldığını belirtti .

Valilikten yapılan yazılı açıklamada Lekesiz'in, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su ile Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yılmaz, SİSA Denizcilik Genel Müdür Yardımcısı Burak Dinç, TURMAN Gemi Acentesi Yetkilisi Teoman Gülay ve bir grup tır şoförünü makamında kabul ettiği kaydedildi.

Lekesiz, ziyarette yaptığı konuşmada, geçtiğimiz hafta İskenderun Limanı'nda incelemelerde bulunduklarını ve ro-ro seferleri sisteminin çok sağlıklı bir şekilde işlediğini, tır şoförlerinin memnun olduğunu gördüklerini belirtti.

Hatay'ın İstanbul'dan sonra kara taşımacılığı alanında 2'nci büyük filoya sahip olduğunu, ihracat sıralamasında ise 9'uncu sırada bulunduğunu vurgulayan Lekesiz, ziyaretteki konuşmasında şunları aktardı:
''Cilvegözü Sınır Kapısı'nın kapanması ve hatta kapanmadan önce de nakliyecilerin güvenlik sorunu dolayısıyla rahat gidip gelememesinin, nakliye ve ihracat sektörünü olumsuz etkiliyordu. 20 Eylül itibarı ile İskenderun ilçemizden Mısır'ın Port Said Limanına ro-ro seferleri başladı. Oradan da gidilecek yerlere karayoluyla devam ediliyor.
Tır şoförleri, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan ne kadar zamanda gidip geliyorlardı ise İskenderun Limanı'ndan da o sürede gidip geliyorlar. Şoförlerimiz 5 yıldızlı otel standartlarında olan gemide direksiyon sallamadan, arkadaşlarıyla sohbet ederek sefer yapıyorlar. Gerek güvenlik, gerekse değişik isimler altında alınan gayri resmi ödemeler konusunda sorun yaşanmıyor. Bu durum Ortadoğu'ya gidip gelişlerdeki maliyeti de düşürüyor. Tüm bunların sonucunda nakliye ve ihracat sektörümüzün girmiş olduğu sıkıntıdan sıyrılmaya başladığını görüyoruz.''

Seferlerin ihracat rakamlarına yansıdığı belirten Lekesiz, ''Seferlerin olumlu sonucu eylül ayının ihracat rakamlarına yansıdı. Eylül aynın ihracat rakamlarındaki artış sıralamasında Hatay ilimiz 4'üncü sırada yer aldı. Ekim ayı rakamlarının eylül ayı rakamlarımızdan daha yüksek olacağını tahmin ve temenni ediyorum'' ifadelerini kullandı.

Kaymakam Ali İhsan Su da ilçeden başlatılan ro-ro seferleri ile nakliyecilerin rahatladıklarını görmekten büyük memnuniyet duyduklarını kaydetti.

SİSA Denizcilik Genel Müdür Yardımcısı Burak Dinç ise bir hafta içinde bir gemi daha geleceğini ve haftada iki gün yapılan seferin üç güne çıkartılacağını belirtti.

Haberdar.com

Eklenme tarihi: 05.10.2012




Share |




YORUMLARINIZ


merak
ro ro gemisini çok merak ediyorum umarım en kısa zamanda görerim.

Yazan: yıldıray kurtulan - 10.10.2012 21:42:17




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MİNERAL den. san ..
 C-M Denizcilik
 İSTANBULLİNES Den..
 DADAYLILAR Shippi..
 KAŞ Diving
 YOROZ Agency
 PUTA Denizcilik
 ERSAGUN Denizcili..
 JUNIORORCUN Yat İ..
 AYNACI Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim