Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Denizcilikte altın çağ'dan duraklamaya geçiş
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş, "Türkiye'deki gemi sanayimiz, özellikle tersanelerimiz, altın çağını yaşadığı bir dönemde, Avrupa'daki ekonomik krizden etkilenmesi sonucu, çok büyük umutlarla yapmış oldukları yatırımlar duraklama dönemine girmiştir" dedi.

Bakan Yardımcısı Baş, Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki Tersaneler Bölgesi'nde incelemelerde bulunup işletmecilerin sorunlarını dinledi.

Baş yaptığı açıklamada, tersanelerin sıkıntılarının giderilmesi konusunda ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Sektörün sıkıntılarına ve çözüm önerilerine ilişkin dosyaların kendilerine intikal ettiğini anlatan Baş, şunları kaydetti:

"Türkiye'deki gemi sanayimiz, özellikle tersanelerimiz, altın çağını yaşadığı bir dönemde, Avrupa'daki ekonomik krizden etkilenmeleri sonucu, çok büyük umutlarla yapmış oldukları yatırımlar duraklama dönemine girmiştir. Bu süreç içerisinde güçlü olanlar bir şekilde kendini ayakta tutmaya çalışmış, daha zayıf olanlar iş yerlerini kapatmak zorunda kalmışlardır. Türkiye'deki yerli ihtiyaç da bu kadar tersaneye iş verecek kapasitede olmadığı için maalesef tersanelerimizde istihdam gittikçe azalmıştır. Bunun bilinci içerisindeyiz. Ülkemizde denizcilikte müthiş bir çıkış yakalamışken birden bire duraklama dönemi vuku bulmuştur, ben bunların geçici olduğuna inanıyorum. Dünyadaki bu tür krizler zaman zaman olur, zaman zaman tekrar çıkışa geçer. İnşallah kısa bir sürede Avrupa da bu ekonomik krize çözüm bulur. Onların yaşamış olduğu kriz Türkiye'ye çok fazla bir etki etmiyor ama dolaylı yollarla onlarla iş yapan kuruluşlarımızı etkiliyor. Temennimiz en kısa zamanda bu krizler sona erer, ekonomik seviyede inşallah toparlanır. Böylece bizim ülkemizdeki tersanelerimizin ekonomik gücünün de artmasına vesile olur. Bu süreç içerisinde hiç şüphesiz kuruluşlarımız kendi çabasıyla farklı şeyler de yaparak ayakta durmanın mücadelesini vermek zorundalar."

Tersanedeki incelemelere katılan Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Mehmet Genç'in Ereğli-Devrek karayolunun tamamlanamadığını belirtmesi üzerine de Bakan Yardımcısı Baş, "Ereğli-Devrek karayolu programa alınmıştır, çalışmalar devam ediyor. Hiç merak etmeyin bu yollar yapılacak. Dönem dönem sene başında planlanın 2 misli iş yapılınca karayollarında ödenek sıkıntısı yaşanabiliyor. Yıl sonunda ek ödeneklerle bunlar tamamlanır. Kimsenin endişesi olmasın" diye konuştu.

Daha sonra Baş, beraberindeki Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay ve bazı belediye başkanlarıyla Ereğli TSO'yu ziyaret ederek, oda yöneticileri ve ilçedeki sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin sorunlarını dinledi.

Haberciniz.biz

Eklenme tarihi: 12.11.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ATA Holding A.Ş.
 ERDEMLER Denizcil..
 ATİPOST Turizm Lt..
 UZMAR
 RANA Denizcilik
 AKUA MARİN A.Ş.
 ÇEŞME Balik Turu
 SERMAR Denizcilik
 CİNER Marine Ters..
 SOYLU Denizcilik ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim