Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Antalya limanı’na 40 milyon dolarlık yatırım
Global Holding’e bağlı Port Akdeniz Liman İşletmesi Antalya Limanı’na 40 milyon dolarlık yatırım yapacak.

DTO Antalya Şubesi Limancılık, Gemi Acenteciliği ve Kruvaziyer Turizm İhtisas Komisyonu Aralık ayı toplantısı Ata Küner Başkanlığı’nda gerçekleşti. Toplantıya DTO Antalya Şube Başkanı Ahmet Erol da katıldı. Komisyonda sektörle ilgili sıkıntılar dile getirildi ve çözüm yolları arandı.

Antalya Limanı'nı işleten Port Akdeniz Liman İşletmesi Genel Müdürü Özgür Sert de yaptığı konuşmada, Antalya Limanının faaliyetleri hakkında geniş bilgi verdi. Bu yıl konteyner gemi trafiğinde 2012 de geçen yıla göre yüzde 15 artış ve büyüme sağladıklarını belirten Sert, genel kargo da ise yılın ikinci yarısından itibaren artan bir trafik olduğunu kaydetti. Antalya Limanı’nın her geçen yıl daha da büyüdüğünü ifade eden Sert, limanın gelişmesi için Global Holding olarak yatırımlara devam ettiklerini belirtti. Sert şöyle konuştu:

“Konteyner gemisi trafiğinde yüzde 15 büyüme yakaladık. Genel kargo dökmede de yılın ikinci yarısında da artan bir trafik var. Hızlı bir şekilde büyüyoruz. Gelecek yılda da hedeflerimiz arasında akaryakıt tahliye dolfini projesini gerçekleştirmek. Ek iş makinesi yatırımı yapıp kapasiteyi artıracağız. İhracatçılara farklı bir hizmet sunmak için depo yapacağız. Dışarıda mermer deposu yapıyoruz. Birkaç aya kadar faaliyete geçecek. Konteyner CFS faaliyetlerini daha kaliteli vermek için yatırım niyetlerimiz var. Bu konuda çalışıyoruz.”

Daha büyük tonajlı gemilerin gelmesini sağlamak için limanı derinleştirmek ve rıhtımları uzatacak amacıyla çalışma içinde olduklarını ifade eden Özgür Sert, “Rıhtımları derinleştirmek ve uzatmak için çalışmalarımız var. Bu toplam gemi kapasitesini artıracak. Böylece gemiler Antalya limanında daha fazla yükleme yapabilecek, hem konteyner hem de genel kargo dökme yük ihracatçısına daha iyi çözümler getirecek. Antalya Limanı’na daha büyük gemiler gelecek. Şu ana 25-30 bin tonluk gemiler limana girebiliyor. Çalışmalarımız sonrası 45-50 bin tonluk gemiler gelebilecek. Bu çok büyük kapasite artışı sağlayacak. Bizde liman işletmesi olarak bunlarla birlikte hem ekipman hem de personel yatırımlarına gelecek yıl da yoğun şekilde devam edeceğiz” diye konuştu.

40 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Antalya Limanı’nın kapasitesini artırmak ve müşterilere daha iyi ve kaliteli hizmet sunmak için ekipman, araç gereç ve personel ile çeşitli alanlarda yatırımlara devam edeceklerini anlatan Sert, şunları kaydetti:
“40 milyon dolarlık bir yatırım planımız var. En kısa süre içinde de daha profesyonel ekipman ve yöntemlerle konteyner elleçlemek için yatırımı yapıyoruz. Yoğun bir şekilde ekipman çeşitlerimizi değiştireceğiz. Limanımız çok çok daha büyüyebilecek bir kapasiteye ulaşmış olacağız. Bu nedenle tüm kuruluş ve birliklerden destek bekliyoruz.Bu yıl yüzde 15 büyüdük. 2013’de yüzde 25 büyümeyi hedefledik. Antalya Limanı 2013’de yüzde 25 büyüyecek. Antalya’nın geleceğini çok iyi görüyoruz. Buna göre hazırlıklarımızı yapıyoruz. Global Holding de limanı işlettiği süre içinde her zaman uygun kapasiteyi sağlamak için yatırım yapmaya devam edecek.”

KRUVAZİYER GEMİ SAYISI DA ARTIYOR

Antalya Limanı’na gelen yolcu gemisi sayısında da artışlar olduğunu anlatan Sert, 2014 ve 2015 kruvaziyer gemi seferleri planlarının hazır olduğunu dile getirdi. Port Akdeniz Liman İşletmesi Genel Müdürü Özgür Sert, “Antalya Limanı’na uğrayan yolcu gemisi sayısı da 100’e ulaşacak. Kruvaziyerle gelen turist sayısında da yüzde 30 artış bekliyoruz. Umarız ki hedeflerimizi gerçekleştireceğiz. Eğer yolcu gemisi uğraklarıyla ilgili bir yatırım ihtiyacı ortaya çıkarsa orta vade için söylüyorum ama şu an için böyle bir yatırım gözükmüyor ama biz her zaman yatırım yapmaya hazırız. Antalya Limanı’nın genişlemesi için Valiliğin yürüttüğü bir proje var. Bu projeye bizden bir yatırımcı olarak destek istenirse biz destekte bulunuruz. Bizde bu yatırımın içine elbette girmek isteriz. Antalya’nın geleceğini biz iyi görüyoruz. Antalya’nın daha çok büyüyeceğini öngörüyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberx

Eklenme tarihi: 29.12.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 FENER Denizcilik
 DESE Crew Managem..
 ROTA Gemi
 MİDSHİP Maritime
 GENÇ KAPTAN DENİZ..
 PASİFİK Gemi Onar..
 YALİ Denizcilik
 FUL Denizcilik Lt..
 PASİFİK Denizcili..
 REKA Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim