Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Gökkuşağı Savaşçısı Kuruçeşme'de
Greenpeace'in Rainbow Warrior (Gökkuşağı Savaşçısı) isimli gemisi çıktığı Akdeniz turu çerçevesinde İstanbul'a geldi. Gemi, 3 gün boyunca İstanbulluların ziyaretine açık.

Greenpeace, çevre ile ilgili kampanyalarına ve eylemlerine devam ediyor. Örgütün bu yılki kampanyası ise deniz temalı. Denizlerdeki kirlenme, balık avı, kıyılardaki yapılaşma gibi sorunlara dikkat çekmeye çalışan örgütün Rainbow Warrior isimli gemisi Akdeniz turuna çıktı. Gemideki Greenpace üyeleri, uğradıkları ülkelerde vatandaşlara çözüm önerilerini iletiyorlar. 16 Haziran tarihinde Fransa'dan hareket eden ve sırasıyla İtalya'ya ardından da Yunanistan'a uğrayan gemi dün Türkiye'ye giriş yaptı. Öğle saatlerinde İstanbul Boğazı'ndan giriş yapan gemi, Kuruçeşme'ye demirlendi. Rainbow Warrior'u Greenpeace'in Türkiye temsilcileri karşıladı. Ziyarete de açılacak gemi salı gününe kadar İstanbul'da kalacak. Çeşitli ülkelerin Greenpeace örgütlerinden 28 kişilik mürettebatıyla turunu sürdüren gemiyi gezecekolanlara, projeler hakkında bilgi verilecek. Türkiye'de 12 gün kalacak olan gemi, İstanbul'un ardından Ayvalık, İzmir, Mersin'e gidecek...

KİRLENME HAD SAFHADA

Greenpeace Akdeniz Ofisi Kampanya Sorumlusu Canan Saraç, tüm dünya denizlerinde kirlenmenin had safhalara ulaştığını vurgulayarak, "Denizlerimize dikkat çekmek istiyoruz. Bu yıl örgütümüzün kampanyaları denizler üzerine kuruldu. Sadece çevre kirliliği değil, balık nesli de tükenmeye yaklaştı. Balık avcılarına karşı değiliz ancak bunun şartlara uygun olarak yapılması gerekiyor. Gereğinden fazla ve yasal olmayan metotlarla balık tutulmasını istemiyoruz" dedi. Özellikle okyanusların ve büyük denizlerin kontrolünü sağlayacak bir kurum olmadığını da vurgulayan Saraç, "Hiçbir devlet okyanuslarda neler yapıldığını düşünmüyor. Ancak buralarınkontrolünün bir şekilde sağlanması gerekiyor. Bunun için de bütün denizlerimizin yüzde 40'ının tamamen balık avcılığına kapatılması için projeler hazırladık. Bu korumaya alınacak deniz rezervi bölgeleri tüm devletler tarafından ortak korunacak. Bu sayede koruma alanlarındaki balıkların sayısında artış olacak deniz bir şekilde kendini yenileyecek" dedi.

AYNI İSİMLE İKİNCİ GEMİ

Greenpeace'in gemisi Rainbow Warrior, aynı isimle yapılmış olan ikinci gemi. İlk gemi 1985 yılında batmıştı. Örgüt üyeleri geminin Fransız ajanları tarafından batırıldığını iddia etmişlerdi. Bu ilk geminin ruhunu yaşatabilmek için 1989 yılında yapılan şu anki gemi ise dünyayı dolaşarak çeşitli çevre eylemlerine katılıyor.

Eklenme tarihi: 16.07.2006




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ADATEPE denizcili..
 AKGÜNLER Denizcil..
 SANCAK Den. Nak. ..
 KUTUP Denizcilik
 AVRASYA EXPRES
 UNICOR İnternatio..
 TURCOBOSFOR Dnz T..
 DOĞRUYOL KARDEŞLE..
 HAY Shipping
 AYGAZ A.Ş.
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim