Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Akgünler Denizcilik firmasına ait gemide 'hayali ihracat'
Ro-Ro gemisinin 'ihraç' kaydıyla MRC Gümrük Müşavirliği tarafından beyan edilen ve Lübnan'a gideceği belirtilen 600 bin dolarlık tekstil yükü gümrük memurlarının dikkatini çekti. Lübnan'a gidecek geminin KKTC merkezli Akgünler Denizcilik firmasına ait olduğu belirtiliyor.

Mersin Gümrük Müdürlüğü'nde, Merkezi KKTC'de bulunan denizcilik firması hakkında soruşturması başlatıldı. MRC Gümrük Müşavirliği tarafından beyannamesi yapılan şirketin tekstil ve gıda ürünlerini ihraç etmiş gibi işlem düzenleyip, devletten yaklaşık 2.5 milyon liralık haksız vergi iadesi ve teşvik aldığı ileri sürüldü.

YİNE LÜBNAN YİNE AKGÜNLER DENİZCİLİK

Ro-Ro gemisinin 'ihraç' kaydıyla MRC Gümrük Müşavirliği tarafından beyan edilen ve Lübnan'a gideceği belirtilen 600 bin dolarlık tekstil yükü gümrük memurlarının dikkatini çekti. Görevli memur, şirket yetkilisine "Malı sahaya çekin görelim" dedi. Firma yetkilisinin ise, "Yolda TIR'larla geliyor" yanıtı verdi. "Yolda olan bir mal için nasıl beyanname açıyorsunuz?" diyen memur durumu amirlerine bildirdi.

Lübnan'a gidecek geminin KKTC merkezli Akgünler Denizcilik firmasına ait olduğu belirtiliyor.

Kısa bir süre önce Şubat ayında, Lübnan’daki Tripoli Limanı’ndan hareket eden Akgünler Denizciliğe ait Via Mare gemisi ile Taşucu SEKA Limanı'na inen tırlarda gümrük yetkilileri tarafından yapılan aramada çok sayıda Kalaşnikof marka silah ve mermi bulunmuştu ve Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri mühimata el koymuştu.

3 KOLDAN SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bunun üzerine yapılan ön incelemede yurt dışına ihraç edileceği beyan edilen tekstil ürünlerinin gemide ve gümrüklü sahada olmadığı ortaya çıkınca, 'hayali ihracat' kuşkusuyla soruşturma başlatıldı. Mersin Gümrük Başmüdürlüğü'nden hayali ihracat konusunda uzman bir ekip oluşturuldu. Yaklaşık 20 gün süren soruşturma kapsamında, firmanın geçmişe yönelik yaptığı ihracatlar da mercek altına alındı.

Gümrük bünyesinde yapılan soruşturma sonrası hazırlanan fezleke Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Yapılan ilk soruşturma kapsamında firmanın tekstil ve gıda ürünlerini ihraç ediyormuş gibi işlem yapıp, şimdiye kadar devletten yaklaşık 2.5 milyon liralık haksız vergi iadesi ve teşvik aldığı ileri sürüldü.

Fezlekenin Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı'na ulaşması üzerine, hayali ihracat iddiasının derinlemesine araştırılması için Silifke Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele harekete geçti. Silifke Cumhuriyet Başsavcısı Zeki Vatan, soruşturmayı doğrulayarak, "Hayali ihracat soruşturması kapsamlı şekilde devam ediyor. Şu an bilgi vermemiz söz konusu değil" dedi.

BEYYANAMEYİ AÇAN PERSONELİ İŞTEN ATTILAR

Hayali ihracat soruşturması yapılan şirket, son olarak beyan edilen 600 bin dolarlık beyannameyi açan personeli E.Ç.'nin işine son verdi, hakkında da 'görevi kötüye kullanma' iddiasıyla şikayette bulunuldu. İşine son verilen E.Ç. ise, başlatılan soruşturma kapsamında verdiği ilk ifadesinde, suçlamayı kabul etmediğini, söz konusu işlemi şirketin üst kademesinin bilgisi dahilinde yaptığını söylediği ileri sürüldü. Haksız yere işten atıldığını öne süren E.Ç.'nin, şirket hakkında yasal yola başvuracağını belirtti.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Firmanın Taşucu'ndaki yöneticisi H.S., "Gümrük ve savcılık kanalıyla başlatılan soruşturma şu an devam ediyor. Adli soruşturma devam ederken, bu konuda bir görüş belirmem doğru olmaz" açıklamasını yaptı.

BU FİRMALAR KKTC'DE DE SORUŞTURMAYA ALINMALI

Mersin'deki soruşturmanın başlaması ile gelen ihbarlarda firmanın KKTC'de de soruşturma kapsamına alınması gerektiği iddia edildi. Bu firmaların KKTC'ye mal ithal etmek isteyen kişi veya firmalardan ithalatçı izni olmayanlara ek kazanç elde ederek kendilerine ait firmaların adına ithalat gerçekleştirdiği iddia ediliyor. Yine ayni firma Türkiye'ye mal ihraç etmek isteyen KKTC firmalarına da Mersin'de bulunan firmalarını kullanarak onların adına ihracat yapmalarını sağlayarak her iki ülkenin de gümrüklerini yanıltarak kazanç elde ettiği iddia ediliyor.



Kaynak: Kıbrıspostası
Eklenme tarihi: 19.04.2013




Share |




YORUMLARINIZ


yakışırmı
ünal çagınere bu yapılırmı kimin parasını vermedi hanki personelin alacagı var tamamen komplo

Yazan: lobbak - 23.04.2013 10:03:21




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ERŞEN Denizcilik
 BOĞAZİÇİ Kum Çakı..
 SANOVEL İlaç
 BERK Turizm Yatçı..
 ÇANAKKALE Liman İ..
 BARBAROS Yatçılık
 NİYANA Denizcilik
 MULTISERVICE Ship..
 AR Shipping
 ARAZLAR Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim