Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Kruvaziyer gemi 'Albatros' Mersin'de
Mersin’de sürdürülen kruvaziyer turizmi çalışmaları kapsamında, ikinci kruvaziyer gemisi de Mersin’e geldi. Sabah saatlerinde Mersin Limanı’na gelen Bahama bayraklı ‘Albatros’ gemisi, akşam 16.00’a kadar Mersin’de kalacak.

Mersin Valiliği'nin öncülüğünde başlatılan 'Kruvaziyer Projesi' kapsamında ABD'nin Miami kentindeki 'Seatrade Cruise Shipping Fuarı'nda gerçekleştirilen tanıtımında yapılan görüşmeler sonucu 11 kruvaziyer gemisinin Mersin'e uğraması planlanmıştı. Bu çerçevede Alanya’dan yola çıkan 770 yolcu kapasiteli ‘Albatros’ adlı ikinci kruvaziyer gemisi de, bugün sabah Mersin Limanı'na demir attı. Mersin Limanı’na gelen gemiyi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar ile MIP yetkilileri karşıladı. Karşılamada konuşan MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, bugün kruvaziyer turizminde 2. gemiyi karşılamaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, “Bu gemilerin arkası çok süratli şekilde gelecektir. Bu konuyu devamlı bir şekilde takip etmek ve alt yapıyı hazırlamak zorundayız. İlk gemide görmüş ve edinmiş olduğumuz tecrübeleri bu gemilerde farklı şekilde değerlendirip tüm gemi yolcularının mutlu ve memnun ayrılmaları için gerekeni yapmaya çalışıyoruz. İlk gemiden başarılı ve mutlu bir sonuçla çıktığımız için bu geminin yükü bizim için biraz daha arttı. Bu gemide biraz daha sorumluluklarımız arttı. Umuyorum bu gemide mutlu şekilde ayrılacaktır. Bu çerçevede emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar ise Mersin’de başlatılan kruvaziyer turizm çalışmalarının artık sonuçları almaya başladıklarını belirterek, “Gelen gemi kruvaziyer çalışmaları çerçevesinde planlanmış 2. gemidir. Şu anda 770 yolcu 360 mürettebatı ile limanımıza intikal etmiştir. Yolcular gün boyu bölgemizin imkanlarından yararlanacak, çarşı ve pazarından istifade edeceklerdi. Kısmetse bugün akşam 16.00 itibariyle ayrılacaktır. Bu şekilde başlayan furyanın bundan sonra da artan frekanslarla limanımıza gelmelerini bekliyoruz. Bu bölgeyi Kuşadası ve İzmir gibi yapıncaya kadar çalışmalar devam edecektir” diye konuştu.

GEMİLERİN MERSİN’E GELMESİ BÖLGEMİZİN GÜVENLİ OLDUĞUNU GÖSTERİYOR

Olcar, Bahama bayramlı ‘Albatros’ gemisinin Alanya Limanı’nda Mersin’e geldiğini, buradan da İsrail Haifa Limanı’na gideceğini ifade etti. Asıl kruvaziyer gemilerinin 2013 yılında geleceğine vurgu yapan Olcar, “Çevremizde olan karışıklıklara rağmen bu gemiler buraya gelmesi bu bölgenin güvenli olduğunun da bir göstergesidir. Çünkü bu tür gemiler güvenli olmayan hiçbir limana girmezler” şeklinde konuştu.

Olcar, gemiyle Mersin'e gelen 770 yolcunun 250’sinin Mersin’in Tarsus ilçesine tur yapacağını, diğer kalan yolcuların ise Mersin merkezi gezeceğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar ile MIP yetkilileri geminin içine girerek, gemi kaptanına çiçek ve cezerye hediye etti.
Gemi kaptanı da, kendilerini sıcak karşılayan yetkililere teşekkür etti.

HaberTürk

Eklenme tarihi: 02.11.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 LORİ Denizcilik
 LUNA Roro
 V-GO Yachting
 AKTUG Denizcilik
 RABİA Denizcilik
 HALİKARNAS Denizc..
 MILLENIUM Yachtin..
 ARKAS holding
 AVMAN Deniz Tic. ..
 EGETAN Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim