Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Devasa Gemi Marmaris’te
Muğla’nın Marmaris İlçesi’ne, ’İlahi Güzellik’ anlamına gelen ’MSC Divina’ adlı gemi 3 bin 900 kişi yolcu, 600 personel olmak üzere 4 bin 500 kişi ile demir attı.

Alışveriş için çarşıyı gezen turistler, esnafın yüzünü güldürdü. İtalyanca 'İlahi Güzellik' anlamına gelen, adını dünyaca ünlü sinema yıldızı Sophia Loren'in anısına verilen 'MSC Divina' adlı 16 katlı apartman büyüklüğündeki yüzer kentte 50'ü Türk, 3 bin 900 Avrupalı turist ile 600 personel olmak üzere 4 bin 500 kişinin bulunduğu belirtildi. Uzunluğu ile manevra yapmakta zorlanan gemi, saat 18.30 sıralarında, deniz römorkörleri ile çekilerek Marmaris'teki limana yanaştırıldı. 10 Kasım sabahı geleceği belirtilen gemi olumsuz hava şartları sonucu, akşam saatlerinde Yunanistan'ın Girit Adası'ndaki Heraklion Limanı'ndan ayrılıp Marmaris'e geldi. Limana yanaşan devasa gemiyi görmek isteyenler, yat limanına akın ederek hatıra fotoğrafı çektirdi. Geminin yanaşmasının ardından limana inen yolcular, Kapalı Çarşı'yı gezdi. Buradaki hediyelik eşya dükkanlarına uğrayan turistler, yeni yıl öncesi alışveriş yaptı. Geminin geleceği haberini alarak sabahın erken saatlerinde dükkanlarını açan esnaf, vitrinlerine 'indirim' tabelaları asıp, müşteri çekmeye çalıştı.

18 yıldır Kapalı Çarşı da esnaflık yapan Mehmet Zengin, "Onca yıldır burada esnaflık yapıyorum bu kadar büyük ve güzel gemi görmemiştim. Kapalı turizm sezonunda cebimiz üç beş kuruş para gördü. Umarım daha çok gemi gelir" dedi.

Marmaris Liman İşletme Anonim Şirketi Genel Müdürü Şükrü Tugay, "Hedefimiz ölü sezon' olarak tabir edilen kış döneminde çok turist taşıyabilen yolcu gemilerini ilçemize getirebilmektir. Bu hafta içinde ilçemize gemilerle 12 bin turist geldi" dedi.

Geminin yarın akşam saat 16.00'da hareket ederek Malta Adası'nın Valletta Limanı'na gideceği belirtildi.

İTALYAN GÜZELİ

'MSC' gemilerinin de en büyüğü olan 'MSC Divina', İtalyan stilinin ihtişamını yansıtıyor. Toplam 18 güvertesi bulunan gemi, 4 bin 200 yolcu, bin 300 mürettebat kapasitesine sahip. Boyu İtalya'nın dünyaca ünlü Pisa Kulesi'nden 4 metre uzun, eni Paris şehrindeki Eyfel Kulesi'nden yüksekliğinden 9 metre daha geniş olan geminin 550 bin beygir gücündeki motorlarının ürettiği hız 23,3 knot ve 120 Ferrari gücünde. 330 metre uzunluğundaki gemi 140 bin groston ağırlığında. Toplam 55 bin metrekarelik yani 131 basketbol sahası büyüklüğündeki yürüme alanı bulunan gemide bin 751 kabin, 7 restoran, 20 bar ve yolcu salonu, 4 yüzme havuzu, spor salonu, bowling alanı ve bin 700 metrekarelik MSC Aurea Spa'nın bulunduğu 30 bin metrekarelik bir ortak kullanım alanı mevcut. Swarovski taşlarla bezenmiş merdivenler ise geminin dekorasyonuna farklı bir hava katıyor. Gemide büyükler ve çocuklar için eğlence olanakları da bulunuyor. 4-D sinema, F-1 simülatörü, Golden Jazz Bar, La Luna Piyano Bar bunlardan sadece bir kaçı. Çocuklar için ise Şirinler temalı oyun alanı özel olarak tasarlanmış. MSC gemilerinin vazgeçilmezi, ayrıcalıklı konsepti MSC Yacht Club da 'MSC Divina'da yer alıyor. Geminin 1600 kişilik Pantheon Tiyatro Salonu'nda her akşam sergilenen sahne gösterileri de yolcuların gemi seyri sırasında geçirdiği zamana keyif katıyor.

İSMİNİ 'İLAHİ GÜZEL' SOPHİA LOREN VERDİ

Adını ünlü italyan oyuncu Sophia Loren'in güzelliğinden alan Divina, 'MSC Yacht Club'ta geminin isim annesi 'Sophia Loren' adına bir süit oda bulunuyor. Geminin 16'ncı katında yer alan 16007 numaralı oda, Sophia Loren için ve onun fikirleriyle dizayn edildi. Süitin misafirleri, Sophia Loren'in tarzını ve ihtişamını yaşamanın zevkine varıyor. Sophia Loren süiti dışında, gemide toplam 50 süit oda bulunuyor.

Focushaber


Eklenme tarihi: 09.11.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MARİST Shipping
 DENTA Denizcilik
 LİDER Gemi
 DEN-TA Denizcilik
 JUNIORORCUN Yat İ..
 NEW MOON Shipping..
 DEAR B Ltd.
 IŞIK Group Shippi..
 NİYANA Denizcilik
 BATU Shipping
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim