Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Şile’de bir gemi battı, Kilyos'ta bir gemi sürükleniyor
Şile açıklarında kömür yüklü “Volgo-Balt 199“ isimli 1976 yapım 3500 dwt yük gemisi battı. Geminin 11 Ukraynalı ve 1 Rus mürettebatından hâlâ haber alınamadı.

Kilyos’ta ise Antigua-Barbuda bayraklı "BBC Adriatic" isimli 2008 yapım 5300 dwt gemi karaya oturdu. Şiddetli fırtına nedeniyle karaya oturan gemiyi ve personeleni kurtarma çalışmaları sürüyor. 116 metre uzunluğundaki gemide 14 personelin bulunduğu bildirildi.



BATAN GEMİ YARDIM İSTEMEDİ

Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih Orakçı, batan geminin mürettebatından henüz haber alınamadığını belirterek “Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Yardıma ihtiyacı olan başka gemiler var, onlarla da ilgileniyoruz” dedi.

Geminin herhangi bir yardım çağrısı yapmadan battığını ifade eden Orakçı “Yardım çağrısı olmadı. Gemiden haber alamayınca saat 10.08’te elektronik arama yaptık. Verileri değerlendirerek battığını belirledik” diye konuştu.

Kilyos’ta sürüklenen gemi için de çalışmaların sürdüğünü dile getiren Orakçı, şöyle konuştu: “Kıyının 150 metre açığında bulunan gemi, şu anda çift demir atmış durumda. Romorkör yardımı istedi. Ancak römorkör çalışma yapamıyor. Halat uzatıp mürettebatı kurtaracağız.”

Deniz kirliliğine karşı önlemler de aldıklarını vurgulayan Orakçı, “Bu geminin yükü yoktur. O bakımdan şanslıyız” dedi.

Kötü hava şartlarında çalışan gemiler için uyarıda da bulunan Orakçı, “Sürekli hava raporlarıyla yayın yapmamıza rağmen bu şekilde beklenmedik kazalar yaşanıyor. Gemi, yük ve personelin hazır haline getirilmesini gerekiyor” ifadelerini kullandı.
ntvmsnbc

KURTARMA BOTLARI DEV DALGALAR NEDENİYLE GERİ DÖNDÜ

Şile açıklarında batan geminin mürettebatını kurtarmak için römorkör ve helikopterler yardımıyla çalışmalar sürerken, Kıyı Emniyeti’ne bağlı kurtarma botları dev dalgalar nedeniyle geri döndü.

Şile açıklarında batan Volgo-Balt 199 isimli yük gemisinin 11 Ukraynalı ve 1 Rus mürettebatından hâlâ haber alınamadı. Gemi mürettebatının kurtarılması için çalışma başlatılırken, çalışmalara katılan ekipler zor anlar yaşadı.

Şile Limanı’ndan hareket eden kurtarma botları, dev dalgalar nedeniyle geri dönmek zorunda kaldı. Kurtarma çalışmalarının bir kurtarıcı römorkör ve 2 helikopter yardımıyla sürdürüldüğü belirtildi.
haberx


Eklenme tarihi: 04.12.2012




Share |




YORUMLARINIZ


dıstress...
bu gemı de epirb denen aleti yokmu....bazen test çagrısı yaparken telsiz den bıle turk radyo duymuyor....ıkaz edınce haberlerı olmakta allah bılır dıstress vermışlerdır duymamışsınızdır....

Yazan: mustafa afacanoglu - 4.12.2012 22:26:00


ortada gizli işler dönüyor
arkadaşlar biraz mantıklı düşünelim. sizce o geminin o bölgede batması normal midir? Mürettebatın hava durumundan hiç mi haberi olmaz? Ayrıca başka bir haber kanalının verdiği bilgiye göre EPIRB cihazı saat 10:05te sinyal vermiş. Bu iş tamamen komplodur. Kimse o geminin batmasını istemezse o gemi batmaz. Kesinlikle bu işin içinde bir iş vardır. Ve bana soracak olursanız, bu gemi kesinlikle haram mal taşıyordur.
Yazan: Arda Ertaş - 4.12.2012 21:07:05


amin
SEFERDE OLAN TÜM MESLEKTAŞLARIMIZA ALLAH (cc) SELAMET VERSİN PRUVALARI NETA OLSUN
Yazan: erdem yılmaz - 4.12.2012 20:05:19


Allah taksiratlarını affetsin.
Neden yardım çağrısı yapmamışlar anlamadım. Hava zaten kötü. Tetikte olmaları gerekirdi. Denize hazırlıksız yakalınırsanız affetmez. Allah bu ülkede ölen garip rus ve ukraynalı denizcilerin taksiratlarını affetsin. Elbette onları da bekleyen anneleri, karıları ve çocukları vardır. Allah sabır versin.
Yazan: Abdurrahim Akgün - 4.12.2012 19:37:00




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MOST Denizcilik
 PROMOTE A.Ş.
 RTS Denizcilik Sa..
 KALKAVAN Transpor..
 CAN Dış Tic. ve L..
 AKMAR Denizcilik
 SANBER Denizcilik..
 KALYON Denizcilik..
 NEGMAR Denizcilik..
 AY İnşaat Turizm ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim