Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Aqua gemisinin 3ncü kaptanı Amerika'da kayboldu
Meksika'dan aldığı ham petrolü ABD'nin Houston Limanı'na getiren özel bir şirkete ait geminin Trabzonlu 3'üncü kaptanı 26 yaşındaki Abdülhamit Erbay denizde kayboldu. 7 gündür kendisinden haber alınamayan kaptanın ablası Şakire Erbay, "Kardeşim en son sivil olarak gemi güvertesinde görüldü" dedi.

Trabzonlu kaptan Abdülhamit Erbay 3'üncü kaptanlık görevi yaptığı ‘Aqua' adlı petrol nakliyatı yapan tanker 14 Ekim'de Meksika'nın Post Bokar Limanı'ndan ham petrol aldıktan sonra ABD'nin Houston Limanı'na hareket etti. Ancak 3'üncü kaptanı Erbay, 16 Ekim günü gemi seyir halindeyken kayboldu. Kaptan Erbey'in kaybolması üzerine gemi yetkilileri Erbay ailesini arayarak durum hakkında bilgi verdi ve arama çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

EN SON GÜVERTEDE GÖRÜLMÜŞ

Denizin ortasında kayıplara karışan Abdülhamit Erbay'ın Trabzon'da oturan ablası Şakire Erbay, "14 Ekim günü Meksika'dan alıp yola çıkmışlar. 16 Ekim saat 18.30 sıralarında kaybolmuş. Çok ama çok üzüldük. Kardeşim son olarak geminin güvertesine sivil elbiseleriyle görülmüş, sonra da kaybolmuş. Gemideki güvenlik kameralarında kardeşimin yemek yedikten sonra dışarı çıktığı ve geminin uç kısmına gittiği görülüyor. Fakat gemide bulunan kameraların gece görüşlü olmadığından kardeşim tam olarak seçilemiyor" dedi.

"BURADA ORTAM ÇOK GÜZEL" DEMİŞ

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi mezunu olan kardeşinin bulunabilmesi için Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı'yla da bağlantıya geçtiğini dile getiren Şakire Erbay, kardeşinin en son annesi ile görüştüğünü belirterek, şöyle dedi: "Anneme gemide çok rahat olduğunu söylemiş, ortamın çok güzel olduğunu anlatarak merak etmemesini istemiş. Şimdi kayboldu. Gemide arama yapan ekip de bir sonuca ulaşamamış. Gemi ve 16 mürettebat ABD'nin Houston Limanı'nda Amerikan yetkilileri tarafından incelenecek. sorgulanacak. Umarım kardeşim bulunur."

AYNI GEMİ UYUŞTURUCUDAN YAKALANMIŞ

'Aqua' adlı akaryakıt tankeri, 20 Şubat 2010 tarihinde Venezuela'da makine dairesinde 116 kilogram kokain bulunması üzerine Venezuela'da Uyuşturucu Kontrol Dairesi yetkililerince bağlandı, 23 mürettebatı da gözaltına alındı. Gemi 2010 yılı Aralık ayında bırakıldı.

StarGazete

Eklenme tarihi: 22.10.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 EDITH Yatçılık
 YARDIMCI Denizcil..
 PEARL NAVAL
 DENSA TANKER İşl...
 INTERTRANS Denizc..
 İSKENDERUN Deniz..
 NACİ SELİMOĞLU De..
 EFE Gemi İşletmec..
 HM Denizcilik Tic..
 SARIOĞLU Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim