Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Pakistan'da hükümet devrildi, 'Karadeniz Holding' iddiaları yalanladı
İtalyan haber ajansı ANSA'nın Pakistan Yüksek Mahkemesi tarafından Hükümet Başkanı Raja Pervez Eşref hakkında, bir Türk enerji firmasından rüşvet aldığı gerekçesiyle tutuklama kararı alındığına yönelik haberine Türk firmadan yanıt geldi. Haberde adı geçen KARKEY Karadeniz Elektrik Üretim A.Ş iddiaları yalanlayarak, Pakistan'ın Ulusal Mali Sorumluluk Bürosu UMSB'nin 6 aylık incelemeleri ve soruşturmaları sonucunda, KARKEY'in hiç bir hatalı davranışı olmadığını tespit ettiğini ve gemilerin Pakistan'dan güvenle ayrılacağını ve Pakistan makamlarının talep ve iddiasının olmayacağını imzalı "temiz belgesi" ile Ekim 2012'de teyit ve taahhüt ettiğini belirtti. Şirket, KARKEY'in soruşturmalar sonucunda 19 projenin arasında aklanan tek firma olduğunu açıkladı.



Şirket tarafından yapılan yazılı açıklamada, iddiaların asılsız olduğunu belirtilerek, "Pakistan'daki hükümet krizi konusunda bugün gazetelerde çıkan haberlerin içeriğinde tamamen dayanıksız olarak şirketimiz KARKEY Karadeniz Elektrik Üretim A.Ş.'nin ve hissedarımız Karadeniz Holding'in adı geçmiş ve asılsız suçlamalara maruz bırakılmıştır. KARKEY, Pakistan'a elektrik sağlamak için açılan uluslararası rekabetçi ihaleye katıldı ve en uygun teklifi vererek Pakistan Devleti'nin ilgili kurumuyla 2009'da sözleşme imzaladı. Nisan 2011'de Türk Bayraklı iki yüzer enerji santrali uluslararası bağımsız uzmanların da gözetim ve denetiminde sözleşmede yer alan 232 MW'lık yükümlülüğün de üzerinde 242 MW üretim yapabildiğini belgeleyerek elektrik üretimine başladı. Pakistan yetkili makamları sözleşmedeki yükümlülüklerini yerine getirmekte sürekli gecikti, gemiler için gerekli yakıtı sağlayamadığı gibi, ödemeleri de gerçekleştiremedi. KARKEY gemilerin yakıtını kendisi tedarik ederek tüm iyi niyetiyle, bu şartlar altında üretebileceği azami elektriği üretmeye devam etti. Öte yandan, Pakistan Federal Yüksek Mahkemesi yaklaşık iki yıl önce açtığı ve 2006 yılından beri tüm kısa ve orta dönemli enerji projelerini kapsayan, tamamen siyasi nitelikli olan davayı, hiç beklenmedik bir şekilde birçok projenin iptaliyle sonuçlandırdı. 30 Mart 2012 tarihinde enerji üreten bu iki yüzer santrale yine Mahkeme kararı ile el konuldu. KARKEY, bu 19 projede tek elektrik üretimine başlayan tek firma olmasına rağmen bu haksız ve siyasi karardan olumsuz bir şekilde etkilendi ve mağdur durumda kaldı" denildi. Açıklamada, Pakistan Federal Yüksek Mahkemesi kararının açıklanmasıyla birlikte Pakistan'ın Ulusal Mali Sorumluluk Bürosu UMSB'nin Türk bayraklı enerji gemilerini uluslararası hukuk kurallarına ve Pakistan kanunlarına aykırı olarak Pakistan'ı terk etmelerini engellediğini belirtildi.

Açıklamada, UMSB'nin 6 aylık incelemeleri ve soruşturmaları sonucunda, KARKEY'in hiç bir hatalı davranışı olmadığını tespit ettiği, gemilerin Pakistan'dan güvenle ayrılacağını ve Pakistan makamlarının talep ve iddiasının olmayacağını imzalı "temiz belgesi" ile Ekim 2012'de teyit ve taahhüt ettiği belirtilerek KARKEY'in soruşturmalar sonucunda 19 projenin arasında aklanan tek firma olduğu belirtildi.

Yapılan yazılı açıklamada politik nedenlerle UMSB'nin taahhüdünü yerine getirmediği ve gemilerin çıkışına zorla engel olmaya devam edildiği vurgulanarak şirketin Pakistan yetkililerinin kanunsuz ve haksız davranışlara devam etmesi sonucunda haklarını uluslararası mahkemelerde aramak üzere tahkime yönlendikleri belirtildi.
Milliyet

******
2010 yılında bir milletvekilinin Eşref’in Su işleri ve Enerji Bakanlığı döneminde ihalede yolsuzluk yaptığı iddiasıyla açılan soruşturma kapsamında, gemilerin bağlı olduğu şirkete, 17.2 milyon dolarlık borç çıkartılmış, faiziyle 120 milyon doları bulan bu borç ödenene kadar gemilerin Pakistan’da alıkonulacağı açıklanmıştı. Olay iki ülke arasındaki ilişkilerin gerilmesine neden olmuştu.

**************************
KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ;

Karadeniz Holding tahkime başvurdu
Pakistan enerji gemileri için 120 milyon dolar istiyor
Gemi krizinde mahkeme karıştı, Başbakan el koydu


Eklenme tarihi: 16.01.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 FATOGLU Gıda San...
 MARİST Shipping
 İSTANBUL MARİNE P..
 KOCAELİ Denizcili..
 GAMMA Shipping
 UZMAR
 HALİKARNAS Denizc..
 İSKOMARİNE Denizc..
 TANGO Denizcilik
 AKSU Su Dağıtım T..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim