Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Avrupa'nın 3ncü büyük Limanı Türkiye'de olacak
Tekirdağ’da inşa edilen Avrupa’nın üçüncü büyük konteyner limanı Asyaport, 10 ay sonra hizmete girecek. Tekirdağ Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Cengiz Günay, derinliğiyle dev konteyner gemilerinin yanaşacağı limanın, İstanbul ve Bursa’nın yükünü de hafifleteceğini söyledi.

Cumhuriyet’in 100. yılı olan 2023 için 500 milyar dolarlık ihracat hedefi koyan Türkiye, Avrupa’nın üçüncü büyük konteyner limanını Tekirdağ’da inşa ediyor.

İLK GEMİ 2013 EKİM'DE YANAŞACAK

Yapımına 2009 yılında başlanan Tekirdağ Asyaport’a ilk gemi 29 Ekim 2013 tarihinde yanaşacak. Yılda 2,5 milyon konteynerin yüklenip boşaltılacağı Asyaport, Akdeniz ülkeleri arasında en büyük, Avrupa’da ise üçüncü büyük konteyner yükleme-boşaltma limanı haline gelecek. 2016 yılında tam kapasite ile çalışacak limanın toplam yatırım miktarı 450 milyon doları buluyor.

1200 KİŞİLİK İSTİHDAM SAĞLANACAK

Doğrudan 1.200 kişilik istihdamın sağlanacağı limandan Karadeniz ve Akdeniz’e kıyısı bulunan ülkelerin yanı sıra ABD ve Çin gibi dünyanın uzak ülkelerine de mal gönderimi yapılacak. Yanaşma derinliği eksi 8 ile eksi 20 metre arasında olan limana dünyanın en büyük konteyner gemileri yanaşabilecek.

Limanın şehirde bulunan 1.500 fabrikanın yanı sıra İstanbul ve Bursa gibi şehirlere hizmet vereceğini belirten Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, Boğaz trafiğinin rahatlamasına da katkıda bulunacağını söyledi. Günay, limanın doğrudan ve dolaylı olarak 5 bin kişiye yeni iş kapısı açacağını ifade etti. Asyaport’u İtalyan MSC ile Türk Asyaport firmaları inşa ediyor.

İSTANBUL'UN GEMİ TRAFİĞİ AZALACAK

2013 sonbaharında ilk geminin yanaşacağı liman sayesinde İstanbul’daki ticari hareketliliğin azalacağını aktaran Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, karayolu ve demiryolu bağlantısıyla sevkiyatın daha rahat yapılacağını söyledi. Günay’ın açıklamasına göre liman sayesinde şehirde bulunan binlerce firmanın yanı sıra Türkiye’nin farklı şehirlerinde üretim yapan şirketler de yanaşma derinliği sayesinde Asyaport’tan büyük gemilere yükleme yapabilecek. Bu sayede dış ticaret hız kazanacak.

Günay, “Tam olarak faaliyete geçtiğinde Avrupa’nın üçüncü büyük konteyner limanı olacak Asyaport, Türkiye’nin ihracatına da ciddi katkı sağlayacak. Aynı zamanda üretim için gerekli olan hammadde ihtiyacı da bu limandan karşılanabilir. Büyük gemiler yükleme yapacağı için maliyetler de azalacak.” dedi.,

GEMİLERE LİMANDAN ELEKTRİK VERİLECEK

Asyaport Operasyon, Destek Hizmetleri ve İdare Amiri Bahri Özden ise limanın özellikleri hakkında gazetecilere bilgi verdi. Buna göre yanaşacak gemilere yükleme ve boşaltma esnasında elektrik enerjisi verilmek suretiyle dizel motorların çalıştırılmaması sağlanacak. Kullanılan ekipmanların büyük kısmı elektrikle çalışacağı için hava ve gürültü kirliliği de engellenmiş olacak.

DOLGU İŞLEMLERİ DEVAM EDİYOR

Deniz yüzeyine yapılacak 320 bin metrekarelik dolgunun 210 bin metrekarelik bölümü Ocak 2012 tarihi itibarıyla tamamlandı. Toplam rıhtım uzunluğu 2.010 metre olan limanda 50 adet liman traktörü yer alacak.

Zaman

Eklenme tarihi: 14.01.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 CREWMEDITERRENIAN..
 ADA YATCILIK ve T..
 ORIENT Shipping C..
 TCS Denizcilik
 İMAMOĞULLARI deni..
 TRUVA Denizcilik
 İNTA Denizcilik
 ASYA Nakliyat Ve ..
 ETA Petrol A.Ş.
 DEK Shipping
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim