Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
GEMİSANDER Avrupa'nın tüm gemilerinin sökümüne talip
Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği (GEMİSANDER) Başkanı Adem Şimşek, Avrupa ülkelerinin bayrağını taşıyan tüm donanma ve ticaret gemilerinin sökümüne talip olduklarını söyledi.

Avrupa Birliği Brüksel Atık Depolama komisyonunun üzerinde çalıştığı gemi geri dönüşümle ilgili tüzük taslağı çalışmaları kapsamında Aliağa'ya gelen yabancı delegasyona Aliağa Öge Gemi Söküm Tesislerinde sektörün çalışmalarını içeren bilgilendirici bir sunum yapıldı.

Toplantıda konuşan GEMİSANDER Başkanı Adem Şimşek, Dünyanın en tehlikeli ve zor işlerinden birinin gemi sökümü olduğunu, son 5 yılda yapılan yatırımlarla sektörün çevre ve işçi güvenliği gibi konularda önemli mesafeler kat ettiğini belirtti. Sektörün kat ettiği mesafeyi görmek için başlangıçtan bu güne yapılanlarla ilgili iyi bir gözlem yapılması gerektiğini ifade eden Şimşek, sektöre yapılan yatırımlar sayesinde son yıllarda sökülmek için Aliağa'daki tesislere gelen gemi sayısında da önemli bir artış yaşandığını kaydetti.

Şimşek şöyle konuştu: ''Şu anda Avrupa ülkelerindeki gemilerin peşindeyiz. Avrupa Ülkelerinin bayrağını taşıyan tüm donanma ve ticaret gemilerinin sökülmesine talibiz. Bu gemileri Aliağa'da sökmeye talibiz, kapasitemiz bunun için yeterli. Şu anda tesislerimizde ABD, Kanada ve İngiliz donanmalarına ait gemiler sökülüyor. Biz gemi sökümünü çevreye duyarlı, emniyetli ve güvenli olarak yapıyoruz. Hindistan ve Pakistan'daki gemi söküm tesisleri gemilere daha çok para vermelerine rağmen biz tercih ediliyoruz. Gemi aldığımız kişiler öncelikle tesislerimizi görüyorlar. Bir iki gün buradaki çalışmalarımızı gördükten sonra gönül rahatlığıyla bizi tercih ediyorlar. Yaklaşık yüzde 40 oranında daha az para vermemize rağmen bu işi iyi yapmamız nedeniyle işi bize veriyorlar. Hindistan, Pakistan ve Bangladeş gibi ülkelerden bu işin daha iyi nasıl yapılabileceği ile ilgili davetler ve teknoloji transferi teklifleri alıyoruz. Söküm için Aliağa'ya daha fazla gemi gelmesini ve kapasitemizi artırmak istiyoruz.''

Toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri de katıldı. Toplantıya katılan IMO Yetkilisi Nikos Mikeles'de tesisler ve pratikte uygulamalar hakkındaki düşüncelerini ifade etti. AB Brüksel Atık Departmanından Julio Garcia Burgues ve Thorsten Brunzema ise sunum sonrası tesislerin işleyişi ile ilgili merak ettikleri konulara cevap aradı. Delegasyon daha sonra saha gezisi yaptı.

GünaydınAliağa

Eklenme tarihi: 19.10.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İSTANBUL Denizcil..
 SOTRAMP Denizcili..
 ALFA SİSMİK Deniz..
 OKANTRANS Gemi Ac..
 ARAS Deniz İnşaat..
 ALFEKS ALESTA Den..
 BUTONİ A.Ş.
 ADA YATCILIK ve T..
 HİLAY Denizcilik ..
 COBRA Yachting-Bo..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim