Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
İDO'dan ''gemi kazası'' açıklaması
İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) A.Ş.'den yapılan açıklamada, Yeditepe 1 gemisinin Tuzla Askeri Tersanesi'nde bakıma alındığı ve olayla ilgili kurumsal inceleme başlatıldığı ifade edildi.

İDO tarafından yapılan yazılı açıklamada, dün akşam yaşanan kaza ile ilgili ayrıntılı bilgiler verildi. Belize bandıralı Amur2521 adlı kuru yük gemisinin, Yeditepe 1 isimli deniz otobüsü ile saat 19.10’da çarpıştığının belirtildiği açıklamada, "Kazanın ardından yetkili makamlarla derhal bağlantıya geçilmiş ve acil durum planı başarıyla uygulanmıştır. Kazanın ardından gemimizin bir refakatçi gemi eşliğinde Kabataş İskelesi’ne yanaştırılması sağlanmış ve gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından yolcularımız acil durum tahliye planına uygun şekilde karaya çıkarılmıştır. Hasar gören Yeditepe 1 gemimiz, bugün itibarıyla Tuzla Askeri Tersanesi’ne kendi imkanlarıyla seyir yaparak yanaşmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Basın açıklamasında, kazada yaralanan yolcuların tam donanımlı sağlım merkezlerinde tedavi altına alındığının altı çizilerek, "İDO yöneticileri yaralanan yolcularımıza tedavileri boyunca eşlik etmekte ve yaralıların tüm tedavi giderleri kurumumuzca karşılanmaktadır. Son durumda yolcularımızdan Özlem Gelegen’in Şişli Etfal Hastanesi’nde, Nihan Erikliökten ve Erhan Erikliökten’in International Hospital’de, personelimiz Hüseyin Küçükkaraca’nın ise Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavileri devam etmektedir. Hiçbir yolcumuzun hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Kazaya ilişkin teknik inceleme başlatılmış olup, adli ve idari makamların konuyla ilgili çalışmaları devam etmektedir. İDO olarak biz de kurumsal incelememizi başlatmış bulunmaktayız. Söz konusu değerlendirmelerin tamamlanmasının ardından kazanın içeriği ile ilgili net bilgileri kamuoyu ile paylaşacağız" denildi.

Olayın gerçekleştiği andan itibaren seferber olduk

Açıklamada İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy'un şu ifadelerine yer verildi:
"Olayın gerçekleştiği andan itibaren seferber olduk. Yolcularımızın can sağlığı bizim için her şeyden önemli. Dünkü kazada can kaybının olmaması en büyük tesellimiz. Yaralanan yolcularımızla ilgili gerekli tüm desteği sağlıyoruz. Yöneticilerimiz yaralanan yolculara hastaneye ulaştıkları andan bu yana eşlik ediyor. Kazanın teknik incelemesi başlatıldı. İnceleme tamamlanınca daha net bir değerlendirme yapma imkanımız olacak. İDO olarak kazanın gerçekleştiği andan itibaren bütün birimlerimizle olayın en az hasarla atlatılması için çalışıyoruz. Kriz yönetim masamızı kurarak acil durum planımızı hemen başlattık ve devletin tüm birimlerinin koordineli çalışmasıyla başarılı şekilde uyguladık. Tüm yolcularımıza geçmiş olsun dileklerimi bir kez daha iletiyorum."

**************************
KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ;

Boğaz'da gemi kazası: Kuru yük gemisi, deniz otobüsüne çarptı



Eklenme tarihi: 09.02.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MEHTAP Denizcilik
 EDO TURİZM
 MARMARA Denizcili..
 İSKELE Denizcilik..
 CSM Denizcilik ve..
 NEVMAR Denizcilik..
 BİLGİLİ Denizcili..
 ALTUNTAŞ Denizcil..
 BORLU Çevik Akary..
 İZMAİL Kumanya
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim