Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
''Cenk Y'' gemisinde yangın
Zonguldak Limanı'ndaki "Cenk Y" isimli RO-RO gemisinde bulunan narenciye yüklü TIR'da yangın çıktı. Kumaş yüklü 3 TIR'a da sıçrayan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Yangın saat 18.00 sıralarında Ukrayna'nın Evpatoria kentine gitmek için hazırlık yapan 'Cenk Y' adlı 8 bin 919 grostonluk RO RO gemisindeki narenciye yüklü TIR'da çıktı.

TIR'ın soğutma sistemindeki arıza nedeniyle meydana geldiği belirtilen yangın kısa sürede büyüdü. Yangına ilk müdahaleyi yapan gemi personeli itfaiyeye haber verdi. Bu sırada alevler gemideki kumaş yüklü 3 TIR'a da sıçradı.

Gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Zonguldak Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin çalışması sonucu TIR'lardaki yangın söndürüldü. Ölen ya da yaralananın olmadığı yangında narenciye yüklü TIR tamamen yandı, diğer 3 TIR'da ise hasar oluştu.

Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Haberler.com

Eklenme tarihi: 05.03.2013




Share |




YORUMLARINIZ


allah korumuş
tamamen bir komedi.. soğuk kanlılığını koruyamayan ve oldukça beceriksiz bir kişinin kaptanı olduğu bu gemide eğer bu yangın limanda değilde seyirde çıksaydı büyük bir facia olurdu. özellikle gece yaşanmış olsaydı ve seyirde olsaydı bu olay en iyi ihtimalle birkaçtane şöför hayatını kaybederdi. çünkü yasak olmasına rağmen ve gemide yeterli ve uygun söför kamarası olmamasından dolayı söförler üst güvertede araçlarında yatmakta ve bunada şirket tarafından izin verilmektedir. personel tam bir felaket iyi bir şirkette gemiye asla çıkarılamayacak kişiler burada rahatlıkla gemiye gönderiliyorlar. allah kolaylık versin.

Yazan: komedi - 19.03.2013 23:06:39


tebrikler
çalıştığım bir gemidir olay olarak yangın büyük bir dikkat ve beceri isteyen bir olay o anda kimin ne yapacağını bilip yangına müdahale etmesi gerekir.çalıştığım sürede gördüğüm kadarı ile çalışan personel ve zabitler olay konusunda bence yeterliydi ve ölede olmuş ilk müdahale ne kadar erkense o kadar kolay olur sonuç almak arkadaşlar elinize sağlık büyük geçmiş olsun ..
Yazan: kpt.5 - 12.03.2013 22:05:12


gercek
arkadaşlar yangın personel tarafından söndürülmüştür. basında itfaiye deniyor yalan itfaiye geldiğinde yangının yüzde sekseni sönmüştür. nerden biliyorsunuz derseniz yangını söndürmekle ugraşıyordum. herkese sevgiler
Yazan: turgay - 11.03.2013 13:18:34


tum personelın hakını vermek
Aslında cevap olarak yazmak ıstemıyorum ama Su bılınmesı geerekıyokı tam yuklu bır Ro RO gemisinde gemide bagımsız Araç yangınan verdiğimiz eğitimler sonucunda yangına 1 2 dakıka içinde mudahale ederek yangını sonduren personelımın hepsının alnından tek tek opuyorum onların hakkını yememk için bu cavabı yazdım .Evet senın degin gibi eger sen olmus olsaydın gercekten guvenlı bır gemı olmuyacaktı ALLAH SENİ BİZDEN KORUMUS.
Yazan: gorbocov - 6.03.2013 17:17:04


Geçmiş olsun
Arkadaşlar, Büyük geçmiş olsun, Allah size ve tüm deniz camiasını bu tür tehlikelerden korusun...
Yazan: M.Kamil Güler - 5.03.2013 20:54:51


V YE CEVAP
Senin emniyetsiz dediğin gemide tam 7 adet sabit sondurme sıstemı var. Hayatında kac tane sabit sisteme sahıp gemıde calıstın. Und nın gemısı gıbı olsaydı, degıl 3 tır butun gemı yanardı. Senın gıbı torbalar sagolsun bu gemılerı emnıyetsız kılan. *..... Bılmeden konusuyorsun. Bılsen yorum bıle yapamazsın gemı hakkında. Azcık bır denızcılık tecruben olsa helal olsun buyumeden mudahale edebılecek donanım mevcut oldugunu anlatırsın ama ne yazıkkı denızcılık camıası senın gıbılerle dolu ve herseye yazar olmuslar. Yanlıs yonlendırme ınsanları. Turkıyede maasını zamanında ayın bırınde alan, orta sevıyede turkıyenın bırcıok fırmasını cebıbden cıkartacak kalıtede bır fırma ve gemıye boyle laflar konusman hıc hos degıl. Standard denızcılık kapasıtesınde olsan zaten halen o fırmada calısıyor olursun. Adımı us yazdım eger calıstıysan kım oldugumu bılırsın.
Yazan: US - 5.03.2013 18:27:48


v
çalıştığım bir gemiydi, inanılmaz derecede emniyetsiz bir gemi. heran her şey olabilir, çalışanlarına Allah kolaylık versin..
Yazan: v - 5.03.2013 14:10:58




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AKAR Deniz
 SEAHORSE Shipping..
 AVRASYA Dentur
 BEYAZ Deniz Taşım..
 GARANTİ Denizcili..
 ECE Gemi İnşaa
 NEGMAR Denizcilik..
 SEA JOGGERS
 HAKER Turizm Otel..
 MIRAY Internation..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim