Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
TSK ve MİT’ten müşterek gemi
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) müşterek kullanımlı istihbarat gemisi temin edilmesi için düğmeye bastı.

MİT kaynakları, “Gemi Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde kalacak, sistemler ise Milli İstihbarat Teşkilatı’nda olacak. Müşterek kullanılacak gemi, teknik çalışma yapacak” dedi. Deniz ve karadaki hedef unsurlardan istihbarat toplayacak olan geminin temin edilmesi için SSM (Savunma Sanayii Müsteşarlığı)’nin, önümüzdeki aylarda ihale sürecini başlatacağı ve ivedi bir şekilde geminin denize indirilmesi için çalışma yürüteceği öğrenildi. MİT kaynakları, bu konuda eksiklik olduğunu ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde bulunan bazı mevcut sistemlerin eskimesi nedeniyle istihbarat ihtiyacını karşılayacak gemi alımının gündeme geldiğini dile getirdi. İstihbarat gemisinin tedarik edilmesinin ardından, gemiye son teknoloji dinleme cizahları gibi sistemlerin yerleştirileceği, ancak geminin normal bir askeri gemi görüntüsünde olacağı belirtildi. Geminin temininde ise Savunma Sanayii Destekleme Fonu’nun kullanılacağı kaydedildi.

GES MİT’e devredilmişti

Bir süre önce kanun hükmünde kararnameyle, TSK tarafından kullanılan Savunma Sanayii Destekleme Fonu, Emniyet ve MİT’in de kullanımına da açılmıştı. Böylece düzenlemeyle bu kurumlara yapılan alımlarda da fonun kullanılmasının yolu açıldı. Türkiye‘nin en yüksek kapasiteli istihbarat ve dinleme üssü olarak bilinen GES (Genelkurmay Elektronik Sistemler) Komutanlığı da, bu yıl 1 Ocak’ta “GES Komutanlığı’nın Milli istihbarat Teşkilatı Müsteşarlığına Devrine Ait Protokol” ile MİTGES Başkanlığı olarak 01 Ocak 2012 tarihi itibariyle MİT Müsteşarlığına bağlandı. Daha sonra ise başkanlığın ismi 15 Mayıs 2012 tarihinden itibaren SİB (Sinyal istihbarat Başkanlığı) olarak değiştirildi.

GazeteVatan

Eklenme tarihi: 22.10.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ADAFARM Su Ürünle..
 CASPI Cargo Lines..
 PAPATYA Yat
 GÜNGÖR Denizcilik
 TAMİ Denizcilik
 DOST Denizcilik
 KURŞUN Denizcilik..
 DERIN Denizcilik
 BÜYÜK ÇAMLICA Den..
 MARİNPET Petrol D..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim