Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Nuh’un Gemisi Karadeniz’de olabilir
Ünlü Oşinograf Robert Ballard, Karadeniz’de rastladığı bulguları açıkladı

Titanic’i bulan kişi olarak ünlenen ve deniz altı arkeoloji araştırmaları konusunda dünyanın önde gelen isimlerinden biri olan Robert Ballard, bir süredir Türkiye sınırları içinde araştırmalarda bulunuyor. National Geographic adlı belgesel kanalında da Türkiye’de çalışmalarını anlatan Ballard, geçtiğimiz günlerde dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

ABC News’a konuşan Ballard, Karadeniz’in oluşumuna dair önemli bulgulara ulaştıklarını açıkladı. Columbia Üniversitesi’nden iki bilim adamının teorilerini araştırmak için Türkiye’ye geldiklerini belirten Ballard, büyük bir sel felaketine dair kanıtlar bulduklarını dile getirdi. Ballard’a göre bu felaket öylesine büyük ki efsanevi Nuh Tufanı aslında Karadeniz’de yaşanmış olabilir.

Denizin altını sonar kullanarak görüntülediklerini ve yerleşim birimlerine benzer bazı yapılara rastladıklarını söyleyen Robert Ballard, ekibiyle bazı karbon testleri de yaptıklarını ve bu olayın yaklaşık 12.000 yıl önce yaşandığını belirtti. Bu dönem dünyanın buzlar altında olduğu dönem olarak biliniyor. Dolayısıyla Ballard’ın teorisi eriyen buzların Akdeniz’i taşırdığı ve taşan suyun boğazlarla birlikte Karadeniz’i oluşturduğu yönünde.

Robert Ballard’a göre Karadeniz kıyı şeridi boyunca yaklaşık 15 bin metrekarelik bir alan yaşanan felaketle birlikte sular altında kaldı. Buralarda halen eski yerleşim birimlerine dair kalıntılar bulunduğu belirtiliyor. Ballard, daha kapsamlı çalışmalarla binlerce yıl öncesinden kalma köylerin bulunabileceğini söylüyor. Fakat Nuh’un Gemisi’ni bulmaya çalışmak gibi bir çabanın saçma olacağı dile getiriliyor. Yine de bazı Ballard’ın ekibi Karadeniz kıyılarında bazı gemi kalıntılarına rastlamış.

Daha önce Nuh’un Gemisi için yapılan araştırmalar Everest ve Ararat dağlarında gerçekleşmişti. Ülkemizde ise eskiden beri Nuh’un Gemisi’nin Ağrı dağında olduğu söylenir. Fakat Robert Ballard ve ekibinin araştırması bu konuya daha mantıklı bir açıklama getiriyor gibi. Bir bilim adamı olarak Nuh Tufanı efsanesi hakkında fazla yorum yapmasa da Ballard, daha önce bir göl olan Karadeniz’in dünyanın gördüğü en büyük sel felaketiyle denize dönüştüğünü düşünüyor.

scroll

Eklenme tarihi: 13.12.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 EGE Su Altı Hizme..
 ALYANS Denizcilik
 PACMAR Denizcilik..
 CANAS Petrol ve G..
 HORİZON LTD.
 TUR YAT SAN
 YAĞMUR Deniz Tasi..
 SAROS Dalgıçlık H..
 GEMAK
 MUMCUOGLU Gemicil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim