Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Da Vinci’nin hayali 28 yılda tamamlandı
Leonardo Da Vinci’nin en büyük hayali olan Haliç’in iki yakasını köprüyle birbirine bağlayan proje, 28 yıl sonra hayata geçiyor. Trafiğe nefes aldıracak dev proje, bağladığı 4 istasyonda 1 milyon yolcunun seyahat etmesine imkan sağlıyor.

HALİÇ METRO KÖPRÜSÜ 29 EKİM’E YETİŞTİRİLİYOR...

RÖNESANS döneminin ünlü mucit ve sanatçısı Leonardo Da Vinci’nin en büyük hayali olan Haliç’in iki yakasını köprüyle birbirine bağlayan proje, 28 yıl sonra hayata geçiyor. 29 Ekim’de hizmete girecek köprü için dev bir kadro, geceli gündüzlü çalışıyor. Köprü, Marmaray projesinin hayata geçmesiyle birlikte kent trafiği rahat bir nefes alacak.



UNESCO engeli 1 yılı yedi

Türk mimar-mühendislerinin eseri Haliç Metro Köprüsü’nün hikayesi 1985 tarihine kadar uzanıyor. İlk projesi Rönesans döneminde Da Vinci tarafından yapıldığı bilinen Haliç Köprüsü için, ilk kazma ise 2 Ocak 2009 tarihinde vuruldu. Yeni Cami ve Süleymaniye silüetine uygunluğu konusunda UNESCO ile uzun süre yaşanan sorun nedeniyle bir yıl geciken tarihi proje, köprünün denizle birleşen ayağının inceltilmesi ve istasyonun açılır kapanır özellikleriyle revize edilerek yapım aşamasına geçildi.

Cam kafede Der-Saadet keyfi

Köprü ayağında seyir terası ve cafeler inşa edilecek. Açılır kapanır mekanizmanin etrafı cam olacak. Taksim-Yenikapı 8, Osmanbey-Üsküdar 22, Osmanbey-Kadıköy 28, Havaalanı-Maslak 56, Maslak-Kartal arası 71 dakikada kat edilecek. Proje, 170 milyon Euro’ya mâl olacak.

Salı ve Perşembe günleri sabaha karşı saat 03 ila 05 arası Unkapanı tünel girişindeki döner köprü büyük gemi geçişlerinde ve olağanüstü durumlarda 15 cm yükselerek, tek pivot ayak üstünde 90 derece açılacak. Böylece gemi geçişleri için 40 metrelik açıklık sağlanacak. Taksim-Şişhane-Unkapanı- Şehzadebaşı-Yenikapı Metro Hattı’nın önemli bir parçası olan Haliç Metro geçişi, Şişhane eteklerinde Azapkapı’da yeryüzüne çıkarak köprüyle Haliç’i geçerek, Süleymaniye eteklerinde yer altına iniyor. Unkapanı ve Azapkapı viyadükleriyle Haliç Köprüsü, 936 metreye ulaşıyor.

Marmaray Projesi ile bağlantılı hale getirilecek Haliç Metro Köprüsü’nün, Taksim-Yenikapı güzergahı 5.2 km ve 4 istasyondan oluşuyor. Hacıosman’dan metroya binen yolcu, kesintisiz Yenikapı’ya ulaşacak. Marmaray bağlantısıyla, Kadıköy-Kartal, Aksaray-Havalimanı veya Bağcılar-Olimpiyatköyü- Başakşehir’e ulaşılacak. Proje hizmete girdiğinde ise günde 1 milyon yolcu taşınabilecek.

MONA LİSA’YI ÇİZEN ELLER GALATA İÇİN PROJE ÜRETTİ

KÖPRÜ 16 Yüzyıl’da Sultan Beyazıt döneminde Floransa’ya bağlı Vinci kasabasında doğan Leonardo da Vinci; Eminönü-Karaköy bağlantısını sağlayacak köprü inşası için İstanbul’a davet edilir. İstanbul’a gelmek için yola çıkan Leonardo, Venedik Limanı’nda dönemin yönetimi tarafından vazgeçirtilir. Leonardo’nun bu konuda çalışmaları olduğu, bugün Topkapı Müzesi’nde bulunan yazışmalarla belgelenmiştir. Leonardo’nun, Haliç’e yapılacak köprü projesi, ikibinli yıllarda Norveç’te hayata geçirildi. Rönesansın ünlü ressam ve heykeltraşı Michelangelo’nun da Galata’da yapımını planladığı köprü projesi olduğu biliniyor.

StarGazete

Eklenme tarihi: 08.03.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BOĞAZİÇİ Kum Çakı..
 MIRAY Internation..
 CHISIEL Dış Ticar..
 SEACOR INTERNATIO..
 METEAR Deniz İşle..
 İSKETE Deniz Taşı..
 TURGUT REİS Deniz..
 HALİKARNAS Denizc..
 TEKNOMARİN Denizi..
 ORIENT Shipping C..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim