Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Mansimov'un açıklaması DTO'yu karıştırdı
Azeri işadamı Mansimov’un "Bugün istediğin yardım diğerlerinin cebine girmektir" açıklaması, Deniz Ticaret Odası’nın meclis toplantısında gündem oluşturdu.

Deniz Ticaret Odası’nın Ocak ayı olağan meclis toplantısında, Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan ve Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu’nun hedefinde, HaberTürk gazetesine verdiği demeçte, “Türkiye’de gemicilik sektöründe zaten Allah razı olsun sıfır vergi. Ne yardımı istiyorsun daha? Bugün istediğin yardım diğerlerinin cebine girmektir” yorumunu yapan Palmali Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mübariz Mansimov vardı.

İsim vermeden eleştirilen Azeri işadamı Mansimov’a sert tepkiyi DTO Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu gösterdi. Kaptanoğlu, hüviyeti tam olarak bilinmeyen insanların gazetelere verdiği demeçlerin sektöre zarar verdiğini belirtti ve;
“Ona gelen teşviklerin nereden geldiğini biz bilmiyor muyuz. Böyle söyleyen biri Türk deniz ticaret filosunun büyümesini istemiyordur”
diyerek tepki gösterdi.

Daha sonra söz alan Başkan Metin Kalkavan ise teşvikin yanlış değerlendirildiğini belirterek şunları söyledi:
“Bir armatörün gazeteye verdiği demeçteki başlık çok ağırdı. İşçinin cebinden para çalmak gibi bir şeydi. Söyleyip söylemediğini bilmiyorum. Bir kasıtla söylendiğini de zannetmiyorum fakat teşvikin ne olduğunu bazen karıştırıyorlar. Teşvik bir bağış değildir. Teşvik yaparsan alırsın. Başarılı çocuğa ödül vermeye benzer. Dünyada gelişmiş ülkelerin sanayileri teşviksiz yapılmamıştır. Teşviki tersaneciye veya armatöre mi veriyorsunuz. Teşvikin esası çalışan binlerce insana veriliyor. Aksi taktirde o gemiler burada yapılmıyor.”
dedi.

Teşvik armatörün cebine girmiyor

Bu sene 811 milyon dolarlık gemi ve yat ihracatı olduğunun altını çizen Kalkavan, bunun gerçek rakam olmadığını ifade ederek “Önceki yıllardan kalan gemiler satıldı. Gerçek rakam bunun çok altında. 2014′te de, tanker, konteyner, bulker ve genel kargo olmak üzere dört alanda gemi ihracatı 200 milyon dolara iner. Ana kategoride teslim edilecek gemi sayısı sadece 4′tür. Teşviki tersanecinin veya armatörün cebine bedava para koyulduğunu düşünüyorlar. Teşviki anlamamışlar, yazık” ifadelerini kullandı.

Mansimov ne demişti?

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın önerisiyle Türk vatandaşı olarak Gurbanoğlu soyadını alan işadamı Mübariz Mansimov, Geçtiğimiz aylarda HaberTürk gazetesine verdiği demeçte teşviklerle ilgili olarak şunları söylemişti:
“Palmali olarak ne Rusya’da ne Türkiye’de hiç teşvik istemedik, kullanmadık. Türkiye’de de gemicilik sektöründe zaten Allah razı olsun sıfır vergi. Ne yardımı istiyorsun daha? Bugün istediğin yardım diğerlerinin cebine girmektir. Bu da çiftçinin cebinden, işçinin cebinden alınıyor, yakıta zam yapılıyor, yani herkesin cebinden alınıyor.”

200 civarında gemi işleten Palmali Holding’in merkezi İstanbul’da bulunuyor. Şirketin, Türkiye’de armatörlük dışında, gemi inşa, turizm ve marinacılık alanında da yatırımları bulunuyor.

Perşemberotası - Murat Erdoğan

Eklenme tarihi: 15.01.2013




Share |




YORUMLARINIZ


:
daha denizcinin maaşlarını vermiyorsunuz sağa sola laf yetiştirmeye çalışıyorsunuz tabiki cebimizden para çalıyorsunuz armatörlerden 25 bin tl alacağım oldu dava açtım kazandım yine alaıyorum çünkü hemen iflas şirket ismi değiştir sonrası dava açmadıklarım var dava açtıkta ne oldu denizcilik bakanıymış müsteşarlıkmı hepsine başvurdum isimlerini ifşa ettim hikaye

Yazan: rüzgar - 16.01.2013 10:58:11




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ST Shipping Surve..
 SMARİNE Elektrik
 AVRASYA EXPRES
 PAK Kimya
 PASİFİK Lojistik ..
 JALE Tur
 DOJİ Denizcilik
 CAPELLA Denizcili..
 IDE Yachting
 MERİÇOĞLI-1 Yat I..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim