Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Ustaoğlu Yat Gemi Sanayii: Asılsız haberler zarar veriyor
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Ustaoğlu Yat Gemi Sanayi Genel Koordinatörü Avni Biçer, firma olarak faaliyetlerini durdurmadıklarını belirterek, ulusal basında çıkan haberleri yalanladı. Biçer, haberlerin aksine tersanelerin faaliyetini sürdürdüğünü ve şu anda imza aşamasında olan 2 yeni sözleşmeleri olduğunu dile getirdi.

Ustaoğlu Yat Gemi Sanayi Genel Koordinatörü Avni Biçer, Ustaoğlu Yat Gemi Sanayi hizmet binasında düzenlediği basın toplantısında, bazı ulusal gazetelerde yer alan ‘Ustaoğlu Gemi Tersanesi faaliyetlerini durdurdu’ haberini yalanladı.

Söz konusu gazetelerde, Ereğli’nin tersanecilik sektörünün anlatıldığını ifade eden Ustaoğlu Yat Gemi Sanayi Genel Koordinatörü Avni Biçer, aynı haberde, Ustaoğlu Yat Gemi Sanayii’nin faaliyetini durdurduğunun yazıldığını belirterek, çıkan haberleri yalanladı. Yayınlanan haberin aksine, firmalarının faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade eden Biçer, şu anda imza aşamasında olan 2 yeni sözleşmeleri olduğunu açıkladı. Haberi yapan yayın organlarını arayacaklarını ve haberin düzeltilmesini isteyeceklerini söyleyen Avni Biçer, bu haberin kendilerine zarar verdiğini dile getirdi.

Biçer, “Ustaoğlu Gemi Tersanesi olarak bugün bir basın açıklaması yapma ihtiyacı hissettik. Son günlerde Ereğli’deki yerleşik tersanelerin durumlarıyla ilgili, gerek yerel gerekse ulusal basında açıklamalar duyuyoruz. Ancak yapılan açıklamaları incelediğimiz zaman, halkımızın doğru kaynaktan haber alma özgürlüğüne katkıda bulunmak amacıyla bugün bu açıklamayı yapıyoruz. Bugün ulusal basında yer alan bir habere göre bizim tersanemiz faaliyetini durdurmuş olarak ifade edilmiş. Ancak ifade etmek isterim ki 2008 yılından bu yana krizin etkisini en ağır hissettirdiği tarihten bu yana Ustaoğlu Tersanesi kesinlikle faaliyetlerini durdurmadı. Tam tersine Ar-Ge çalışmaları ve yabancı ortaklarıyla beraber büyük partner çalışması içerisine girdi. Krizin başlamasından bu yana tersane sektörü ve gemi inşa sektörü çok büyük bir değişim geçirmektedir.” şeklinde konuştu.

"BU HABERLER İŞİMİZE ZARAR VERİYOR"

Biçer, Ustaoğlu Gemi Tersanesi'nin şu anda imza aşamasında olan 2 tane sözleşmesi olduğuna işaret ederek, "Ben üzülerek ifade ediyorum. Ulusal basında çıkan ve tamamen yersiz olan tersanemizin faaliyetini durdurduğunu belirten haberin sehven yazıldığına inanıyorum. Bu haberin kaynağından kasıtlı olarak verildiğine inanmıyorum. Onun için doğru haber, doğru bilgi vermek adına bu açıklamayı yapıyoruz. Yine ifade ediyoruz ki Ereğli tersaneler bölgesi önümüzdeki dönemlerde yabancılarla yapılacak partner anlaşmaları ile beraber son derece güzel bir geleceğe sahip olacak. Bunun altını çiziyorum. Ancak tersanelerimizin durumunu, bizim bu teknik çalışmalarımızı son temaslarımızı bilmeden yapılan açıklamalar bize çok büyük zarar veriyor. Biz sustuk, sustuk, sustuk ama bugün bir açıklama ihtiyacını hissettik.” diye konuştu.

"DEVLETİMİZ BİZE ÇOK BÜYÜK DESTEK VERİYOR"

Ustaoğlu Yat Gemi Sanayi Genel Koordinatörü Avni Biçer, devletin çok büyük desteğini gördüklerini, özellikle yöre milletvekillerinin ve yerel yöneticilerin Maliye ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın, Denizcilik Müsteşarlığı'nın ve Tersaneler Genel Müdürlüğü'nün projelerine sonsuz destekleri olduğunu söyledi. Bunları bugüne kadar açıklamadıklarını ifade eden Biçer, şöyle devam etti:

"Projemiz, son aşamaya geldi ve imza seremonisinde açıklama yapmak istedik. Ama bu haberler bizi mecbur etti. Çünkü çıkan bu asılsız haberler, sözleşmeye hazırlandığımız armatörlerimizin önüne gittiği zaman bizim yaşayacağımız zarar ve itibar zararını düşünemezsiniz. Bütün bunlar için ulusal basında çıkan haberle ilgili basın mensuplarını arayacağım ve bu haberin düzeltilmesi için düzeltme yayınlanması için rica edeceğim. Yine söylüyorum. Yabancı sektörü Türkiye ve özellikle Ereğli tersaneler bölgesine çekebilmek için 2 senedir bilfiil biz Ustaoğlu Tersanesi olarak çalışıyoruz. Ve bu bölgenin liderliğini yapmaya çalışıyoruz. Ama feryat figan yapılan açıklamalar bizlere çok büyük zarar veriyor. Devletimizin ilgili büyüklerine gittiğimiz zaman ‘Siz hem yardım için geliyorsunuz, hem feryat ediyorsunuz’ talepleriyle karşılaşıyoruz. Bu nedenle biz bu basın açıklamasıyla beraber yerel yöneticilerimizden istirham ediyoruz. Haberi doğru ve kaynağından son bilgileri alarak basına bilgi verelim."

"HABER YAPARKEN KAYNAĞINDAN BİLGİ ALMAK GEREKİR"

Haber yaparken, şirketin son durumunu, şirketin yetkililerinden kaynağından bilgi alarak doğru bilgi aktarılması gerektiğine dikkat çeken Avni Biçer, "Gemi inşa sektörünün son derece sıkıntı yaşadığını biliyoruz. Ama hiçbir zaman biz feryat figan etmedik. Çözüm üretmeye çalıştık. Proje yapmaya çalıştık. Başta beldemiz olmak üzere, sonra Batı Karadeniz Bölgesi'ne ve ülkemize katma değer için çalıştık ve bunda da yüzde 90 seviyelerine geldiğimize inanıyorum. Keşke şu açıklamayı 10 gün sonra yapsaydık. Bir imza seremonisinde yapsaydık. Çok daha tatlı olacaktı. Ama biz bugün bu açıklamayı yapmak için mecbur kaldık.” dedi.
Haberimport

**************************
KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ;

07.02.2013 - Ereğli'deki Tersaneler icralık


Eklenme tarihi: 12.02.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 CTM Denizcilik
 BOYBEYİ Denizcili..
 CENKER Denizcilik..
 SELAY Shipping
 BEREM Denizcilik
 BEŞERLER Denizcil..
 LOTUS Shipping
 ÖZEL Martı Denizc..
 DEVAL Denizcilik
 DADAYLILAR
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim